"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2010

Λοβέρδος: Οι ορθοπεδικοί χειρουργοί του ΚΑΤ που εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τα υλικά δεν θα χειρουργούν για τρεις μήνες...

Τα πράγματα αρχίζουν και ξεφεύγουν κάθε λογικής και φυσικά η θέση των γιατρών στα νοσοκομεία συνεχίζει να γίνεται όλο και πιο δυσχερής.

Σε μια απίστευτη επίδειξη αυταρχισμού και λαϊκισμού ο νέος Υπουργός Υγείας προέτρεψε τους διοικητές των νοσοκομείων:


«Από τη στιγμή που επεμβαίνει ο εισαγγελέας ή υπάρχουν ακόμη και υπόνοιες για κάποιο γιατρό, ο διοικητής του νοσοκομείου θα τον κρατά τρεις μήνες εκτός χειρουργείων»

Αναρωτιέται κανείς ποιός θα υπερασπιστεί τον συνάδελφο για τον οποίο ο εκάστοτε διοικητής αποκτά ...υπόνοιες για τον τρόπο που ασκεί το έργο του. Βέβαια και γιαυτό ο Κος Λοβέρδος είχε απάντηση. Είπε συγκεκριμένα απευθυνόμενος στο διοικητή του ΚΑΤ και με αφορμή  την υπόθεση Depuy: 

Πηγή: www.ethnos.gr
"Απευθυνόμενος προς τον διοικητή του ΚΑΤ, κ. Βαγγέλη Παπαφράγκα, ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος ρώτησε τι έχει γίνει με τους ορθοπεδικούς οι οποίοι εμπλέκονται στο σκάνδαλο «De Puy». Ο διοικητής απάντησε ότι δεν έχει προχωρήσει σε καμία ενέργεια, καθώς δεν έχει ενημερωθεί επίσημα: «Από τη στιγμή που επεμβαίνει ο εισαγγελέας ή υπάρχουν ακόμη και υπόνοιες για κάποιο γιατρό, ο διοικητής του νοσοκομείου θα τον κρατά τρεις μήνες εκτός χειρουργείων», τόνισε ο υπουργός, για να σημειώσει: «Ο γιατρός μπορεί να προσφύγει κατά της απόφασης και να διεκδικήσει τα δικαιώματά του όπως κάθε Ελληνας πολίτης, αλλά στο μεταξύ θα βρίσκεται τρεις μήνες εκτός».


Νοσοκομειακοί γιατροί: 

"Η θηριώδης βουλιμία του κ. Λοβέρδου για δημοσιότητα τον οδηγεί σε ολισθήματα ανεπίτρεπτα για τη θέση που κατέχει. Οι χτεσινές δηλώσεις του για απομάκρυνση γιατρών με ενδείξεις και μόνο τέλεσης
αξιόποινων πράξεων κουρελιάζουν το νομικό μας πολιτισμό που ως γνωστόν θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το τεκμήριο της αθωότητας. Μήπωςο κ. υπουργός θέλει να θεμελιώσει καθεστώς ρουφιάνων στα νοσοκομεία, τους οποίους ορισμένοι Διοικητές θα αξιοποιούν ώστε να δημιουργούν ενόχους ή ακόμη και κλίμα συλλογικής ενοχής του ιατρικού σώματος;"


Διαβάστε ΕΔΩ την ολόκληρο το κείμενο αντίδρασης των νοσοκομειακών γιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου