"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Σάββατο 29 Μαΐου 2010

Εξοφλεί η κυβέρνηση τα νοοσοκομειακά χρέη....

Πηγή: www.topontiki.gr

Η κυβέρνηση προχωράει στην εξόφληση των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού.  Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας, η εξόφληση των οφειλών ύψους περίπου 5,6 δισ. ευρώ, θα γίνει ως εξής:

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.topontiki.gr/

Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Αλλάζει το σύστημα των προμηθειών στα νοσοκομεία

Πηγή: www.kathimerini.gr

Αλλαγές (για άλλη μια φορά) προωθούνται στο σύστημα προμηθειών των νοσοκομείων.


'Εως τέλος Μαΐου σταματούν όλες οι διαδικασίες απευθείας αναθέσεων ή παρατάσεων συμβάσεων για τις προμήθειες, ενώ ενεργοποιείται και το Παρατηρητήριο Τιμών για αναλώσιμα ιατροτεχνολογικά υλικά, με στόχο την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων που έως τώρα χάνονταν σε «αδιαφανείς» διαδικασίες....

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://news.kathimerini.gr

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Διακοπή προμήθειας ορθοπαιδικών υλικών (ξανά)

Στην πλήρη διακοπή της προμήθειας χειρουργικού ορθοπεδικού υλικού προς όλα τα νοσοκομεία της χώρας, περιλαμβανομένων των στρατιωτικών νοσοκομείων και εκείνων του ΙΚΑ, προχώρησαν από χθες οι εταιρείες - μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Εμφυτευσίμου Ορθοπεδικού Υλικού (ΠΑΣΥΠΟΥ).

Σε επιστολή - δήλωσή του προς την υπουργό Υγείας Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, ο ΠΑΣΥΠΟΥ κάνει λόγο για "παγερή και ανατριχιαστική πλέον αδιαφορία των αρμοδίων" σχετικά με την αποπληρωμή των χρεών των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές τους, χρέη τα οποία ξεπερνούν τα 6,2 δισ. ευρώ συνολικά.

Κυριακή 23 Μαΐου 2010

Χωρίς λόγια ...

Αποκαλυπτικό το άρθρο των Β. ΧΙΩΤΗ και Δ. ΧΑΡΟΝΤΑΚΗ  που δημοσιεύεται στο Βήμα της Κυριακής. Όπως έχουμε πει και σε προηγούμενο post το πάρτυ φαίνεται να τελειώνει, και ....όσοι πρόλαβαν το απόλαυσαν...




"" Τα «πιράνχας» δαγκώνουν ακόμη...

Τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές νοσοκομειακών υλικών και μηχανημάτων μεταξύ των νοσοκομείων αποκαλύπτει η έρευνα του υπουργείου Υγείας και της Δικαιοσύνης, ενώ έρχονται και διώξεις..."

Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Προκηρύξεις θέσεων Ορθοπαιδικών στο ΕΣΥ

Το τελευταίο μήνα, προκηρύχθηκαν αρκετές θέσεις Ορθοπαιδικών ΕΣΥ: 

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ
* 2 επιμ. Β'  Ορθοπεδικής


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ* 2 επιμ. Β' Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας ή Ορθοπεδικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση – διοίκηση - συντονισμό το έργου της με εφημερίας
Αιτήσεις μέχρι 7.6.2010.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ
* 1 επιμ. Β' Ορθοπεδικής
Αιτήσεις μέχρι 7.6.2010.





ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
* 3 επιμ. Β' Παθολογίας ή Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας ή Αναισθησιολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Ορθοπαιδικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και διαχείριση - διοίκηση - συντονισμό του έργου της εφημερίας στον εισαγωγικό βαθμό επιμελητή Β’.

 
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ

* 2 επιμ. Β' Αναισθησιολογίας ή Παιδιατρικής ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας ή Ορθοπεδικής για τη ΜΕΘ


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΤ
* 4 επιμ. Β' Ορθοπεδικής



Σχετικά με τα επεισόδια στη Νομική...

Γράφει o Giatros

Περισσότερο ακόμα και από τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, περισσότερο από τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Marfin, περισσότερο και από την σήψη των σκανδάλων, αυτό που με απογοητεύει πιο πολύ και με κάνει να πιστεύω ότι στην Ελλάδα, παρά τα όσα έχουν συμβεί, δεν έχει ουσιαστικά αλλάξει τίποτα, αλλά ούτε και πρόκειται να αλλάξει, είναι τα όσα διαδραματίστικαν στις τελευταίες φοιτητικές εκλογές και ιδιαίτερα, τα επεισόδια στη Νομική.

Δείτε τις "ξύλινες" ανακοινώσεις των κομματικών παρατάξεων...  και πείτε αλήθεια αν βλέπετε πουθενά ελπίδα για το μέλλον αυτού του τόπου...

"Η ΠΑΣΠ ΝΟΜΙΚΗΣ καταδικάζει απερίφραστα την συστηματική προσπάθεια αλλοίωσης του αποτελέσματος των φοιτητικών εκλογών με καταμέτρηση βίας και νοθείας στη Νομική , εκ μέρους της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Νομικής.
Συγκεκριμένα, φέτος κατά την διεξαγωγή των φοιτητικών 

εκλογών 2010 στη Νομική, συνέβησαν τα εξής…
- Η διαδικασία παρακωλυόταν συστηματικά από τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, με αποτέλεσμα μέσα σε...  "

 Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

"ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΑΠ – ΝΔΦΚ
Πέρα από κάθε όριο και λογική ήταν η επίθεση που δέχτηκαν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών σήμερα το απόγευμα από οργανωμένους «μισθοφόρους» τραμπούκους της ΠΑΣΠ.Πιο συγκεκριμένα, ενώ ολοκληρωνόταν η καταμέτρηση της κάλπης του Γ΄ έτους και η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ είχε εξασφαλίσει μια πολύ μεγάλη διαφορά από...
 τη δεύτερη ΠΑΣΠ, οργανωμένες ομάδες εξωπανεπιστημιακών μελών της ΠΑΣΠ έκαναν την εμφάνιση τους στο Αμφιθέατρο 1 της Νομικής... "
Διαβάστε τη συνέχεια εδώ

Τρίτη 18 Μαΐου 2010

Η ανακοίνωση του ΙΣΑ..

Ο Ιατρικός Σύλογος Αθηνών, παίρνοντας θέση στα τελευταία γεγονότα στο χώρο της Υγείας σημειώνει τα εξής :


  • Η θέση του Ι.Σ.Α. είναι πάγια και ξεκάθαρη. Τεκμηριωμένες περιπτώσεις φοροδιαφυγής από επαγγελματίες οποιουδήποτε κλάδου και των ιατρών συμπεριλαμβανομένων, είναι καταδικαστέες και οφείλουν να επισύρουν τις νόμιμες συνέπειες.
  • Καταδικαστέες είναι επίσης επικοινωνιακού χαρακτήρα κινήσεις που στοχοποιούν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες και τις ρίχνουν βορρά στην κοινή γνώμη με στόχο τον αποπροσανατολισμό της από τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.
  • Την ίδια ώρα η ανεργία και η υποαπασχόληση έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις και στον ιατρικό χώρο, με τα ασφαλιστικά ταμεία να αδυνατούν να αποπληρώσουν επί 10 και 12 μήνες τους συμβεβλημένους ιατρούς και τα Νοσοκομεία επίσης να δυσκολεύονται να καλύψουν τις δαπάνες των εφημεριών των γιατρών.
  • Αυτές τις δύσκολες ώρες απαιτείται σοβαρότητα από όλους μας και κοινωνική συνοχή, προκειμένου να απαλλαγούμε από τις παθογένειες του παρελθόντος και με σωστό βηματισμό να ξανακτίσουμε την νέα Ελλάδα.

Διακομματική η απαξίωση του ΕΣΥ

Εκ διαμέτρου αντίθετες οι πολιτικές τους πεποιθήσεις, αλλά τόσο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ όσο και ο Πρόεδρος του Συνασπισμού, με τις επιλογές τους επιβεβαιώνουν την παντελή απαξίωση του ΕΣΥ...

Ο μεν πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, εισήχθη εκτάκτως στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με  κωλικό του νεφρού, προκειμένου να υποβληθεί σε λιθοτριψία.

Ο δε αριστερός πρόεδρος του Συνασπισμού έγινε μπαμπάς για πρώτη φορά σήμερα τα ξημερώματα. Η σύντροφός του γέννησε ένα υγιέστατο αγοράκι, στο μαιευτήριο ΙΑΣΩ και μένει σε σουίτα του 8ου ορόφου.

Περαστικά στον πρώτο, να ζήσει και να ευτυχίσει ο γιός στον δεύτερο.

Περαστικά επίσης στα κορόιδα τους Έλληνες που είναι υποχρεωμένοι να "εμπιστεύονται" τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας....

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Χωρίς λόγια ...


Πηγή: www.enet.gr

"Δώδεκα γιατροί δημόσιων νοσοκομείων από όλη την Ελλάδα καλούνται από την εισαγγελέα Εφετών Αθήνας, Αννα Ζαΐρη, ως ύποπτοι τέλεσης κακουργηματικών πράξεων που αφορούν εμπλοκή τους σε μία από τις μεγαλύτερες υποθέσεις διαφθοράς στον τομέα υγείας." 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.enet.gr/

Ακούγεται και κανένα καλό...

Στις μέρες μας, που γιατροί και ιδιαίτερα Ορθοπαιδικοί, έχουν γίνει στόχος (άλλοτε δίκαια και άλλοτε άδικα) τηλεοράσεων και εφημερίδων, φαντάζει σαν όαση κάποιο θετικό σχόλιο για την ειδικότητά μας:

Πηγή: www.megatv.com

Άθλος από Έλληνες γιατρούς

Έναν επιστημονικό άθλο πέτυχαν Έλληνες γιατροί, οι οποίοι έκαναν για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά στη χώρα μας μια εξαιρετικά σύνθετη, πολύωρη επέμβαση για να μπορέσει να κινήσει ξανά τα χέρια του ένας 26χρονος σπουδαστής, που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Η ομάδα των γιατρών, με επικεφαλής τον καθηγητή ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Σουκάκο, 

μετέφερε κατά τη διάρκεια της επέμβασης τμήμα του μυϊκού συστήματος από το πόδι του ασθενούς στο αριστερό του χέρι, επανασυνδέοντας ταυτόχρονα και τα αγγεία.

Στόχος, να αντιμετωπιστεί η ολική παράλυση του βραχιαίου πλέγματος, που είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα νεύρα, που συνέδεαν τον αυχένα του σπουδαστή με το χέρι του.

Η επέμβαση, που διήρκεσε 14 ώρες, έγινε με τη βοήθεια της μικροχειρουργικής, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, στη "Βιοκλινική Αθηνών".

Οι γιατροί αισιοδοξούν ότι, σταδιακά, ο ασθενής θα μπορέσει να κινήσει ξανά το χέρι του. 

 Δείτε τη συνέντευξη του Καθ. Σουκάκου εδώ: http://www.megatv.com/

Τρίτη 11 Μαΐου 2010

ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ .....

Αντιγράφουμε από το blog troktiko.blogspot.com, χωρίς σχόλια. 
Δυστυχώς, το πάρτυ τελείωσε..."και όσοι το πρόλαβαν το απόλαυσαν. Οι υπόλοιποι ας πρόσεχαν. Γεννήθηκαν αργά." 


Και ο νοών νοείτω...


 





" Το πάρτυ τελείωσε. τα κεφάλια μέσα" 

"Τη δεκαετία του `70 τη θυμάμαι σαν χθες. Κυκλοφορούσαν παντού τα Fiat 127, τα Zastava, και οι μηχανές Floretta. Οι σπορτίφ τύποι είχαν Autobianchi Abarth (με 53 άλογα παρακαλώ), και οι σώφρονες. Austin Morris Allegro! Το σάντουιτς με γύρο κόστιζε 3 δραχμές, με σουτζουκάκι 2, και το λεωφορείο μία δραχμή (με πάσο 50 λεπτά). Αν έδινες εικοσάρικο, ο εισπράκτορας ή...

Δευτέρα 10 Μαΐου 2010

Πλαστά πτυχία Ιατρικής. Μήπως πρέπει κάποτε να σοβαρευτούμε και σε αυτή τη χώρα ...?

Μετά από τα πληρωμένα πτυχία εξ Ρουμανίας (διαβάστε εδώ),

καταγγελίες υπάρχουν και για την πιθανή ύπαρξη πλαστών πτυχίων, τα οποία το πρώην  ΔΙΚΑΤΣΑ αδυνατεί να εντοπίσει και να ελέγξει, λόγω ανεπάρκειας υποδομής και ... τεχνογνωσίας.

Αυτό αναφέρουν σε ερώτησή τους προς την Υπουργό Υγείας οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ.κ. Ηλίας Μόσιαλος και Συμεών Κεδίκογλου......
 
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.iatronet.gr/

Κυριακή 2 Μαΐου 2010

Προσλήψεις στην Υγεία ....

Θα προχωρήσουν οι προσλήψεις στην Υγεία επανέλαβε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, κατά τη διάρκεια της συνάντησης με εμπειρογνώμονες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Η υπουργός επισήμανε ότι δεν τίθεται θέμα μείωσης προσωπικού, καθώς υπάρχει έλλειψη και όχι πλεόνασμα, και ότι θα προχωρήσουν οι προσλήψεις, ενώ έκανε λόγο για «χτύπημα» της παραοικονομίας:  
Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.enet.gr/



Βέβαια, προσεκτικότερη ανάγνωση του νομοσχεδίου για αυτές τις προσλήψεις που έχει ήδη ψηφισθεί, μας βάζει εκ νέου σε σκέψεις.....

Διαβάστε περισσότερα εδώ