"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Αναβάλλεται το ετήσιο Συνέδριο Τμήματος Ορθοπαιδικής Ογκολογίας....

Άρχισαν οι περικοπές ??

Με ανακοίνωσή του το ΚΕΟΧ ενημερώνει ότι το ετήσιο Συνέδριο Τμήματος Ορθοπαιδικής Ογκολογίας, το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στον Πόρο στις 02 - 04 Ιουλίου 2010, αναβάλλεται λόγω ειδικών συνθηκών.

Το συνέδριο προγραμματίζεται τώρα για τις 02 & 03 Δεκεμβρίου 2010, στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο Π. Κονιαλίδης της ΕΕΧΟΤ....

Ολόκληρη η ομιλία της υπουργού Παιδείας στη σύνοδο των Πρυτάνεων σχετικά με τις αλλαγές που σχεδιάζονται στα ΑΕΙ...

Η Υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, και ο Υφυπουργός, Γιάννης Πανάρετος, παρευρέθησαν το Σάββατο 26/06, και συζήτησαν με τις Πρυτανικές Αρχές, το πλαίσιο των αλλαγών στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στην 64η Σύνοδο των Πρυτάνεων, στο Λιτόχωρο Πιερίας

Ομιλία της Υπουργού, Άννας Διαμαντοπούλου, στην 64η Σύνοδο Πρυτάνεων:

Σε μία περίοδο που η χώρα χρειάζεται βαθιές αλλαγές, τομές, ανατροπές, η μεταρρύθμιση στο εκπαιδευτικό σύστημα φαίνεται ως το απόλυτο προαπαιτούμενο για ένα μέλλον φωτεινό για την διέξοδο ελπίδας και προοπτικής που ως χώρα και λαός, έχουμε ανάγκη.
Στις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης αλλά και στο συνολικό σύστημα Δια Βίου Μάθησης απαιτούνται αλλαγές με στόχο, συνοχή και …υπομονή.
Οι αλλαγές στην παιδεία για να αποδώσουν καρπούς χρειάζονται βάθος χρόνου, διαμόρφωση βασικών συμμαχιών και συμμάχους.
Οι αλλαγές στην Παιδεία απαιτούν τον συνδυασμό δυο βασικών αρετών που περιγράφει ο Πλάτων στον «Πολιτικό»: Τόλμη και Σύνεση.
Το ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο έχεις σαφώς την ανάγκη μιας ουσιαστικής μεταρρύθμισης που θα βάλει όλους και όλες προ των ευθυνών τους: το πολιτικό σύστημα, τους καθηγητές/τριες και τους φοιτητές/τριες.

Τα τελευταία χρόνια είναι ελπιδοφόρο το ότι διαμορφώθηκε ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα μέσα στα πανεπιστήμια κόντρα σε τυφλές συγκρούσεις, δογματισμούς, συμφέροντα και συντηρητικά στερεότυπα που αναζήτησε το νέο όραμα για το πανεπιστήμιο στην πραγματική ελευθερία έκφρασης, στην γνώση, στην έρευνα, στον διάλογο, στον πλουραλισμό και την καινοτομία .
Ένα μεταρρυθμιστικό κίνημα που συγκέντρωσε τολμηρούς και σπουδαίους δασκάλους που κατέθεσαν ανατρεπτικές προτάσεις και κυρίως τις υπερασπίστηκαν.

Επειδή οι απαιτούμενες αλλαγές δεν αφορούν απλά νομοθετικές ρυθμίσεις, αλλά αλλαγή αντιλήψεων και πρακτικών δεκαετιών, θεωρώ ότι η ύπαρξη αυτών των δυνάμεων αποτελεί μια στέρεη προϋπόθεση, ώστε η κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές μέσα από δημόσιο διάλογο και ανταλλαγή απόψεων.

Πυλώνες των αλλαγών είναι:
• η αυτοτέλεια των πανεπιστημίων.
• αξιολόγηση και η κοινωνική λογοδοσία.
• η διεθνοποίηση της λειτουργίας τους / τόνωση της εξωστρέφειας.
• Η σύνδεσή τους με την κοινωνία και την οικονομία και η ανταπόκρισή τους στις μεγάλες κοινωνικές αλλαγές που φέρει η παγκοσμιοποίηση,η πρόοδος της τεχνολογίας και η Κοινωνία της Γνώσης.
 

Τα παραπάνω θα επιτευχθούν με την διασφάλιση των παρακάτω γενικών αρχών:


Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Κλειδώστε καλά τα σπίτια σας.....

Εισβολή στα σπίτια των επίορκων γιατρών από το ΣΔΟΕ.!!



Σύμφωνα με το Κυριακάτικο φύλο της εφημερίδας "VETO" στο «στόχαστρο» ειδικής ομάδας, στην οποία συμμετέχουν άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, του ΣΔΟΕ και του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, έχουν μπει χιλιάδες (!) γιατροί, προμηθευτές και φαρμακοποιοί.

Αρχίζουν από το Σεπτέμβριο οι διαβουλεύσεις για τις αλλαγές στη λειτουργία των ΑΕΙ....

Πηγή: www.nooz.gr

Τις μεγάλες αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση, που θα θέσει σε διαβούλευση από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά, συζήτησε με τους πρυτάνεις όλων των πανεπιστήμιων της χώρας, η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στο πλαίσιο της 64ης Συνόδου Πρυτάνεων, που οργάνωσε το ΑΠΘ. 

Η υπουργός ανακοίνωσε ότι οι αλλαγές θα κινηθούν σε τέσσερις μεγάλες ενότητες που θα αφορούν το μοντέλο διοίκησης του πανεπιστημίου, με ορίζοντα την αυτοτέλεια και λογοδοσία του, το νέο πλαίσιο σπουδών - εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο - τη διεθνοποίηση των πανεπιστημίων (ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών, ξένοι φοιτητές κ.α.), καθώς και την λειτουργική τους ενοποίηση, δηλαδή την χωροταξική και θεματική τους αναδιάρθρωση, από την οποία πιθανώς να προκύψουν συγχωνεύσεις ή καταργήσεις τμημάτων.

Περισσότερα εδώ: http://www.nooz.gr/

Σάββατο 26 Ιουνίου 2010

Ζητείται βοήθεια από αναγνώστη....

Κατ΄ αρχάς συγχαρητήρια για το πολύ καλό blog σας. Είμαι εκτός του περιεχομένου της θεματολογίας σας αλλά θα ήθελα την γνώμη σας απευθυνόμενος στην κοινότητα των ορθοπεδικών.
Είμαι 35 ετών και εδώ και 9 χρόνια ταλαιπωρούμαι από αδιάκοπους πόνους στη μέση.Το 2003 χειρουργήθηκα στην μέση μην αντέχοντας άλλο τους αφόρητους πόνους αλλά το αποτέλεσμα ήταν να χειροτερέψει η κατάσταση μου.Δεν κατηγορώ το γιατρό μου,κ. Κ, καθώς το ήξερα οτι υπάρχει πάντα ένα μικρό ποσοστό αποτυχίας σε αυτές τις περιπτώσεις.Απλά δεν περίμενα να μου συμβεί και μάλιστα με ανεπανόρθωτες συνέπειες.Καταλαβαίνετε ότι η ποιότητα της ζωής μου αυτά τα χρόνια είναι πολύ άσχημη, καθώς οι πόνοι επηρεάζουν την κοινωνική,επαγγελματική αλλά και προσωπική μου ζωή.



Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συνεχίζεται η αρνητική ειδησιογραφία για την ειδικότητά μας...

Επαναλαμβανόμενα είναι τα ρεπορτάζ σε δελτία ειδήσεων αλλά και τα άρθρα σε εφημερίδες σχετικά με τις "μίζες" των Ορθοπαιδικών στα νοσοκομεία. Πολλές φορές ακούγονται και υπερβολές, που μένουν δυστυχώς αναπάντητες, όπως για παράδειγμα χρήση 15 κουτιών οστικών μοσχευμάτων σε ένα χειρουργείο και άλλα. Δείτε ορισμένα από τα τελευταία ρεπορτάζ:


"Κραυγαλέες περιπτώσεις αποτελούν δέκα διευθυντές ορθοπεδικών και πανεπιστημιακών κλινικών, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ αφού σύμφωνα με πληροφορίες στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 10 έως 40 εκατομμυρίων ευρώ."  
 Περισσότερα εδώ: http://www.megatv.com/

"Το κόλπο που έχουν σκαρφιστεί οι γιατροί για να χρεώνουν περισσότερα υλικά κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, αυξάνοντας τη μίζα, έχει ως εξής: Ενώ για παράδειγμα στις επεμβάσεις χρειάζονται ένα ή δύο οστικά μοσχεύματα για κατάγματα, παραγγέλνουν δέκα ή δεκαπέντε, χρησιμοποιούν ένα ή δύο, όπου υπάρχει οστικό έλλειμμα, και τα υπόλοιπα τα πετάνε στα σκουπίδια, ενώ τα χρεώνουν κανονικά!" 

 Περισσότερα εδώ: http://www.megatv.com/

" 'Οργιο διαφθοράς και απροκάλυπτης μίζας για την προώθηση συγκεκριμένων ορθοπεδικών υλικών αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 11 εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί των οποίων χρηματίζονται για να προωθούν τα συγκεκριμένα υλικά."

Περισσότερα εδώ: http://www.tanea.gr/

 

Σε λίγο θα ντρεπόμαστε πια να κυκλοφορούμε και στους δρόμους.......

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προγραμματίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί...


Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες προγραμματίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί, αντιδρώντας έτσι στα σχέδια του Υπουργείου Υγείας για συνεχή απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων και το νέο καθεστώς των εφημεριών.

Την Τετάρτη η ΟΕΝΓΕ αποφάσισε να απορρίψει τις σχετικές προτάσεις της υπουργού Υγείας κ. Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά ....?

Πηγή: troktiko.blogspot.com

"Λένε ότι μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις!
Δείτε την φωτογραφία και σας εξηγώ τι ακριβώς έγινε εχθές, Σάββατο 19 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της εφημερίας μου.
Είμαι ακτ/γος, διευθύντρια των υπερήχων στο Γ.Ν. Κιλκίς.
Εχθές καθώς έκανα έναν υπερηχοτομογραφικό έλεγχο εκτάκτως σε μια ασθενή με κοιλιακό άλγος, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ξαφνικά η ασθενής έφυγε από... μπροστά μου, και βρέθηκε στο πάτωμα ανάμεσα από το κομματιασμένο εξεταστικό κρεβάτι που είχε διαλυθεί!
Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι η ασθενής τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ήμουν τυχερή που η ασθενής ήταν νέα και ευλύγιστη και χτύπησε μόνον τον αγκώνα της, στην προσπάθειά της να στηριχθεί για να μην σπάσει το κεφάλι της και την σπονδυλική της στήλη πέφτοντας με δύναμη πάνω στο σιδερένιο στήριγμα και στο τσιμεντένιο δάπεδο, ενώ εγώ χτύπησα το χέρι μου όταν ενστικτωδώς πήγα να συγκρατήσω όσο μπορούσα την απότομη πτώση της.
Σε περίπτωση που ήταν μεγάλης ηλικίας και υπέρβαρη, θα θρηνούσαμε θύματα και εγώ θα ήμουν στην ασφάλεια ως υπεύθυνη σοβαρού τραυματισμού ασθενούς.... εξ αμελείας..................

Διαβάστε τη συνέχεια εδώ: http://troktiko.blogspot.com/

Διευθυντές Ορθοπαιδικών κλινικών μεγάλων νοσοκομείων της Αθήνας στο δόκανο του ΣΔΟΕ ?

Πηγή: www.newsit.gr

Διευθυντές σε δύο νοσοκομεία, εντοπίστηκαν από το ΣΔΟΕ να υπογράφουν συμβάσεις για προμήθεια υλικών και φαρμάκων έναντι μίζας, όπως αποκάλυψε το MEGA.

Πρόκειται για διευθυντές χειρουργικών και ορθοπεδικών υλικών σε δύο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας, οι οποίοι έπαιρναν "αμοιβές" από τις εταιρείες και υπέγραφαν υπερτιμολογήσεις σε νοσοκομειακά υλικά και φάρμακα.


Δείτε το σχετικό Video εδώ: http://www.newsit.gr

Συνεχίζονται οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε γιατρούς του ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς....


Πηγή: www.kathimerini.gr

Συνεχίζονται οι "σαρωτικοί" έλεγχοι του ΣΔΟΕ μεταξύ άλλων και σε Πανεπιστημιακούς γιατρούς και γιατρούς του ΕΣΥ.
Μέχρι τώρα, συγκεντρώθηκαν στοιχεία 153 χειρουργών και άλλων γιατρών στους οποίους διενεργούνται ήδη έλεγχοι και ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.kathimerini.gr

Σάββατο 19 Ιουνίου 2010

Επιστροφή στα δημόσια νοσοκομεία για τους Έλληνες?

Κατά 30% αυξήθηκε η επισκεψιμότητα των πολιτών στα δημόσια νοσοκομεία!


Πηγή: www.ert3.gr

Αύξηση, σε ποσοστό 30%, παρουσίασε η κίνηση στα δημόσια νοσοκομεία της χώρας τους τελευταίους μήνες, όπως ανέφερε εχθές, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η γενική γραμματέας της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα. Τη συνέντευξη διοργάνωσε η πρωτοβουλία σωματείων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με θέμα τις εξελίξεις στο χώρο της υγείας και οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών υπογράμμισαν ότι οι πολίτες εξακολουθούν να εμπιστεύονται το ΕΣΥ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει.

Πάντως, οι συνδικαλιστές απέδωσαν την αύξηση της επισκεψιμότητας στα δημόσια νοσοκομεία και στην οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα, διότι, όπως επισήμαναν, οι πολίτες αδυνατούν να πληρώσουν τα νοσήλια στα ιδιωτικά ιατρικά κέντρα.

Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Συγχαρητήρια στην Εθνική Ελλάδος...!!!

ΕΛΛΑΔΑ - ΝΙΓΗΡΙΑ    2 - 1 !!!

Θερμά συγχαρητήρια και ευχές για ακόμα καλύτερη συνέχεια από ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες στην Εθνική μας....


Hellenic Orthopaedics



Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010

Προκήρυξη θέσεως Αναπληρωτή Καθηγητή Ορθοπαιδικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων....


Προκήρυξη θέσης μέλους ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ορθοπαιδική».

Δείτε το ΦΕΚ εδώ

Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Ολόκληρο το σχέδιο για την πρόσβαση των "πολιτών" στα στρατιωτικά νοσοκομεία

1. Όλοι οι πολίτες ανεξαιρέτως αποκτούν πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου λειτουργούν τα μεγάλα στρατιωτικά νοσοκομεία, το 401, το ΓΝΑ, το Ναυτικό Νοσοκομείο, το ΝΙΜΤΣ και το 424. Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο εξαρτάται φυσικά από την πληρότητα των νοσοκομείων και τη βαρύτητα του περιστατικού, καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό σε δευτεροβάθμιο και τριτοβάθμιο επίπεδο. Θα λαμβάνονται βεβαίως υπόψη κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν.

2. Στους δικαιούχους περίθαλψης των στρατιωτικών νοσοκομείων εντάσσονται με τους ίδιους όρους με το στρατιωτικό προσωπικό τα μέλη του πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθώς και όλο το προσωπικό ένστολο και πολιτικό των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και οι απόστρατοι των Σωμάτων Ασφαλείας.

3. Κατά το πρότυπο των κλινικών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των στρατιωτικών νοσοκομείων που διατίθενται ήδη εδώ και καιρό μέσω του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας, οι διαθέσιμες καθημερινά κλίνες όλων των κλινικών και όλων των τμημάτων των στρατιωτικών νοσοκομείων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης θα ανακοινώνονται κάθε πρωί στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας ώστε να εξυπηρετούνται ασθενείς που θα διακομίζονται μέσω του ΕΚΑΒ. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία θα ορίζουν καθημερινά εκπρόσωπο εφημερίας στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας για συντονισμό.

4. Τα εργαστήρια και τα ειδικά ιατρεία των νοσοκομείων των Ενόπλων Δυνάμεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης παρέχουν τη δυνατότητα διεξαγωγής πολλών εξειδικευμένων εξετάσεων για κάθε πολίτη. Αναρτάται σήμερα στο διαδίκτυο ενδεικτικός πίνακας ειδικών εξετάσεων που μπορούν να πραγματοποιούνται στα νοσοκομεία των Ενόπλων Δυνάμεων, κατά προτίμηση μέσω παραπομπής από νοσοκομείο του Ε.Σ.Υ. όπου νοσηλεύεται ο ασθενής ή και απευθείας με συνεννόηση με το σύστημα των ραντεβού.


Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Σε λίγη ώρα: Συλλαλητήριο νοσοκομειακών γιατρών


Συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Υγείας έχει προγραμματίσει για την Τρίτη στις 17.00 μ.μ. η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος ΟΕΝΓΕ με τη στήριξη της ΑΔΕΔΥ.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως αναφέρει σε κάλεσμά της η ΑΔΕΔΥ αντιδρούν «στις περικοπές, τις αντιασφαλιστικές μεθοδεύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και την ανατροπή των εργασιακών δικαιωμάτων, την υποβάθμιση των μισθών, των συντάξεων, του βιοτικού επιπέδου».

Και εσύ φίλε περιμένεις να διορισθείς........

Νομίζατε πως τα κενά στο ΕΣΥ θα καλυφτούν με διορισμούς των εκατοντάδων ανέργων γιατρών? Αμ δε!


Πηγή: www.ethnos.gr

Οι στρατιωτικοί γιατροί διαθέσιμοι στο ΕΣΥ
Οι ειδικοί στρατιωτικοί γιατροί που υπηρετούν σε μονάδες εκστρατείας υγειονομικού στην περιφέρεια θα διατίθενται στα νοσοκομεία του ΕΣΥ για την κάλυψη τυχόν αναγκών τους. Με την ίδια λογική οι υποδομές των νοσοκομείων του ΕΣΥ, όπου χρειάζεται, θα διατίθενται και για εξυπηρέτηση του στρατιωτικού προσωπικού και κυρίως για την διεξαγωγή εξετάσεων για την πραγματοποίηση των οποίων απαιτείται τώρα μετακίνηση του στρατιωτικού προσωπικού σε άλλες περιοχές.

Ολοήμερη λειτουργία
Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας για ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ επεκτείνεται και στα στρατιωτικά νοσοκομεία. Ήδη σημαντικός αριθμός εργαστηρίων και ειδικών τμημάτων των στρατιωτικών νοσοκομείων λειτουργούν και απογεύματα. Αυτό τώρα γενικεύεται.

Ανοίγουν την πόρτα τους για τους "πολίτες" τα στρατιωτικά νοσοκομεία....

Πηγή: www.zougla.gr

Mε απόφαση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου, οι πολίτες αποκτούν πλέον πρόσβαση στα στρατιωτικά νοσοκομεία (401, ΓΝΑ, ΝΝΑ, ΝΙΜΙΤΣ, 424) της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Ο αριθμός των ιδιωτών που θα μπορούν να εισαχθούν σε κάθε στρατιωτικό νοσοκομείο θα εξαρτάται από την πληρότητα του νοσοκομείου και τη βαρύτητα του περιστατικού, καθώς θα προτιμώνται περιστατικά με ιδιαίτερο επιστημονικό ενδιαφέρον που απαιτούν αντιμετώπιση από εξειδικευμένο προσωπικό. Θα λαμβάνονται επίσης υπʼ όψιν ιδιαίτεροι κοινωνικοί λόγοι που μπορεί να συντρέχουν. 
 Διαβάστε περισσότερα εδώ: http://www.zougla.gr/

Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

2 Διεθνές Σεμινάριο Χειρουργικής Χεριού - Άνω Άκρου με θέμα "Χειρουργική Ώμου-Σύγχρονες Απόψεις"

Παναγιώτης Συμεωνίδης: Ορθοπαιδική ή Ορθοπεδική ?

Πριν λίγες μέρες έφυγε ο Καθηγητής Παναγιώτης Συμεωνίδης.
Μεταξύ αναρίθμητων άλλων, είχε πρωτοστατήσει  στην επίλυση του ζητήματος της αναγραφής της λέξεως "Ορθοπαιδική" με "αι" ή "ε".

Διαβάστε εδώ τις απόψεις του για το θέμα.


Δείτε εδώ την αλληλογραφία του με τους Καθηγητές Πουρνάρα, Χαρτοφυλακίδη και Παπαχρήστου, στα πλαίσια του διαλόγου πριν την τελική απόφαση της συνέλευσης της ΕΕΧΟΤ.
(Εάν δεν εμφανίζονται οι Ελληνικοί χαρακτήρες επιλέξτε "Greek Character Encoding" στον browser σας.

Τέλος, δείτε εδώ και εδώ ορισμένες αντίθετες απόψεις.

Κυριακή 13 Ιουνίου 2010

Προκήρυξη θέσεως Λέκτορα Ορθοπαιδικής από το Πανεπιστήμιο Πατρών....

Προκήρυξη θέσης μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, στη βαθμίδα του Λέκτορα του Χειρουργικού Τομέα, με ιδιαίτερη επιστημονική δραστηριότητα στο γνωστικό αντικείμενο «Ορθοπαιδική−Τραυματολογία».

Δημοσιεύθηκe στο ΦΕΚ Γ' αρ. 398/17 Μαΐου 2010

Διαβάστε το ΦΕΚ εδώ

Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

ΗΜΕΡΙΔΑ: Σύγχρονη Αντιμετώπιση Παθήσεων Ώμου & Αγκώνα


ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΩ

Στα πλαίσια του προγράμματος Επισκεπτών Καθηγητών από την αλλοδαπή που διοργανώνει η Ορθοπαιδική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ολοκληρώνεται ο κύκλος των συναντήσεων με την ημερίδα «Σύγχρονη Αντιμετώπιση Παθήσεων Ώμου & Αγκώνα», στην οποία επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης θα είναι ο διακεκριμένος χειρουργός ώμου Καθηγητής Ken Yamaguchi από το Washington University του Saint Louis, Missouri των Η.Π.Α.
Η συνάντηση  θα διεξαχθεί στο μικρό Αμφιθέατρο Ι της Ιατρικής Σχολής του Π.Θ. στη Βιόπολη Λάρισας (περιοχή Μεζούρλο) και θα αρχίσει  στις 4 μ.μ.


Το πρόγραμμα της συνάντησης :

Eθνική επιτροπή δεοντολογίας για κλινικές μελέτες...

Τη σύνθεση της Εθνικής Επιτροπής Δεοντολογίαςς (ΕΕΔ) για κλινικές μελέτες ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αναλυτικά η σύνθεση: 

Πρόεδρος:
Κωνσταντίνος Δημόπουλος, ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής, πρώην Πρύτανης
Μέλη:
- Αλέξανδρος Στρατηγός, αναπληρωτής Καθηγητής Δερματολογίας
- Αναστασία Μακαρούνη, δικηγόρος ΕΟΦ
- Ευστράτιος Βαλσαμής, Παθολόγος, τ. Δ/ντής ΕΣΥ/Αγία Όλγα
- Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης, αναπληρωτής Καθηγητής Καρδιολογίας
- Κυριάκος Σουλιώτης, Λέκτορας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
- Κωνσταντίνος Γενατάς, αναπληρωτής Καθηγητής Ογκολογίας
- Σεβασμιότατος κ. Νικόλαος, Μητροπολίτης Μεσογαίας
- Σταυρούλα Τσινόρεμα, Αναπληρωτής Καθηγητής Φιλοσοφίας, Παν/μιο Κρήτης

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Απεβίωσε ο Καθηγητής Παναγιώτης Συμεωνίδης

Τέλος εποχής....


Απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 81 ετών, ο ομότιμος καθηγητής στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, Παναγιώτης Συμεωνίδης.
 
Ο Π. Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Άρδασα Πτολεμαΐδας το 1929. Ήταν ο πρώτος καθηγητής Ορθοπεδικής στη Βόρεια Ελλάδα και η κλινική, η οποία εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», η πρώτη αμιγής Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική.
Ο κορυφαίος γιατρός, που το 2001 έτυχε της υψίστης τιμής να εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κατάφερε στη διάρκεια της μακράς πορείας του να ξεχωρίσει τόσο για την επιστημονική του επάρκεια όσο και για το ήθος του, αποτελώντας κορυφαία προσωπικότητα των Επιστημών.
Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ορθοπεδικής Εταιρείας και πρόεδρος της Ορθοπεδικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης. Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε μέρος σε πολλά παγκόσμια και διεθνή συνέδρια, ενώ δημοσίευσε περισσότερες από 500 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
 Η εξόδιος ακολουθία έγινε εχθές από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Τελικά αποτελέσματα πρυτανικών εκλογών ΕΚΠΑ...


Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα των Πρυτανικών Εκλογών 2010, νέος Πρύτανης του ΕΚΠΑ ανακηρύσσεται ο Καθ. Θ. Πελεγρίνης.


Τα τελικά αποτελέσματα:


Πελεγρίνης: 54,032%
Στεφανάδης: 45,968%



Διαβάστε τα πρακτικά της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής εδώ:

Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Ο Θ. Πελεγρίνης Νέος Πρύτανης του ΕΚΠΑ...

Ανεπίσημα αποτελέσματα μιλούν για επικράτηση του συνδυασμού του Θ. Πελεγρίνη στις εκλογές για την Πρυτανεία του ΕΚΠΑ....

Σε λίγο τα επίσημα αποτελέσματα.

ΕΤΗΣΙΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2010

ΩΡΑ   18.00 μ.μ. -  21.00 μ.μ.
ΘΕΜΑ:  «Εξελίξεις στην Ολική Αρθροπλαστική του Ισχίου»
Συντονιστής:  Γεώργιος Πετσατώδης
Καθηγητής  Ορθοπαιδικής ΑΠΘ
 
ΣΑΒΒΑΤΟ  19  ΙΟΥΝΙΟΥ 2010 
ΩΡΑ   9.00 π.μ. – 12.00 π.μ.
ΘΕΜΑ:  «Εξελίξεις στην Ολική Αρθροπλαστική του Γόνατος»
Συντονιστής:  Γεώργιος Πετσατώδης
Καθηγητής  Ορθοπαιδικής ΑΠΘ

 Πρόγραμμα:

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα των Πρυτανικών Εκλογών στο ΕΚΠΑ

Τα τελικά αποτελέσματα:

Στεφανάδης: 39.8
Πελεγρίνης: 33.2
Φορτσάκης: 15.5
Φραγκούλης: 11.5


Καθώς κανείς συνδυασμός δεν συγκέντρωσε την απόλυτη πλειοψηφία οι εκλογές επαναλαμβάνονται την Τετάρτη 9/6/2010 μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών, του  κ.  Χρ. Στεφανάδη και του κ. Θ. Πελεγρίνη. 

Διαβάστε το πρακτικό της κεντρικής εφορευτικής επιτροπής εδώ

Τρίτη 8 Ιουνίου 2010

Αντισυνταγματική η πρόταση για τα απογευματινά ιατρεία... λένε οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατροί

       Με ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα, η Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ιατρών Αττικής (ΕΕΛΙΑ), διαφωνεί με τη συμμετοχή των δευτεροβάθμιων νοσοκομείων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς η ύπαρξη των Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες κάθε νοσοκομείου.
      Η άσκηση απογευματινού ιατρείου - σημειώνεται στην ανακοίνωση - από ιατρούς του ΕΣΥ και πανεπιστημιακούς με υψηλότερες αμοιβές από την ορισθείσα για τους ελεύθερους επαγγελματίες ιατρούς που συμβάλλονται με το δημόσιο, εισάγουν ρύθμιση η οποία αντίκειται στο άρθρο 5 του Συντάγματος....

Διαβάστε περισσότερα εδώ:  http://www.iatronet.gr/

Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Προτάσεις του Υπουργείου Υγείας για νέο σύστημα εφημεριών.....

Σε συνάντηση που είχε με την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) την Πέμπτη, η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου πρότεινε τα εξής:

1. Όλοι οι ειδικευόμενοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες κάθε μήνα (5 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 αργία)

2. Στην Γ' ζώνη (νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές), όλοι οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες (5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 Αργία) και σε 4 εφημερίες ετοιμότητας καθημερινής.

3. Στην Β' ζώνη (περιφέρεια), οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 7 εφημερίες εκ των οποίων οι συντονιστές Διευθυντές και οι Διευθυντές 3 ενεργείς (1 καθημερινή, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 4 ετοιμότητας καθημερινές. Οι υπόλοιποι ειδικευμένοι να λαμβάνουν 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο και 1 αργία) και 3 ετοιμότητας καθημερινές.

4. Στην Α' ζώνη (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), οι ειδικευμένοι γιατροί να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που θα αντιστοιχεί σε 6 εφημερίες εκ των οποίων οι Διευθυντές 3 ενεργείς (1 καθημερινή, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 3 ετοιμότητας καθημερινές, οι δε υπόλοιποι ειδικευμένοι 4 ενεργείς (2 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 αργία) και 2 ετοιμότητας καθημερινές. Οι συντονιστές Διευθυντές της Α' ζώνης να λαμβάνουν επιπλέον 4 εφημερίες ετοιμότητας καθημερινές.

5. Όλοι οι αγροτικοί γιατροί σε όλες τις ζώνες να λαμβάνουν μηνιαία αμοιβή που αντιστοιχεί σε 7 ενεργείς εφημερίες (5 καθημερινές, 1 Σάββατο, 1 αργία).