"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΟΧ : ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΕΟΧ
ΗΜΕΡΙΔΑ 18/9/2010
ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ “ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ”
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΟΝΑΤΟΣ
Συντονιστής: Ι. Η. ΒΛΑΧΟΣ
 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : 




Στάση εργασίας στο ΕΚΑΒ ...


Απέχουν σήμερα από τις 9 το πρωΐ έως τη 1 μετά το μεσημέρι από τα καθήκοντά τους, οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σε ολόκληρη τη χώρα, διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών.

Οι εργαζόμενοι σε σχετική τους ανακοίνωση ζητούν να τους καταβληθούν τα νυχτερινά και τα 30.000 ρεπό, που τους οφείλονται.

Επιπλέον, ζητούν «να πληρωθούν άμεσα οι διασώστες - πληρώματα ασθενοφόρων, που παραμένουν απλήρωτοι για τις εκτός έδρας υπηρεσίες τους εδώ και οκτώ μήνες».

Αλαλούμ με τις εφημερίες των νοσοκομείων....

Αρχίζει από 1ης Σεπτεμβρίου η εφαρμογή του νέου συστήματος εφημεριών των νοσοκομειακών γιατρών σε κλιμα ασάφειας και σύγχυσης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Δημήτρη Βαρνάβα, «η εικόνα που σχηματίζει κανείς για την τακτική των Διοικήσεων στο επίμαχο ζήτημα του εφημεριακού είναι απερίγραπτη. Ελλείψει σαφών οδηγιών προσπαθούν να αυτοσχεδιάσουν, αποπειρώμενες κατά κύριο λόγο περικοπές. Παρά ταύτα, σε ορισμένες περιπτώσεις αντί περιστολής θα υπάρξει εκτίναξη του κόστους. Αυτό θα συμβεί σε Νοσοκομεία της Α΄ ζώνης και σε Τμήματα όπου οι γιατροί εκτελούσαν εφημερίες λιγότερες απ΄ όσες προβλέπει ο νόμος 3686/10 και τώρα οι ΥΠΕ δίνουν κατεύθυνση στις Διοικήσεις των Νοσοκομείων να τις αυξήσουν!

Διαβάστε το ενημερωτικό σημείωμα του προέδρου της ΟΕΝΓΕ ΕΔΩ

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Επίσχεση εργασίας των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας

Πηγή:  http://www.medvoi365.gr

Με επιστολή τους προς το Διοικητή του Γ. Ν. Ν. Ιωνίας, η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, γνωστοποίησε ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου ξεκινούν επίσχεση εργασίας. Η επιστολή έχει ως εξής:


"Σας γνωστοποιούμε επίσημα ότι, οι γιατροί του νοσοκομείου σε χτεσινή μαζικότατη Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την Παρασκευή 27/8/2010, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών  Απριλίου, Μαΐου ,Ιουνίου, Ιουλίου 2010, χωρίς περικοπές, καθώς και των οφειλομένων από το 2009, (Αυγούστου και Δεκεμβρίου).
Η επίσχεση εργασίας αποτελεί καθʼόλα νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων, στο οποίο υποχρεούνται να καταφύγουν, ως έσχατο μέσο διεκδίκησης του αυτονόητου: Να πληρωθούν για εφημερίες τις οποίες υποχρεωτικά έκαναν.

Με δεδομένη την σχεδόν καθολική συμμετοχή των γιατρών στην επίσχεση, θα  πρέπει από σήμερα να φροντίσετε, σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους:

1. Την αναστολή της πρωινής εφημερίας του νοσοκομείου την Παρασκευή 27-08-2010, την αναστολή της εφημερίας του Ψυχιατρικού τμήματος το Σάββατο 28/08/2010, καθώς και της Γενικής εφημερίας της Κυριακής 29/08/2010.
2. Οι κλινικές και τα τμήματα θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ με τους εφημερεύοντες, γι αυτό είναι αναγκαίο, σε συνεννόηση με τους συντονιστές Διευθυντές, να γίνει όπου χρειαστεί διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.
3. Κατά τις μέρες και ώρες εφημερίας, θα αντιμετωπίζονται ΜΟΝΟ περιστατικά, των οποίων η ζωή είναι σε κίνδυνο. Τα υπόλοιπα, και το ΕΚΑΒ, θα κατευθύνονται σε άλλα νοσοκομεία.
4. Είναι απαραίτητο, να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ενημέρωση εμπλεκομένων φορέων καθώς και πολιτών, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών".

ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΟΕΓΝΕ
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της απόφασης....

9th Domestic Meeting of the European Hip Society, 9-11 September 2010, Hilton Athens


 

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Έχει πανσέληνο απόψε και είναι ωραία ...!!

Πιο κοντά στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση...

Πηγή: www.capital.gr

Της Ρούλας Σαλούρου

Από τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), θα ξεκινήσει στις 15 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική συνταγογράφηση, μέτρο που αποσκοπεί να αυξήσει τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων κατά περίπου 1 δισ. ευρώ, καθώς υπολογίζεται πως το 20% με 25% των δαπανών για φάρμακα οφείλεται σε κυκλώματα που λυμαίνονται τα χρήματα των ασφαλισμένων.

Το σχέδιο νόμου που θα παρουσιάσει αύριο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, προβλέπει ότι οι συνταγές θα καταχωρούνται από τους γιατρούς ηλεκτρονικά, θα εκτελούνται επίσης, ηλεκτρονικά από τους φαρμακοποιούς και θα εκκαθαρίζονται ηλεκτρονικά, από τους ασφαλιστικούς φορείς. Η αρχή θα γίνει από τον ΟΑΕΕ και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων, αναμένεται να αυξηθούν τα έσοδα του ταμείου κατά 500-600 εκατ. ευρώ. Η φαρμακευτική δαπάνη των ασφαλιστικών ταμείων  για το 2009 ανήλθε σε 5 δισ. ευρώ (αντιστοιχεί σε 40% της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης προς τα ταμεία) και εκτιμάται πως μέσω της εφαρμογής του νέου συστήματος, θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 1 δισ. ευρώ.

Βασική προϋπόθεση για την εφαρμογή του συστήματος, είναι, υποχρεωτικά, η ύπαρξη υποδομής (ηλεκτρονικών υπολογιστών, εκτυπωτών και σύνδεσης internet), σε ιατρεία, φαρμακεία και ασφαλιστικούς οργανισμούς. Για τα ασφαλιστικά ταμεία, τη διαδικασία εκκαθάρισης αναλαμβάνει ο φορέας «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης» (ΗΔΙΚΑ) του υπουργείου Εργασίας, που συντηρεί ήδη, βάση δεδομένων των ασφαλισμένων όλων των ταμείων, βάσει του Ενιαίου Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ).

Αναλυτικά, το σχέδιο νόμου προβλέπει: 


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ 

Αλλαγές στο υπουργείο Υγείας..?

Πηγή: www.iatronet.gr


Νέα πρόσωπα φέρνει στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας ο επικείμενος ανασχηματισμός.
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι η υφυπουργός κ. Φώφη Γεννηματά αποχωρεί από την οδό Αριστοτέλους. Οι πληροφορίες την φέρνουν να διεκδικεί την περιφέρεια Αττικής στις δημοτικές εκλογές.

Το επιτελείο της ετοιμάζεται ήδη για την εκλογική αναμέτρηση, αναμένοντας και τυπικά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού από τον πρωθυπουργό.

Σε αναμονή για την απόφαση του πρωθυπουργού – για διαφορετικούς, όμως, λόγους – είναι και η υπουργός Υγείας. Η κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου εμφανίζεται ως ένα από τα πρόσωπα του υπουργικού συμβουλίου που πρόκειται να απομακρυνθούν στον προσεχή ανασχηματισμό.

Το τελευταίο διάστημα, πάντως, υπήρξαν εκτιμήσεις ότι η κ. Ξενογιαννακοπούλου θα έμενε τελικά στο υπουργείο Υγείας. Η εκτίμηση αυτή αναθεωρήθηκε εκ νέου, καθώς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ακόμη και ονόματα των διαδόχων της.

Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται εκείνο του βουλευτή Επικρατείας και προέδρου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) - 'Ανδρέας Παπανδρέου', κ. Ηλία Μόσιαλου.
Ο κ. Μόσιαλος βρίσκεται στο στενό περιβάλλον του πρωθυπουργού, ενώ κατέχει άριστα τα θέματα της Υγείας, καθώς είναι εν ενεργεία καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο London School of Economics.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι τη θέση του υπουργού Υγείας ενδέχεται να αναλάβει ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος και τη θέση του στο υπουργείο Εργασίας θα καταλάβει ο κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.


Σχόλιο: 
Για τον Κο Μόσιαλο δεν το αποκλείουμε... Για τον Λοβέρδο όμως χλωμό το βλέπουμε. Ίδωμεν ...

HELLENIC-ORTHOPAEDICS

Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

1η Ημερίδα Ορθοπαιδικής Αποκατάστασης με Διεθνή Συμμετοχή




1η Ημερίδα Ορθοπαιδικής Αποκατάστασης με Διεθνή Συμμετοχή

Διοργανώνεται από την Ορθοπαιδική Κλινική και την Κλινική Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Χειρουργικού Τομέα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Αμφιθέατρο Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων

Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

Εγγραφή δωρεάν (απαιτείται προεγγραφή)
Πληροφορίες κα Χαρίση τηλ. 2651007515 φαξ 2651007891
Ε-mail: oharisi@cc.uoi.gr

Ιστοσελίδα:  http://www.uoi.gr/conferences/orthorehab/index.el.html

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

Και ο κατήφορος συνεχίζεται?




Άλλο ένα σκάνδαλο αποκαλύπτει η εδημερίδα "Αποκαλύψεις" με την εισαγωγή τέκνων πλούσιων οικογενειών στα ΑΕΙ μέσω ... νυκτερινών λυκείων.

Άραγε θα αποκαλυφθούν ονόματα και θα αποδωθεί δικαιοσύνη?  Την απάντηση την ξέρουμε όλοι από τώρα....

Περισσότερα εδώ και εδώ.

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον πρώην καθηγητή μαιευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Λέτε να είναι τα προεόρτια ?

Πηγή: www.nooz.gr



Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και πέντε μηνών για πλαστές συνταγογραφήσεις καταδίκασε το πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών, τον πρώην καθηγητή της Γυναικολογικής και Μαιευτικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών Βασίλη Τζιγγούνη.

Για την ίδια υπόθεση το δικαστήριο καταδίκασε επίσης σε ποινή κάθειρξης 12 χρόνων και πέντε μηνών, τον Θανάση Παππά, πρώην βοηθό του Β. Τζιγγούνη.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ένοχοι σε δεύτερο βαθμό, για πλαστογράφηση πολλών συνταγών, βάσει των οποίων γινόταν προμήθεια πανάκριβων φάρμακων για εξωσωματική γονιμοποίηση, τα οποία γράφονταν σε βιβλιάρια ασθενείας γυναικών, που δεν τα είχαν ανάγκη.

Επίσης το δικαστήριο αποφάσισε την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και των δυο για τρία χρόνια, καθώς και χρηματική αποζημίωση των ασφαλιστικών ταμείων, που υπέστησαν ζημία.

Η συγκεκριμένη υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν από περίπου 8 χρόνια όταν ο Βασίλης Τζιγγούνης ήταν διευθυντής της Πανεπιστημιακής Γυναικολογικής κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Και οι δύο πρόκειται να οδηγηθούν στις φυλακές, αφού το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων τους, η απόφαση να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι δικηγόροι των καταδικασθέντων, θα υποβάλουν αίτημα αναίρεσης της απόφασης στον Άρειο Πάγο.

Προκήρυξη θέσεως Επίκουρου Καθηγητή Ορθοπαιδικής από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων...

Προκήρυξη θέσης μέλους ΔΕΠ του Τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ορθοπαιδική με έμφαση στη Χειρουργική Σπονδυλικής Στήλης και επανορθωτική Χειρουργική ενηλίκων».

Βρείτε το ΦΕΚ της προκήρυξης εδώ

Ποιός είπε πως η επιστημονική ματιά δεν έχει ευαισθησία ?


Ένα ήσυχο καλοκαιρινό μεσημέρι βρίσκει την Φύση και την Τεχνολογία σε θερινή αρμονία ! Το μάτι πέφτει στην εικόνα της στιγμής και ο νους - από κεκτημένη επαγγελματική ταχύτητα - κάνει παιχνίδια με γνώριμες έννοιες : ... συμβατότητα διαστάσεων - εργονομικός σχεδιασμός - επαρκής στήριξη & συγκράτηση - οικονομία χώρου - ελεγχόμενη μικροκίνηση.
 
Καλές διακοπές και καλή επιστροφή σε όλους!
 
Ευάγγελος Α. Μαγνήσαλης
Μηχανολόγος Μηχανικός - Εμβιομηχανικός PhD
Γενικός Διευθυντής BioHexagon Ltd

... τελικά Newton ή MegaPascal ?

 
Στην μελέτη επιστημονικής βιβλιογραφίας, στην έρευνα αλλά και στην κλινική πράξη, συχνά μας απασχολεί ο ορισμός διαφόρων φυσικών μεγεθών και κυρίως των μονάδων μέτρησής τους. Ένας σύντομος και περιεκτικός πίνακας Α4 για τους συναδέλφους ορθοπαιδικούς υπάρχει στην ακόλουθη διεύθυνση (unit conversion for biomechanical studies and related disciplines) :
 
 
Φιλικά,
 
Ευάγγελος Α. Μαγνήσαλης
Μηχανολόγος Μηχανικός - Εμβιομηχανικός PhD
Γενικός Διευθυντής BioHexagon Ltd

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Συνεχίζεται το ΑΙΣΧΟΣ των διορισμών των βουλευτών σε διευθυντικές θέσεις ΕΣΥ ....

Από το Blog :  http://skeftomasteellhnika.blogspot.com

ΤΟΝ ΝΟΜΟ-ΝΤΡΟΠΗ ΠΟΥ επιτρέπει στους βουλευτές να διορίζονται ως διευθυντές κλινικών στα δημόσια νοσοκομεία όταν χάνουν τη βουλευτική τους έδρα έχει χρησιμοποιήσει και ο σημερινός υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Ρέππας. 

Από ιδιώτης οδοντίατρος βρέθηκε σε μια νύχτα διευθυντής Οδοντιατρικής Κλινικής στον «Ευαγγελισμό», όταν απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής το 1990. Με την επιστροφή του στη Βουλή, ο κ. Ρέππας έφυγε από το ΕΣΥ, έχει όμως πλέον το δικαίωμα να επιστρέψει αμέσως στη θέση του αν στο μέλλον χάσει τη βουλευτική του ιδιότητα. Χάρη στον διορισμό του στο ΕΣΥ επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη, ο κ. Ρέππας πρόλαβε να θεμελιώσει και δικαίωμα σύνταξης ως γιατρός του Δημοσίου με μόλις δέκα χρόνια υπηρεσίας!

Οπως αποκαλύπτει σήμερα το «ΘΕΜΑ», ο διορισμός του κ. Ρέππα στον τομέα της δημόσιας υγείας ήταν ο πρώτος στον χορό των σκανδαλωδών προσλήψεων των βουλευτών-γιατρών. Η περίπτωση της πρόσληψης του Αρκά πολιτικού και ιδιώτη οδοντιάτρου στο Δημόσιο το χρονικό διάστημα 1990-1993, αξιοποιώντας τα προνόμια που προκλητικά εξακολουθούν να απολαμβάνουν έως και σήμερα οι εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου, αποτελεί το κερασάκι στην τούρτα του απίστευτου μηχανισμού βολέματος των πρώην εθνοπατέρων-γιατρών την τελευταία 20ετία. Την υπόθεση έφερε στο φως το «ΘΕΜΑ» δημοσιοποιώντας ταυτόχρονα και τους διορισμούς συνολικά 18 πρώην κοινοβουλευτικών ανδρών σε θέσεις διευθυντών ΕΣΥ μόνο τα τελευταία 6 χρόνια.


Η βιομηχανία δημιουργίας και άμεσης κάλυψης «κοινοβουλευτικών» διευθυντικών θέσεων ΕΣΥ στηρίχτηκε στο «αμαρτωλό», όπως αποδείχτηκε, άρθρο 50 του Ν. 1759, «Ασφαλιστική κάλυψη ανασφάλιστων ομάδων, βελτίωση της κοινωνικοασφαλιστικής προστασίας και άλλες διατάξεις», το οποίο ψηφίστηκε το 1988 από την τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. «Γιατροί που απώλεσαν τη βουλευτική ιδιότητα μπορούν να διορίζονται με απόφαση του υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ανάλογα με τα χρόνια άσκησης της ιατρικής ειδικότητας, σε κενές οργανικές ή προσωπικές προσωποπαγείς θέσεις του κλάδου γιατρών ΕΣΥ της περιφέρειας προτίμησής τους που συνιστώνται με την απόφαση διορισμού και καταργούνται με τη για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησή τους από την υπηρεσία».

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ....

Δευτέρα 16 Αυγούστου 2010

Ορθοπαιδική Έρευνα & Τεχνολογία


Αγαπητοί συνάδελφοι, σας συγχαίρω για το blog και εύχομαι η επιτυχία του να συνεχιστεί.
Μεταξύ των άλλων ορθοπαιδικών ζητημάτων που θίγονται, ελπίζω στο μέλλον να γίνουν αναφορές και στο διεπιστημονικό θέμα της Ορθοπαιδικής Εμβιομηχανικής, Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, που απασχολεί αρκετούς συναδέλφους είτε σε μεταπτυχιακό επίπεδο (π.χ. διδακτορικό, επιμόρφωση, εξειδίκευση, σεμινάρια) είτε σε κλινικό επίπεδο (π.χ. κλινικές μελέτες, εργαστηριακές εφαρμογές, καινοτόμες χειρουργικές ιδέες για εμφυτεύματα, τεχνικές κλπ.).
Με την ευκαιρία αυτή, σας καλωσορίζω στο δικτυακό τόπο της BioHexagon Ltd (www.biohexagon.com ) της πρώτης εταιρίας στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στην Ορθοπαιδική Χειρουργική. Η εταιρία ιδρύθηκε το 2010 σαν συνέχεια και διάδοχο περιβάλλον της γνωστής σας BioEngineering RTD και δραστηριοποιείται στο γενικότερο πεδίο της Βιοϊατρικής Έρευνας, Ανάπτυξης και Καινοτομίας, αναλαμβάνοντας σειρά ερευνητικών έργων στα πλαίσια εθνικών, ευρωπαϊκών ή και ιδιωτικών χρηματοδοτικών προγραμμάτων.
Περιμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα σχόλια, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις σας.
Με εκτίμηση,
Ευάγγελος Α. Μαγνήσαλης
Μηχανολόγος Μηχανικός - Εμβιομηχανικός PhD
Γενικός Διευθυντής BioHexagon Ltd

Κυριακή 15 Αυγούστου 2010

Χρόνια Πολλά !!


Χρόνια πολλά σε όλους και όλες τους εορτάζοντες και εορτάζουσες, αλλά και σε όλους τους Έλληνες, γιατρούς Ορθοπαιδικούς και μή !  

HELLENIC-ORTHOPAEDICS

Πέμπτη 12 Αυγούστου 2010

ΓΥΡΙΖΕ .....

«Γύριζε, μὴ σταθῇς ποτέ, ρίξε μας πέτρα μαύρη,

ὁ ψεύτης εἴδωλο εἶν᾿ ἐδῶ, τὸ προσκυνᾷ ἡ πλεμπάγια,
ἡ Ἀλήθεια τόπο νὰ σταθῇ μιὰ σπιθαμὴ δὲ θἄβρῃ.
Ἀλάργα. Μόρα τῆς ψυχῆς τῆς χώρας τὰ μουράγια...
Ἀπὸ θαμποὺς ντερβίσηδες καὶ στέρφους μανταρίνους
κι ἀπὸ τοὺς χαλκοπράσινους ἡ Πολιτεία πατιέται.
Χαρὰ στοὺς χασομέρηδες! Χαρὰ στοὺς ἀρλεκίνους!
Σκλάβος ξανάσκυψε ὁ ρωμιὸς καὶ δασκαλοκρατιέται.
Δὲν ἔχεις, Ὄλυμπε, θεούς, μηδὲ λεβέντες ἡ Ὄσσα,
ραγιάδες ἔχεις, μάννα γῆ, σκυφτοὺς γιὰ τὸ χαράτσι,
κούφιοι καὶ ὀκνοὶ καταφρονοῦν τὴ θεία τραχιά σου γλώσσα,
τῶν Εὐρωπαίων περιγελᾷ καὶ τῶν ἀρχαίων παλιάτσοι.
Καὶ δημοκόποι Κλέωνες καὶ λογοκόποι Ζωίλοι,
καὶ Μαμμωνᾶδες βάρβαροι, καὶ χαῦνοι λεβαντίνοι.
λύκοι, ὦ κοπάδια, οἱ πιστικοὶ καὶ ψωριασμένοι οἱ σκύλοι
κι οἱ χαροκόποι ἀδιάντροποι καὶ πόρνη ἡ Ρωμιοσύνη!»

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Άραγε τον ακούει κανείς ....


ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : " πρέπει όλοι και όλες να κατανοήσουμε καλά ότι σκοπός της Τρόικας είναι να μας διαλύσουν σαν λαό...." 

"Το γράμμα σας με συγκίνησε βαθειά. Κατ’ αρχήν για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με την οποία με περιβάλλετε κι ακόμα πιο πολύ για τις ιδέες που διατυπώνετε και που με φέρνουν τόσο κοντά σας.

Μακάρι να σκέφτονταν και οι υπόλοιποι Έλληνες όπως εσείς, γιατί στην περίπτωση αυτή θα υπήρχε ελπίδα να σωθεί η χώρα και ο λαός μας από τον μεγάλο κίνδυνο, που για πρώτη φορά στην ιστορία μας στοχεύει στην καταστροφή της πεμπτουσίας της ελληνικότητας, που χωρίς αυτήν αντί Έλληνες θα καταντήσουμε απλά νούμερα στο χρηματιστήριο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Γι’ αυτό θα πρέπει όλοι και όλες να κατανοήσουμε καλά ότι σκοπός της Τρόικας είναι να μας διαλύσουν σαν λαό με όπλο την οικονομική εξαθλίωση, την καταστροφή του κοινωνικού ιστού και το σβήσιμο της ιστορικής μας μνήμης και της εθνικής μας παράδοσης και πολιτισμού.

Στις άλλες δύο περιπτώσεις που είχαμε καταπάτηση της εθνικής μας κυριαρχίας, την ξένη κατοχή και την στρατιωτική χούντα, μας χτύπησαν τις σάρκες, με αποτέλεσμα να στραφούμε προς τον εσωτερικό μας πλούτο, γεγονός που τελικά μεγάλωσε την αγάπη και την εμπιστοσύνη στις εθνικές μας αξίες και ιστορικές παραδόσεις, να γίνουμε δηλαδή δυο φορές περισσότερο Έλληνες και δέκα φορές πιο περήφανοι γιατί είμαστε Έλληνες. Να γιατί ο κίνδυνος σήμερα είναι πολύ πιο μεγάλος. Γιατί έχει στόχο όπως είπα το μεδούλι της ελληνικής μας αλλά και της προσωπικής-ανθρώπινης μας οντότητας.

Κι εγώ δυστυχώς είμαι αδύναμος για να αντιδράσω, όπως το έκανα σε άλλες περιστάσεις. Γι’ αυτό το μήνυμά μου αυτό είναι μήνυμα προσμονής και αγωνίας. Και θα ήθελα το βραβείο που μου κάνετε την τιμή να μου προσφέρετε, να είναι ο αρραβώνας που θα μας ενώνει σ’ αυτό το νέο μας δύσκολο αγώνα για την σωτηρία της Πατρίδας μας. Σε σας τους νεότερους στηρίζω κι εγώ τώρα όλες μου τις ελπίδες.
Σας χαιρετώ με ευχαριστίες και την αγάπη μου,

Μίκης Θεοδωράκης 
"

Κυριακή 1 Αυγούστου 2010

Προκηρήξεις θέσεων Ορθοπαιδικών ΕΣΥ για το μήνα Ιούλιο...

Λίγες είναι και πάλι οι θέσεις επιμελητών ΕΣΥ που προκηρύχθηκαν το μήνα Ιούλιο:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - 2 επιμ. Β'  Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας ή Ορθοπεδικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενική Ιατρικής με περίθαλψη και διαχείριση- διοίκηση – συντονισμό του έργου της εφημερίας στον εισαγωγικό βαθμό επιμελητή Β'(για το ΤΕΠ)
 

- 1 επιμ. Β' Χειρουργικής

Αιτήσεις μέχρι 17.8.2010.


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ - 2 επιμ. Β' Αναισθησιολογίας ή Παιδιατρικής ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας ή Ορθοπεδικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ ή Γενικής Ιατρικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική διάσωση, προνοσοκομειακή περίθαλψη και Διαχείριση - Συντονισμό του έργου της εφημερίας

Αιτήσεις μέχρι 3.8.2010.



ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΒΟΗΘΕΙΑ 
 - 3 επιμ. Β' Αναισθησιολογίας ή Παθολογίας ή Καρδιολογίας ή Χειρουργικής ή Πνευμονολογίας - Φυματιολογίας ή Ορθοπεδικής με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώση στην επείγουσα ιατρική, προνοσοκομειακή περίθαλψη και Διαχείριση - Διοίκηση - Συντονισμό του έργου της εφημερίας

Αιτήσεις μέχρι 2.8.2010.