"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Ιδού ποιά νοσοκομεία πάνε για .... συγχώνευση

... λέμε συγχώνευση διότι η κυβέρνηση αποκλείει κάθε ενδεχόμενο κατάργησης.. Οπότε λάβετε ο καθένας τα μέτρα του.


ΚΑΝΤΕ CLIK ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ


Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

48ωρη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ και προσλήψεις ...

Πηγη: www.pathfinder.gr


Οι γιατροί του ΙΚΑ, προχωρούν την Τρίτη και την Τετάρτη σε απεργία, ζητώντας την ανανέωση των συμβάσεων των υπηρετούντων ιατρών, την κάλυψη των κενών θέσεων και την εφαρμογή του επιστημονικού βαθμολογίου από το υπηρεσιακό συμβούλιο.

Λόγω της απεργίας, την οποία στηρίζει και η διοίκηση του ΙΣΑ, οι υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

Στο μεταξύ, σήμερα ξεκινά, από την Κρήτη, η διαδικασία πρόσληψης πάνω από 1.000 γιατρών όλων των ειδικοτήτων και οδοντιάτρων στο ΙΚΑ. Οι γιατροί θα προσληφθούν με 12μηνες συμβάσεις έργου.


Οι προσλήψεις ξεκινούν από την Κρήτη, όπου προκηρύχθηκαν συνολικά 41 θέσεις και η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης, αρχίζει σήμερα και λήγει στις 31/12/2010.

Η διοίκηση του ΙΚΑ εκτιμά ότι με τη διαδικασία αυτή θα καλυφθεί το σύνολο των κενών θέσεων ιατρών ανά ειδικότητα και Μονάδα Υγείας σε όλη τη χώρα, κάτι που αναμένεται να οδηγήσει στην πλήρη ομαλοποίηση της λειτουργίας όλων των Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος και στην εξάλειψη των καθυστερήσεων που σημειώνονται ως σήμερα.

Δραματικές ελλείψεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας...

Πηγή: wwς.enet.gr


Οι ελλείψεις υγειονομικού υλικού, από τις οποίες κινδυνεύει ακόμη και η ασφάλεια των ασθενών, αναδεικνύονται, σε μια επιστολή, η οποία σε δραματικό τόνο περιγράφει αδιέξοδα που αποτελούν πιά καθημερινή κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. 

Αποστολέας του ο Χειρουργικός Τομέας της Ιατρικής Σχολής Λάρισας (την υπογράφει ο διευθυντής του αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπεδικής της Ιατρικής Σχολής Λάρισας Θεόφιλος Καραχάλιος και συντάχθηκε μετά από συνέλευση του τμήματος) και παραλήπτες ο διοικητής του Νοσοκομείου και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας.

 Στην επιστολή αναφέρεται ότι «οι ελλείψεις υλικών και προσωπικού έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους γιατρούς του νοσηλευτικού ιδρύματος που τους τελευταίους μήνες βρίσκεται στην «κόκκινη γραμμή» με δυσμενείς επιπτώσεις στους πολίτες.

Οι οριζόντιες περικοπές, έχουν ως συνέπεια, υλικά για χειρουργικές επεμβάσεις να παραγγέλλονται στο παρά - πέντε και να γιγαντώνονται οι λίστες αναμονής».

Αύξηση αυτοκτονιών και ψυχολογικών διαταραχών καταγράφονται ήδη το 2010 ...


Πηγή: www.ygeianet.gr

Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Γ. ΚΥΡΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ 11ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΣΥΝΟ -Η τρόικα βλάπτει την υγεία (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΛΑΡΙΣΑΣ)

«Η ανεργία, η ανασφάλεια στην εργασία και η απώλεια εισοδήματος για διαβίωση έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία. Η ανεργία συνδέεται επίσης με ψυχολογικές συνέπειες (ανησυχία, άγχος, κατάθλιψη), χαμηλή αυτοεκτίμηση του επιπέδου υγείας και παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα» τόνισε ο κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας Γιάννης Κυριόπουλος μιλώντας για τα οικονομικά της τρόικας στην υγεία, στο πλαίσιο του 11ου πανελλήνιου νοσηλευτικού συνεδρίου που διεξάγεται από χθες στη Λάρισα.

Ο καθηγητής Οικονομικών της Υγείας Γ. Κυριόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις επιδράσεις του Μνημονίου και στην υγεία, σημειώνοντας μεταξύ άλλων την αύξηση που καταγράφεται ήδη στις αυτοκτονίες το 2010 και τις ψυχολογικές διαταραχές που συνδέονται κυρίως με την ανεργία και όχι τόσο με τη μείωση του εισοδήματος, τη στροφή στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας με την παράλληλη μείωση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε ό,τι αφορά στην εξωνοσοκομειακή περίθαλψη.

Η αύξηση του αλκοόλ όπως και η στροφή σε τρόφιμα χαμηλής διατροφικής αξίας είναι μερικές ακόμη από τις σημαντικές, όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Κυριόπουλος, επιπτώσεις στο σύστημα υγείας τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξουν διαρθρωτικές αλλαγές με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα, στην ανασυγκρότηση της ασφάλισης υγείας με σκοπό τον έλεγχο των ελλειμμάτων και την εισαγωγή μεταρρυθμίσεων στην παροχή υπηρεσιών υγείας.

ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Οι εργασίες του 11ου πανελλήνιου επιστημονικού νοσηλευτικού συνεδρίου που διοργανώνει η ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ, ξεκίνησε χθες το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Ιμπέριαλ», με χαιρετισμό που απηύθυναν ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αριστείδης Δάγλας, επίσημοι προσκεκλημένοι ενώ τις εργασίες του συνεδρίου κήρυξε ο ειδικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας Γ. Κατριβάνος. Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν αύριο Σάββατο, με τους εισηγητές, κυρίως νοσηλευτές από όλη τη χώρα, με τις ομιλίες τους να αναφέρονται σε θέματα του κλάδου, σε θέματα του ΕΣΥ αλλά και σε θέματα εκπαίδευσης.

ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ

Κατά την επίσημη έναρξη των εργασιών του συνεδρίου χθες, ο κ. Κυριόπουλος με διάλεξή του αναφέρθηκε στο θέμα «Τα οικονομικά της τρόικας στην υγεία: η αναζήτηση στις υπηρεσίες υγείας διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων».


Αφού αναφέρθηκε γενικότερα στην οικονομική κρίση, ο γνωστός πανεπιστημιακός εστίασε τις επιπτώσεις στην υγεία για να τονίσει πως «η ανεργία, η ανασφάλεια στην εργασία και η απώλεια εισοδήματος για διαβίωση έχουν σημαντική επίδραση στην υγεία. Η ανεργία συνδέεται επίσης με ψυχολογικές συνέπειες (ανησυχία, άγχος, κατάθλιψη), χαμηλή αυτοεκτίμηση του επιπέδου υγείας και παράγοντες κινδύνου για καρδιαγγειακά νοσήματα (Bethune 1997, Burchell 1994)». Η απώλεια της εργασίας, πρόσθεσε, συνοδεύεται από ψυχικές διαταραχές, προβλήματα εθισμού και εξάρτησης σε ουσίες και υιοθέτηση μη υγιεινού τρόπου ζωής με αυξανόμενη κατανάλωση τροφής χαμηλής διατροφικής αξίας, καπνού και οινοπνεύματος και επιπροσθέτως πλημμελούς διαχείρισης των νοσημάτων από τις επιβαρημένες υγειονομικές υπηρεσίες.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

12th EFORT Congress, Copenhagen: Call for your difficult cases!

Difficult case presentations

This new session gives the opportunity to all congress participants to contribute in presenting an interesting case during one of 5 sessions. Read more...

Submit here your difficult cases. The best cases can be orally presented! Submission deadline: 10 December 2010

Registration now open: Click here.
 

Remember: Early registration deadline: 31 January 2011




  EFORT Congress Organisation

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ και δημοσιογράφοι...



Αντiγράφουμε απο kanali.wordpress.com


Οι λαοί έχουν τους δημοσιογράφους που τους αξίζουν!

 

Δείτε τη δημοσιογραφία στην ΙΡΛΑΝΔΙΑ και μετά στο ...ΕΛΛΑΔΝΤ..ΣΤΑΝ! Απίστευτο!



Απ’ ότι βλέπουμε στα δύο επόμενα videos οι δημοσιογράφοι στην Ιρλανδία είναι εξ ίσου μαχητικοί με τους Έλληνες δημοσιογράφους.
Πρώτα οι Ιρλανδοί…



.
.Αλλά και οι Έλληνες, πολύ μαχητικοί και αυτοί, ε;
Στη συνέχεια βλέπουμε ολόκληρο τον ΔΟΛ σε πλήρη δράση!!!





Μόνο που οι Ιρλανδοί δημοσιογράφοι τα χώνουν στην εξουσία, ενώ εδώ οι δικοί μας λαδέμποροι προσπαθούν να απαξιώσουν ακόμη και συμβολικές και ίσως ανώδυνες εστίες αντίστασης με το φόβο μη μεγαλώσουν.
Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που οι μισθοί τους είναι τόσο μεγάλοι. Μόνο αυτός : Προωθούν και αναπαράγουν  His Master voice.
Ακόμα και ο Χατζηνικολάου, χτες, είπε ότι οι Ιρλανδοί είναι πραγματικοί δημοσιογράφοι σε αντίθεση με τους Έλληνες που χαϊδεύουν την εξουσία. Ακόμα και ο Χατζηνικολάου!!!

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πώς θα πληρώνονται τα απογευματινά ιατρεία...

Η δαπάνη για την ιατρική επίσκεψη, διαγνωστικές, θεραπευτικές και επεμβατικές πράξεις, που πραγματοποιούνται πέραν του τακτικού ωραρίου, βαρύνει το Ταμείο του ασθενούς.

Αν ο ασθενής δεν είναι ασφαλισμένος, καταβάλλει στο νοσοκομείο αμοιβή για τις πράξεις αυτές, με το ισχύον κάθε φορά τιμολόγιο. Για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που διενεργούνται από τον ίδιο γιατρό, συμπληρωματικά στην επίσκεψη στο ιατρείο, όπως γυναικολογικοί ή καρδιολογικοί υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις, παρακεντήσεις, αμνιοκεντήσεις, ακτινοθεραπείες και χημειοθεραπείες, καταβάλλεται επιπλέον αμοιβή.

Τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία, εγγράφονται σε μοναδιαίο λογαριασμό και διατίθενται κατά προτεραιότητα για την κάλυψη των εξόδων της ολοήμερης λειτουργίας του νοσοκομείου.




Η αμοιβή για την επίσκεψη, διαμορφώνεται ως εξής:
  • Για τους πανεπιστημιακούς: Καθηγητές 90 ευρώ, αναπληρωτές καθηγητές 75 ευρώ, επίκουροι καθηγητές 60 ευρώ, λέκτορες 45 ευρώ.
  • Για τους ειδικευμένους γιατρούς ΕΣΥ: Συντονιστές διευθυντές 80 ευρώ, διευθυντές 75 ευρώ, επιμελητές α΄ 60 ευρώ, επιμελητές β΄ 45ευρώ, επιμελητές γ΄ 30 ευρώ.
  • Για τους γιατρούς νοσοκομείων που βρίσκονται σε άγονες περιοχές: Συντονιστές διευθυντές 55 ευρώ, διευθυντές 50 ευρώ, επιμελητές α΄ 40 ευρώ, επιμελητές β΄ 30 ευρώ, επιμελητές γ΄ 20 ευρώ.
Η αμοιβή των χειρουργικών επεμβάσεων ή άλλων επεμβατικών πράξεων, επιπλέον του νοσηλίου και των υλικών, καθορίζεται στα 150 ευρώ για μικρή επέμβαση ή άλλη επεμβατική πράξη που απαιτεί βραχεία εντός της ημέρας νοσηλεία.

Η αμοιβή των γιατρών για χειρουργικές ή επεμβατικές πράξεις είναι 60% του παραπάνω ποσού για τον πρώτο χειρουργό, 20% για τον αναισθησιολόγο και 20% για το δεύτερο χειρουργό.

www.iatronet.gr

Στο διαδύκτιο τη Δευτέρα οι θέσεις γιατρών για το ΙΚΑ....

Οι ενδιαφερόμενοι ας μείνουν συντονισμένοι στο site


Αθήνα, 26 Νοεμβρίου 2010

Δελτίο Τύπου

Μετά την έκδοση της σχετικής ΚΥΑ με αριθμ. Φ.10021/26413/3963/ 26.10.2010 (ΦΕΚ Β΄,1806) αναρτάται, από τη Δευτέρα 29.11.2010 έως την Παρασκευή 03.12.2010 στο site του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και στο πρόγραμμα Διαύγεια, το σύνολο των θέσεων των Ιατρών, ανά ειδικότητα και Μονάδα Υγείας που πρόκειται να προσλάβει άμεσα το Ίδρυμα.

Με την ολοκλήρωση των προσλήψεων καλύπτονται με απόλυτη επάρκεια, το σύνολο των υπαρχόντων κενών θέσεων ιατρών σε όλη τη χώρα, γεγονός που οδηγεί στην πλήρη ομαλοποίηση της λειτουργίας όλων των Μονάδων Υγείας του Ιδρύματος και στην εξάλειψη των καθυστερήσεων που υπάρχουν έως σήμερα.


ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΤΟΥ ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

25 ολοήμερα νοσοκομεία από 1η Δεκεμβρίου .....

Πηγή: www.ethnos.gr


Με 25 νοσηλευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα, ξεκινά από την 1η Δεκεμβρίου η ολοήμερη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων.

Οπως προβλέπει χθεσινή κοινή απόφαση των υπουργών Υγείας και Οικονομικών, στο πρόγραμμα συμμετέχουν τα εξής νοσοκομεία: «Αγία Σοφία», «Αγλαΐα Κυριακού», «Ευαγγελισμός», ΚΑΤ, «Αγιος Σάββας», «Γεννηματάς» Αθήνας, «Ερυθρός», Κρατικό Νίκαιας, «Τζάνειο», «Αττικόν», «Μεταξά», «Θριάσιο», «Παπανικολάου», «Παπαγεωργίου», ΑΧΕΠΑ, Αλεξανδρούπολης, «Θεαγένειο», Καβάλας, Λάρισας, Βόλου, τα Πανεπιστημιακά Ρίου, Ιωαννίνων και Ηρακλείου, Γενικό Ηρακλείου και Χανίων.

Σε άμεση προτεραιότητα να ενταχθούν στο πρόγραμμα, είναι η καρδιολογική του «Ιπποκράτειου» της Αθήνας, το «Ελενα Βενιζέλου» (γυναικολογικά), το «Σωτηρία» (πνευμονολογικά), «Αγιοι Ανάργυροι» (ακτινοθεραπείες) και «Αλεξάνδρα» (μαστός, γυναικολογικά, πυρηνική ιατρική).

Ως ολοήμερη λειτουργία, η απόφαση ορίζει την άμεση ένταξη στο πρόγραμμα των κλινικών ιατρείων που τώρα λειτουργούν τα απογευματινά ιατρεία. Σταδιακά, θα ενταχθούν οι διαγνωστικές και εργαστηριακές εξετάσεις και αργότερα οι χειρουργικές πράξεις. Η δαπάνη για την ιατρική επίσκεψη, τις εξετάσεις και τις πράξεις, θα βαρύνει το Ταμείο των ασθενών, αλλά οι ανασφάλιστοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους. Για διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις που διενεργούνται συμπληρωματικά (γυναικολογικοί ή καρδιολογικοί υπέρηχοι, ενδοσκοπήσεις, παρακεντήσεις, ακτινοθεραπείες, χημειοθεραπείες) θα καταβάλλεται από το Ταμείο επιπλέον αμοιβή.

Με τρίωρη στάση εργασίας απάντησαν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στα νέα μέτρα .....

Σιγά μη συναινούσαν .....



Πηγή: tvxs.gr

Δεν συναινούν, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Συγκλητικοί του Πανεπιστημίου Αθηνών στην πρόταση του υφυπουργού Παιδείας Γ. Πανάρετου για κατάργηση του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Πανάρετος είχε στείλει έγγραφο στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών ζητώντας τη γνώμη του Ιδρύματος για να καταργήσει το τμήμα λόγω των πρωτοφανών περιστατικών οικογενειοκρατίας και παρατυπιών που παρατηρήθηκαν σε αυτό.

Διαβάστε και ΕΔΩ

Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

Με μετατάξεις θα καλυφθούν τα κενά στην υγεία...

Αυτή είναι η πραγματικότητα.....

Εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση από την Άγκελα Μέρκελ

"Στον αέρα" οι προσλήψεις στο ΕΣΥ...

Δυστυχώς οι φόβοι επιβεβαιώνονται με το χειρότερο τρόπο....

Διαβάζουμε στο site της ένωσης των νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας:


" Ο κ. Παπανδρέου υποσχέθηκε προεκλογικά ότι θα κάνει την Ελλάδα Δανία του Νότου!
Δανία δεν μας έκανε, αλλά έφερε το Δανό του ΔΝΤ, τον Πωλ Τόμσεν, να μας πάρει μέτρα για την κάσα του Μνημονίου.
Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε περί τις 30 φορές ότι η υγεία και παιδεία θα εξαιρεθούν της αναστολής προσλήψεων. Ο κ. Τόμσεν σήμερα σε συνέντευξή του (κλικ εδώ) δίνει ρητά τέλος στις εξαιρέσεις:


"Για παράδειγμα στο θέµα των προσλήψεων, ειδικότερα στην δυνατότητα να εξαιρούνται οι τοµείς της Υγείας και της Παιδείας από τον κανόνα του 1 προς 5 (1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις), όπως διεκδικούσε η κυβέρνηση, απαντά ότι «υπάρχουν αρκετά περιθώρια να καλυφθούν (σ.σ. οι συγκεκριµένες ανάγκες) στο υφιστάµενο πλαίσιο». Τέλος, λοιπόν, οι εξαιρέσεις".
Κανένας βέβαια δεν πιστεύει πλέον ότι ο κ. Παπανδρέου καθώς και ο υπουργός Υγείας και Άθλησης θα ορθώσουν το αθλητικό τους ανάστημα στο Δανό.
                                                   
Τέρμα λοιπόν οι προσλήψεις στην υγεία;

Η κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει στο ερώτημα αυτό καθαρά και ξάστερα....




ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:


Πηγή: www.tanea.gr 




Στον αέρα θα βρεθούν οι νέες προσλήψεις το 2011, ακόµη και σε κρίσιµους τοµείς όπως η υγεία και η παιδεία, µετά την απόφαση της τρόικας να θεωρείται ως πρόσληψη και οποιαδήποτε διαδικασία µετάταξης από τον ευρύτερο δηµόσιο τοµέα.

«Θα πρέπει να αξιολογηθούν όλα τα αιτήµατα από την αρχή και να δούµε ποιες θα είναι οι προτεραιότητές µας µε τα νέα δεδοµένα» ανέφερε χαρακτηριστικά κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος, καθώς ο προγραµµατισµός των προσλήψεων κυµαίνεται σε διπλάσιο αριθµό από αυτόν που επιτρέπεται βάσει των νέων ορίων.

Το πακέτο των περίπου 9.000

προσλήψεων στις οποίες θα είχε τη δυνατότητα να προχωρήσει η κυβέρνηση το επόµενο έτος – στη βάση της αναλογίας των 5 αποχωρήσεων για κάθε πρόσληψη εργαζοµένων στο ∆ηµόσιο – ανατρέπεται πλήρως. Μετά την αφαίρεση από το πακέτο αυτό του αριθµού των µετατάξεων από τις∆ΕΚΟ προς τον στενό δηµόσιο τοµέα, τα περιθώρια για πρόσληψη νέου προσωπικού στενεύουν δραµατικά.

∆εν βγαίνουν οι αριθµοί

Συγκεκριµένα, ήδη έχουν προαναγγελθεί οι µετατάξεις περίπου 3.000 υπαλλήλωναπό τον χώρο των συγκοινωνιών (ΟΣΕ και ΟΑΣΑ), ενώ σε αυτούς θα πρέπει να προστεθούν και άλλοι 2.000 εργαζόµενοι, η µετάταξη των οποίων θα προκύψει µετά την έναρξη εξυγίανσης και άλλων ∆ΕΚΟ.

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ετήσιο Συνέδριο Τμήματος Ορθοπαιδικής Ογκολογίας - Σεμινάριο Εμβιομηχανικής της Σπονδυλικής Στήλης & Βιοτεχνολογίας και Ετήσιο συνέδριο του Τμήματος Ορθοπαιδικής Έρευνας

Β. Μαρκεζίνης: Δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ. Είτε θα πάμε σε πτώχευση, είτε σε αναδιάρθρωση, είτε σε στάση πληρωμών ....

Αυτόν να πιστέψουμε τώρα ή τον Πεταλωτή? Ιδού η απορία..
Απαισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται εμφανίστηκε από τη Θεσσαλονίκη ο ακαδημαϊκός, Βασίλειος Μαρκεζίνης.

«Δεν μας λένε την αλήθεια. Με 150% χρέος του ΑΕΠ δεν θα ξεχρεώσουμε ποτέ. Είτε θα πάμε σε πτώχευση, είτε σε αναδιάρθρωση, είτε σε στάση πληρωμών», δήλωσε ο Βασίλης Μαρκεζίνης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο ΑΠΘ.

Παρατήρησε ότι οι Έλληνες έχασαν την αυτοπεποίθησή τους, σταμάτησαν να ονειρεύονται ενώ χαρακτήρισε την ελληνική κοινωνία «φραπεδάδικη και καταναλωτική». Τόνισε ότι το πρόβλημα το έχει η ίδια η Ευρώπη και αναρωτήθηκε ποιόν θα πρωτοσώσει, την Ιρλανδία, την Ιταλία ή την Πορτογαλία; Έκανε λόγο για συνδυασμό κρίσεων: πολιτικής, οικονομικής, διπλωματικής, ηθικής και μεταναστευτικής....


Σε ό,τι αφορά στον Γιώργο Παπανδρέου δήλωσε ότι τους τρεις πρώτους μήνες της διακυβέρνησής του και μέχρι τη συνάντηση στο Davos η διαχείριση της κρίσης δεν ήταν τόσο πετυχημένη. Το ελληνικό κράτος δήλωσε ότι χρειάζεται δομική αλλαγή.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική επανέλαβε την ανάγκη εφαρμογής μιας πολυδιάστατης-πολυγαμικής εξωτερικής πολιτικής αλλά και εξοπλιστικής. Δήλωσε ότι υπάρχει έλλειψη συγχρονισμού αμυντικού δόγματος και δόγματος εξωτερικής πολιτικής.

Προέβλεψε ότι πριν τα Χριστούγεννα θα υπάρξει ανακοίνωση γενικών αρχών του ελληνικού κράτους με την Τουρκία και προσχέδιο ενδεχόμενου προσυμφώνου για προσφυγή στη Χάγη που θα αφορά μεταξύ άλλων και τη συνεκμετάλλευση του Αιγαίου.

Σε ό,τι αφορά το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων υποστήριξε ότι το δημιούργησαν αυτοί που ασχολήθηκαν τόσα χρόνια και δεν μπόρεσαν σε μια περίοδο που ήταν πιο εύκολα τα πράγματα να το λύσουν. Δήλωσε ότι τον ανησυχούν περισσότερο οι αλυτρωτικές διατάξεις που βρίσκονται στο Σύνταγμα των Σκοπίων και όχι τόσο η ίδια η ονομασία.

Τόνισε την ανάγκη να ανανεωθεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας ενώ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν έχει καμία πολιτική ή κομματική φιλοδοξία.

Άφησε έμμεσα αιχμές για το νεοσύστατο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη. «Δεν μπορεί κάποιος που η οικογένειά του είναι 40 χρόνια στην πολιτική ζωή να λέει ότι είναι νέος ή νέα αναβαπτιζόμενοι στην κολυμπήθρα του Σηλωάμ».


http://www.enet.gr/

Αβεβαιότητα για τις προσλήψεις στην Υγεία ...

OR MAYBE ....NOT

Πανηγυρίζουν σήμερα τα γνωστά κανάλια και εφημερίδες για την επίτευξη "συμφωνίας" μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας σχετικά με τις μετατάξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετατάξεις των υπαλλήλων θα λογίζονται ως νέες προσλήψεις και θα εντάσσονται στον κανόνα «μια πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις» από το Δημόσιο.

Από όποια πλευρά και να το δει κανείς αυτό σημαίνει δύο πράγματα:

1) Πολλές χιλιάδες υπαλλήλων "προς μετάταξη", μετά από αυτή την ιστορική συμφωνία, απλά ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ. Άρα μιλάμε για απολύσεις.

2) Ακόμα και αν χωρούσανε όλοι, δε μένει καθόλου κενό για οποιαδήποτε πρόσληψη νεοεισερχόμενου στην αγορά εργασίας.


Τη χρονιά που μας πέρασε υπήρξε πλήρης παύση προσλήψεων στο δημόσιο, με εξαίρεση την Υγεία, Παιδεία και τα σώματα ασφαλείας.
Μέχρι και αυτή την ώρα δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ για το αν θα συνεχισθεί αυτό το καθεστώς και τον επόμενο χρόνο ή όχι. Ελπίζουμε να βγούμε ψεύτες, αλλά με τα μέχρι τώρα δεδομένα τα πράγματα για τους νέους συναδέλφους που αναζητούν διορισμό δε φαίνονται καθόλου ευχαριστα..... 

Οπου φύγει φύγει γιατροί και νοσηλευτές

"Το μνημόνιο «χτυπάει» και το προσωπικό του ΕΣΥ, αφού κατά κύματα γιατροί και νοσηλευτές επιθυμούν να αποχωρήσουν από το σύστημα με πρόωρη συνταξιοδότηση ώστε να γλιτώσουν τα χειρότερα, που επαπειλούνται."

Πηγή: www.enet.gr


Δραστικές θα είναι οι περικοπές στα νοσοκομεία λόγω μνημονίου. Δεν αφορούν μόνο τα φάρμακα, τα ακριβά ιατρικά είδη και τις σπατάλες, αλλά και κάθε είδους υλικό που θεωρείται ότι επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Οι ήδη εμφανείς ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να επιδεινωθούν το 2011, καθώς τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι μειωμένα κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των διοικητών των νοσοκομείων και τους προϋπολογισμούς που κατέθεσαν, για να καλυφθούν συνολικά όλες οι ανάγκες σε προμήθειες χρειάζονται κοντά στα 3,5 δισ. ευρώ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως δεν μπορεί να τους διαθέσει πάνω από 2,35 δισ. ευρώ.

Οι περικοπές γίνονται σε μια στιγμή που το σύστημα δείχνει από παντού πως είναι υποχρηματοδοτούμενο.

Οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες μέρα με τη μέρα φθίνουν και οι επιπτώσεις σχετίζονται τόσο με τα υλικά όσο και με την πραγματική φροντίδα των αρρώστων και τη λειτουργικότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Είναι ενδεικτικό ότι, πριν από λίγες ημέρες, γιατρός του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να βγει να αγοράσει βαμβάκι σε φαρμακείο για να μπορέσει να καλύψει ασθενή του.

Στο Νοσοκομείο των Τρικάλων λείπουν ακόμη και τα πιο βασικά. Οπως περιγράφει ο Αθαν. Παπαδόπουλος, διευθυντής της Β' Παθολογικής Κλινικής, δεν υπάρχουν γάντια, χαρτί υγείας, σύριγγες αλλά ακόμη και απλοί φάκελοι για να δίδονται οι εξετάσεις στους ασθενείς. Λύση και σ' αυτήν την περίπτωση δίνουν οι ίδιοι οι γιατροί, που τρέχουν ακόμη και στα κοντινά σουπερμάρκετ για να μην... εκτεθεί το σύστημα.

Οι απουσία χρημάτων οδηγεί και στην έκπτωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Πολλοί ασθενείς


Κυριακή 21 Νοεμβρίου 2010

ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ........

Δραστικές θα είναι οι περικοπές στα νοσοκομεία λόγω μνημονίου. Δεν αφορούν μόνο τα φάρμακα, τα ακριβά ιατρικά είδη και τις σπατάλες, αλλά και κάθε είδους υλικό που θεωρείται ότι επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Οι ήδη εμφανείς ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία αναμένεται να επιδεινωθούν το 2011, καθώς τα χρήματα που θα δοθούν θα είναι μειωμένα κατά περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με τις εκθέσεις των διοικητών των νοσοκομείων και τους προϋπολογισμούς που κατέθεσαν, για να καλυφθούν συνολικά όλες οι ανάγκες σε προμήθειες χρειάζονται κοντά στα 3,5 δισ. ευρώ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος όμως δεν μπορεί να τους διαθέσει πάνω από 2,35 δισ. ευρώ.

Οι περικοπές γίνονται σε μια στιγμή που το σύστημα δείχνει από παντού πως είναι υποχρηματοδοτούμενο.

Οι παρεχόμενες υγειονομικές υπηρεσίες μέρα με τη μέρα φθίνουν και οι επιπτώσεις σχετίζονται τόσο με τα υλικά όσο και με την πραγματική φροντίδα των αρρώστων και τη λειτουργικότητα των εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Είναι ενδεικτικό ότι, πριν από λίγες ημέρες, γιατρός του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκε να βγει να αγοράσει βαμβάκι σε φαρμακείο για να μπορέσει να καλύψει ασθενή του.

Στο Νοσοκομείο των Τρικάλων λείπουν ακόμη και τα πιο βασικά. Οπως περιγράφει ο Αθαν. Παπαδόπουλος, διευθυντής της Β' Παθολογικής Κλινικής, δεν υπάρχουν γάντια, χαρτί υγείας, σύριγγες αλλά ακόμη και απλοί φάκελοι για να δίδονται οι εξετάσεις στους ασθενείς. Λύση και σ' αυτήν την περίπτωση δίνουν οι ίδιοι οι γιατροί, που τρέχουν ακόμη και στα κοντινά σουπερμάρκετ για να μην... εκτεθεί το σύστημα.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010

Τι θα γινόταν εάν και... όταν με το κακό ...

Σενάρια επιστημονικής φαντασιας ...
(Ελπίζουμε)


"...ενώ η περίφημη ελληνική νύχτα έχει μεταφερθεί με ρεφενέ πάρτι στις αυλές ή στα σαλόνια των σπιτιών. Οι ασφαλισμένοι εναποθέτουν την υγεία τους στον πατριωτισμό των Ελλήνων γιατρών και στα απολύτως στοιχειώδη υλικά που λόγω ελλείψεων χρησιμοποιούν." 


Πηγή: www.capital.gr





Η πρώτη φορά ήταν μόλις πέντε χρόνια από τότε που ο Παλαιών Πατρών Γερμανός ύψωνε στην Αγία Λαύρα το λάβαρο της Επανάστασης. Σύμφωνα με την ελβετική τράπεζα Creait Suisse, το έχουμε ξανακάνει άλλες τέσσερις φορές στο παρελθόν: το 1843, το 1860, το 1893 και το 1932. Όπως καινά ΄ναι, η χρεοκοπία προσμετράται ως παλιά μας τέχνη κόσκινο. Αν το δούμε μάλιστα ιστορικοκοινωνιολογικά, από την Επανάσταση του΄ 21 και μετά δεν έχει περάσει γενιά από αυτό τον τόπο που να μην έχει γνωρίσει τη χρεοκοπία ή τον πόλεμο. Δυστυχία μας... Ας ελπίσουμε πως αυτή τη φορά -εάν με το κακό μας προκύψει- θα τη γλιτώσουμε μόνο με την πρώτη. Γιατί για πόλεμο δεν υπάρχουν τα φράγκα.

Είναι γνωστό πως τρεις είναι οι τρόποι αντιμετώπισης της υπερβολικής χρέωσης ενός κράτους: η αποπληρωμή (ο δρόμος που έχουμε επιλέξει ως χώρα μέχρι στιγμής), η ελεγχόμενη χρεοκοπία (η επαναδιαπραγμάτευση του χρέους, η επιμήκυνση, δηλαδή, του χρόνου αποπληρωμής του ή κάποιο σκόντο σε συμφωνία πάντοτε με τους δανειστές) και η «καθαρόαιμη» χρεοκοπία (η παύση πληρωμών). Βέβαια, μερική στάση πληρωμών έχουμε και σήμερα, μιας και η κυβέρνηση δεν επιστρέφει το ΦΠΑ στους δικαιούχους, ενώ όσοι έχουν πάει στις τράπεζες για να εισπράξουν επιστροφή από τη φορολογική δήλωση έχουν φύγει με άδεια χέρια.

Πολλοί ειδήμονες πιστεύουν ότι σύντομα θα αναγκαστούμε να προσφύγουμε στο δεύτερο τρόπο, το ΔΝΤ συμφωνεί χωρίς να έχει τεθεί επισήμως το θέμα, αλλά η Γερμανία αρνείται τόσο πεισματικά όσο η Μερσεντές να βάλει τούρμπο σε κάποια μοντέλα της. Παρ΄ ότι μας διαβεβαιώνουν για το αντίθετο, κανείς δε μας εγγυάται πως δεν μπορεί να συμβεί και το τρίτο σενάριο. «Εμείς χρεοκοπήσαμε τότε με τα μέτρα που παίρνετε εσείς σήμερα» δήλωσε στο Πρώτο Θέμα ο Φερνάντο ντε λα Ρούα, ο Αργεντίνος πρόεδρος που κήρυξε τη χρεοκοπία στη χώρα του το 2001, και συνέχισε λέγοντας: «Το ΔΝΤ εμάς μας κυνήγησε και μας τιμώρησε. Στη δική σας περίπτωση προς το παρόν σας στηρίζει, όπως και η Ευρωπαϊκή Ένωση». Το σίγουρο είναι πως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνει κάποιος σε σχέση με τη χρεοκοπία είναι να την αντιμετωπίσει απροετοίμαστος.

Αποκάλυψη τώρα

«Κύριοι, δύστυχοι επτωχεύσαμεν...». Μπορεί οι λόγοι ενός Έλληνα πρωθυπουργού ποτέ να μην κατάφεραν να «σπάσουν» τα μηχανάκια της AGB, όμως είναι τέτοια η βαρύτητα της δήλωσης και η τρομακτική σαφήνεια της, που κρατούν καρφωμένους τους τηλεθεατέ3 στους δέκτες, λες και εμφανίστηκε ο Ματέο να χορεύει με την Ελένη στο Dancing With The Stars (και απέσπασαν το 10άρι του Λάτσιου!). Η είδηση κυκλοφορεί παντού με την τελική της Bugatti Veyron. Blogs, sites και ειδησεογραφικά πρακτορεία την ποστάρουν επιτόπου, ενώ ο ΟΤΕ και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καταγράφουν ακόμη ένα ρεκόρ κλήσεων. Ο κόσμος είναι παγωμένος, πιο παγωμένες όμως είναι οι διεθνείς χρηματαγορές...

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ

Απίστευτο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας φανερώνει την κατάντια του Ελληνικού Πανεπιστημίου.....

Την κατάργηση του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθήνας και την απάλειψή του από το Μηχανογραφικό Δελτίο προτείνει το υπ. Παιδείας με έγγραφο που απέστειλε σήμερα προς της Σύγκλητο του Ιδρύματος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρο το έγγραφο- καταπέλτη.

Τα συμπεράσματα δικά σας....

Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

ΙΡΛΑΝΔΙΑ: Εκεί που ακόμα υπάρχει περηφάνεια και τσίπα ...

...και οι δημοσιογράφοι δεν κάνουν κολεγιές με τους πολιτικούς.


" Νὰ προσφέρουν τὰς ἐπιστημονικάς των ὑπηρεσίας καὶ νὰ εἶναι οἱ θεματοφύλακες τῶν ἠθικῶν καὶ πνευματικῶν ἀξιῶν τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ..."

Από  "ορθοπεταλιά " 


"....Αὐτὸς ὁ λαὸς ἔκανεν πολλὰς θυσίας καὶ δαπάνας χάριν ἐμοῦ. Μὲ ἐσπουδασεν εἰς τὰ ἑλληνικὰ πανεπιστήμια, μὲ ἔστειλεν μὲ ὑποτροφίαν δι’ ἀνωτέρας σπουδὰς εἰς τὸ ἐξωτερικόν, μὲ ἔκανεν καθηγητὴν ἀνωτάτης σχολῆς καὶ ἀνώτατον κρατικὸν λειτουργόν. Δι' ὅλας αὐτὰς τὰς θυσίας τί ζητεῖ ὡς ἀντάλλαγμα ἀπὸ ἐμὲ ὁ ἑλληνικὸς λαὸς καὶ ἡ πατρίς; Τί ζητεῖ ἀπὸ ὅλους τοὺς πνευματικοὺς ἀνθρώπους; Δύο μόνον πράγματα. Νὰ προσφέρουν τὰς ἐπιστημονικά! ς των ὑπηρεσίας καὶ νὰ εἶναι οἱ θεματοφύλακες τῶν ἠθικῶν καὶ πνευματικῶν ἀξιῶν τοῦ ἑλληνικοῦ λαοῦ..."  
Σάκης Καράγιωργας (στην απολογία του στο στρατοδικείο της χούντας)

Λόγω των ημερών πρέπει να τιμούμε τη μνήμη των πραγματικών αγωνιστών Καθηγητών Πανεπιστήμιου. Δυστυχώς οι σημερινοί μικροί αντικαταστάτες τους στην Ιατρική Σχολή, ενδιαφέρονται μόνο για το αν θα διατηρήσουν τα ιδιωτικά τους ιατρεία. (Από τη συνάντηση Λοβέρδου και Πανεπιστημιακών γιατρών)




Ποιός ήταν ο Σ. Καράγιωργας

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ. ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ !



Πειρισσότερα ΕΔΩ

Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω, δεν πληρώνω... Τα διόδια ήταν μόνο η αρχή !



Την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στα Νοσοκομεία, για την εβδομάδα 22-28 Νοεμβρίου, αποφάσισε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).


ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ


Ανακοινωση από την ΕΕΧΟΤ :

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
 
Στο site της Εταιρείας www.eexot.gr  έχει αναρτηθεί το τελικό σχέδιο προδιαγραφών χρήσεως ορθοπαιδικών υλικών.

Θα εκτιμούσαμε σχόλια και παρατηρήσεις σας.

Φιλικά,
Ιωάννης Χ. Φερούσης
Πρόεδρος ΕΕΧΟΤ

Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Κλείνουν τα δύο πρώτα στρατιωτικά νοσοκομεία.... Έπεται συνέχεια..


Αναστέλλεται πιλοτικά, από την ερχόμενη Δευτέρα, η λειτουργία των στρατιωτικών νοσοκομείων στο Διδυμότειχο και την Ξάνθη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού συγχώνευσης στρατιωτικών και δημοσίων νοσοκομείων για την περιστολή των δαπανών.

Στόχος είναι να κλείσουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία σε επτά πόλεις της χώρας.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να μεταφερθεί σε πολιτικά νοσοκομεία των ίδιων πόλεων, ενώ και τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων θα εξυπηρετούνται από τα δημόσια νοσοκομεία.

Φοβερή ανακάλυψη: Κατά 75% μείωση του χρόνου αποκατάστασης των καταγμάτων με χρήση ειδικών υλικών οστεοσύνθεσης....

Χωρίς σχόλια......


Πηγή: www.nooz.gr

Αποκατάσταση των καταγμάτων των άνω άκρων μόνο στο 1/4 του χρόνου που χρειάζεται έπειτα από ανοιχτές επεμβάσεις, εξασφαλίζουν τα νέα υλικά οστεοσύνθεσης που τοποθετούνται στα οστά με τομές μεγέθους κουμπότρυπας. Πρόκειται για λεπτές ανατομικές πλάκες με ειδικές βίδες που τοποθετούνται στο οστό με ελάχιστο τραυματισμό καθώς και για ενδομυελικούς ήλους που χρησιμοποιούνται χωρίς να χρειάζεται να ανοιχθεί όλη η εστία του κατάγματος.

Περισσότερα ΕΔΩ

Λοβέρδος: Το συζητάω για εξετάσεις εισαγωγής στην ειδικότητα .....

 
Με θετικό μάτι βλέπει ο υπουργός Υγείας κ. Α.Λοβέρδος το αίτημα των πανεπιστημιακών γιατρών να καταλαμβάνουν τη θέση του αναπληρωτή διοικητή σε δημόσια νοσοκομεία που διαθέτουν πανεπιστημιακές κλινικές. 
 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε χθες με τους κοσμήτορες των ιατρικών σχολών, ο υπουργός Υγείας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αλλαγών στον τρόπο χορήγησης της ιατρικής ειδικότητας, σημειώνοντας ότι θα μπορούσαν να γίνονται και εξετάσεις. 
 
Οι πανεπιστημιακοί ζήτησαν από τον υπουργό να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων γιατρών οι οποίοι απασχολούνται στο Πανεπιστήμιο και στο ΕΣΥ. 



Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/

Στην Ισπανία προετοιμάζονται για την πρώτη μεταμόσχευση ποδιών...

Πηγή: www.pathfinder.gr

Πράσινο φως για την πρώτη στον κόσμο διπλή μεταμόσχευση ποδιών έδωσε το ισπανικό υπουργείο Υγείας. Η χειρουργική ομάδα του Δρ Πέδρο Καβάδας, πρωτοπόρου σε διάφορες επεμβάσεις μεταμόσχευσης, αναζητεί τώρα τον κατάλληλο πτωματικό δότη.

Λήπτης των ποδιών θα είναι ένας άνδρας του οποίου τα δύο κάτω άκρα ακρωτηριάστηκαν πάνω από το γόνατο σε ατύχημα. Στην περίπτωσή του δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν τεχνητά μέλη, εξήγησε εκπρόσωπος του υπουργείου.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Η Ελλάδα τελικά ...ΔΕΝ κόβει το κάπνισμα....

ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ.....!!.

Πηγή: www.nooz.gr


To υπουργείο Υγείας εξετάζει τροποποιήσεις στον αντικαπνιστικό νόμο, οι οποίες πιθανότατα θα ανακοινωθούν μετά τις 3 Δεκεμβρίου, οπότε αναμένεται να γνωστοποιηθούν τα συμπεράσματα μεγάλου συνεδρίου το οποίο θα γίνει για το κάπνισμα στην Αθήνα, σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Ήδη, το υπουργείο Υγείας αναζητά εναλλακτικές λύσεις. Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αντώνης Δημόπουλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε χαρακτηριστικά ότι "δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την πραγματικότητα" και συμπλήρωσε:

"Δεν περιμέναμε αυτή την τρομερή πίεση από τους καταστηματάρχες".

Οι καταστηματάρχες υποστηρίζουν ότι σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης κινδυνεύουν ακόμα και να κλείσουν μπαρ και εστιατόρια καθώς η πελατεία τους μειώθηκε σημαντικά όταν έβγαλαν τα τασάκια από τα καταστήματά τους.


Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

30ο Ετήσιο συνέδριο της Ορθοπαιδικής Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας Θράκης



30o ΣΥΝΕΔΡΙΟ Ο.Τ.Ε.ΜΑ.Θ


27 ΑΠΡΙΛΙΟΥ- 1 ΜΑΪΟΥ 2011


ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ PORTO CARRAS


Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ





 

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΩΝ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 19 και 20 Νοεμβρίου 2010



ΕΝΤΑΤΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΚΕΟΧ


Πότε: Παρασκευή 19 και Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2010


Πού: Αμφιθέατρο ΕΕΧΟΤ


Ώρα έναρξης: Παρασκευή 8.30 πμ    Σάββατο 9.00 πμ



Δείτε το πλήρες πρόγραμμα : 

Μα πού χάθηκε ο Ρακιτζής ?

Το είχαμε πει πως θα τον φάει η ...μαρμάγκα τον Ρακιτζή, αλλά όχι και ως αυτού του σημείου.

Χάθηκε και αυτός και δύο συμβαίνουν :

Α) Του έχει επιβληθεί σιωπή δια ροπάλου

Β) Όλα στη χώρα πάνε καλά και δεν υπάρχει πια ανομία στο δημόσιο.

Διαλέξτε και πάρτε όποια απάντηση σας φαίνεται η σωστότερη....

Εντός του 2010 διορίζονται 300 νέα μέλη ΔΕΠ στα πανεπιστήμια της χώρας...


Πιστώσεις για το διορισμό εντός του 2010 300 μελών ΔΕΠ που εκκρεμούν   εξασφάλισε ο υφ. Παιδείας Γιάννης Πανάρετος στη διάρκεια συνάντησης με τον υφυπουργό Οικονομικών Φ. Σαχινίδη . 

Πιστώσεις για τις υπόλοιπες θέσεις που εκκρεμούν θα δοθούν σε δύο φάσεις: την άνοιξη του 2011 και τον Αύγουστο του 2011, ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Πανάρετος .

Λοβέρδος: Πρόσληψη 1520 νοσηλευτών ως τις 15 Δεκεμβρίου

Πηγή: www.skai.gr

Την δέσμευσή του ότι μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουν προσληφθεί οι 1250 νοσηλευτές μέσω ΑΣΕΠ εξέφρασε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος κατά την τελετή ορκωμοσίας διορισμού νοσηλευτών στον Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι".

Όπως επανέλαβε, μέσα σε πέντε εβδομάδες έχουν ήδη προσληφθεί και εργάζονται 876 νοσηλευτές. "Ήταν μια προσωπική δέσμευση που ανέλαβα να επιταχύνω τις διαδικασίες και είμαι περήφανος να λέω ότι την φέρνω σε πέρας", τόνισε μιλώντας στην τελετή ορκωμοσίας και επισήμανε ότι με πράξεις απαντούμε "σε όσους μας έλεγαν μέχρι και την Παρασκευή το βράδυ ότι από σήμερα θα απολύσουμε προσωπικό από τον δημόσιο τομέα. Έλεγαν ψέματα".

Ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στις ελλείψεις προσωπικού στο εν λόγω νοσοκομείο τόνισε απευθυνόμενος στους νοσηλευτές ότι υπάρχουν ακόμα και σήμερα περιπτώσεις όπου ένας νοσηλευτής καλείται να εξυπηρετήσει ακόμα και 30 ασθενείς. 

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 2010

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ : "ΑΝΥΠΑΚΟΗ στις ηθικά, εθνικά, δημοκρατικά και ιστορικά παράνομες αποφάσεις της κυβέρνησης..."

Του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Τα αποτελέσματα από τις τελευταίες εκλογές θέτουν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με εκείνο το ποσοστό των ψηφοφόρων που νομιμοποιεί μια κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα να ισχυρίζονται ότι διαθέτουν την πλειοψηφία ενός λαού και επομένως το δικαιούται να ασκούν την εξουσία.

Ηδη το γεγονός ότι οι ποικίλες αλχημείεςαπαραίτητες για να λειτουργήσει δήθεν το σύστημα- επιτρέπουν να αναδειχθούν κυβερνήσεις ουσιαστικής μειοψηφίας κάτω του 50% και να λαμβάνουν αποφάσεις και μέτρα που είναι δυνατόν ακόμη και να αντίκεινται στα συμφέροντα της πραγματικής πλειοψηφίας έχει ως αποτέλεσμα να υποσκάπτεται η ενότητα του λαού που μονάχα μια ουσιαστική πλειοψηφία μπορεί να εξασφαλίσει και επομένως η εθνική σύμπνοια που θα πρέπει να αποτελεί το ΑΛΦΑ και το ΩΜΕΓΑ τόσο για την ομαλότητα όσο και για την πρόοδο του συνόλου μιας κοινωνίας.

Τι γίνεται όμως όταν η μεγάλη αποχή και η ύπαρξη πολλών κομμάτων κατεβάζουν τον πήχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο ένα τρίτο του συνόλου των ψηφοφόρων; Δεν πρόκειται πλέον για ένα ποσοστό περιορισμένης μειοψηφίας όπως πριν, αλλά για ένα αποτέλεσμα μιας ελάχιστης μειοψηφίας, που επομένως είναι απαράδεκτο να μπορεί να εκπροσωπήσει το σύνολο του λαού και μάλιστα σε μια περίοδο εθνικής κρίσεως.

Από τις αλχημείες των συνταγματολόγων του ισχύοντος κοινοβουλευτικού μας συστήματος εκπέσαμε στην καρικατούρα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας που επιτρέπει σε μια ασήμαντη για κοινοβουλευτικά σταθμά μειοψηφία να ασκεί την εξουσία εν ονόματι, αλλά αν το επιθυμεί και εις βάρος, της πραγματικής πλειοψηφίας του λαού.

Το γεγονός αυτό κατά τη γνώμη ενός απλού πολίτη όπως εγώ αποτελεί εκτροπή από τη δημοκρατική νομιμότητα κατά την οποία η πλειοψηφία κυβερνά και η μειοψηφία ελέγχει. Γιατί σήμερα η μεν μειοψηφία κυβερνά, η δε πλειοψηφία είναι καταδικασμένη να υφίσταται παθητικά τις αποφάσεις της.

Γεγονός που κατά τη γνώμη μου νομιμοποιεί την ανυπακοή και την καθιστά όργανο άμυνας των πολλών απέναντι σε μια έωλη και ουσιαστικά αντιδημοκρατική νομιμοποίηση των ολίγων.

Στον πρώτο γύρο των εκλογών για τον «Καλλικράτη» το ΠαΣοΚ απώλεσε ένα εκατομμύριο των ψηφοφόρων του. Αυτό σημαίνει ότι με τον α΄ ή τον β΄ τρόπο οι οπαδοί του κυβερνώντος κόμματος διαφώνησαν με την πολιτική του. Πώς καταγράφεται λοιπόν αυτή η αποδοκιμασία του κυβερνητικού προγράμματος από τους ίδιους τους οπαδούς του σε συνταγματικό επίπεδο ουσίας και όχι τύπων; Και κυρίως ποια είναι στο επίπεδο πραγματικής δημοκρατικής λειτουργίας του πολιτεύματος; Και με ποιες επιπτώσεις στην πορεία της χώρας; Και με ποιο ουσιαστικό και όχι τυπικό και διάτρητο κύρος όπως τώρα θα εξακολουθεί να έχει το μονοπώλιο των αποφάσεων στη Βουλή για την ψήφιση νόμων και μέτρων χάρη στην κυβερνητική πλειοψηφία;

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΚΑΙ ΑΙΓΙΝΗΤΕΙΟ...

Πηγή: www.enet.gr

Στο... κόκκινο βρίσκονται δύο πανεπιστημιακά νοσοκομεία λόγω έλλειψης χρηματοδοτήσεων. Πρόκειται για το «Αρεταίειο» και το «Αιγινήτειο», τα οποία υπάγονται στο υπουργείο Παιδείας, και εκπέμπουν σήμα κινδύνου, καθώς η οικονομική κρίση επιδείνωσε την ήδη προβληματική κατάστασή τους, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν την προοπτική να βάλουν λουκέτο και μάλιστα άμεσα, αφού η επιχορήγηση έχει περιοριστεί κατά 30% από το υπουργείο Παιδείας, στο πλαίσιο των περικοπών στα πανεπιστήμια.

 Στο «Αιγινήτειο» δεν υπάρχουν χειρουργεία και το πρόβλημα είναι σε μικρότερη κλίμακα. Στο «Αρεταίειο» όμως που είναι εξειδικευμένο νοσοκομείο με εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις, το πρόβλημα έχει φέρει σε αδιέξοδο τη διοίκηση, που βλέπει να συρρικνώνεται το μεγαλύτερο μέρος ιατρικών πράξεων.


Το πανό που κρέμεται εδώ και λίγες μέρες στα κάγκελα του «Αρεταίειου» είναι «αποκαλυπτικό», αλλά δεν φαίνεται να συγκινεί: «Το νοσοκομείο κλείνει λόγω έλλειψης προσωπικού και χρηματοδότησης. Με ευθύνη των υπουργείων Παιδείας και Υγείας».

Οπως είπε στην «Κ.Ε.» ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του «Αρεταίειου» χειρουργός Δ. Βώρος, από 1.500 χειρουργεία, σήμερα γίνονται μόνο 1.000. Ορισμένοι ασθενείς που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν πλέον από το «Αρεταίειο» λόγω ειδικών προβλημάτων καταφεύγουν στο εξωτερικό, δεδομένου ότι οι επεμβάσεις στο συγκεκριμένο νοσοκομείο είναι εξειδικευμένες.

«Η μεγάλη ιδιαιτερότητά μας», λέει ο Δ. Βώρος, «είναι το γεγονός ότι χρηματοδοτούμαστε από το υπ. Παιδείας και όχι από το Υγείας, όπως τα άλλα νοσοκομεία που έχουν το "μαξιλάρι" του κράτους. Ετσι, βιώνουμε καταστάσεις που δεν πλήττουν τους άλλους. Το υπουργείο Παιδείας, που δεν έχει καν αρμόδια για τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία υπηρεσία, μας αντιμετωπίζει ως πάρεργο. Κόβει τις δαπάνες, τη στιγμή που στα κρατικά νοσοκομεία δεν έγιναν τέτοιες περικοπές, αλλά, αντίθετα, έγινε και ρύθμιση των χρεών τους».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

"Καθίσταται εξοντωτική για τον ψυχικό κόσμο ενός ατόμου η υποχρέωσή...να αποκαλύπτει την ηλικία του....."


Όλα τα είχαμε, αυτές οι ευαισθησίες μας έλειπαν....

Πηγή: www.healthview.gr

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ) και ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα που άναψε το «πράσινο φως» για την υποχρεωτική αναγραφή του ΑΜΚΑ των γιατρών στα συνταγολόγια, με αποτέλεσμα να αποκαλύπτεται η ηλικία των γιατρών, η οποία αποτελεί προσωπικό δεδομένο.

Ο ΙΣΑ υποστηρίζει ότι με αυτόν τον τρόπο παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας, καθώς η ηλικία του γιατρού γίνεται γνωστή τουλάχιστον στον πελάτη, στον φαρμακοποιό και στο ασφαλιστικό ταμείο. Δηλαδή γίνεται η επεξεργασία ενός προσωπικού δεδομένου, αυτού της ηλικίας, χωρίς αυτό να είναι αναγκαίο.

Ακόμη, η απόφαση της Αρχής (56/2010), αποδεχόμενη ως νόμιμη την επεξεργασία του δεδομένου της ηλικίας των γιατρών, παραβιάζει τις συνταγματικές αρχές της αξιοπρέπειας του ατόμου, της ισότητας και της επαγγελματικής ελευθερίας. Και αυτό γιατί οι γιατροί είναι η μοναδική κατηγορία επαγγελματιών που υποχρεούται σε κάθε εργασιακή της πράξη (συνταγή) να αποκαλύπτει την ηλικία της. Παράλληλα όμως «καθίσταται εξοντωτική για τον ψυχικό κόσμο ενός ατόμου η υποχρέωσή του να αποκαλύπτει συχνότατα και χωρίς τη βούλησή του προσωπικά δεδομένα που το αφορούν, χωρίς μάλιστα τούτο να είναι αναγκαίο». Παράνομη όμως είναι παράλληλα η νομοθετική πρόβλεψη για την αναγραφή του ΑΜΚΑ των γιατρών στα συνταγολόγια, καταλήγει ο σύλλογος.

Μητρότητα... Είναι μόνο δικαίωμα?

Πηγή: trelokouneli.blogspot.com


Δέχθηκε σφοδρές επικρίσεις, επειδή αποφάσισε το 2005 στα 66 της χρόνια να γίνει μητέρα. Όμως η 71χρονη πλέον, Adriana Iliescu, από το Βουκουρέστι δεν το έβαλε ποτέ κάτω.

«
Προσπαθώ να μην κοιτάζω τον εαυτό μου στον καθρέφτη, γιατί δεν το απολαμβάνω», δηλώνει σήμερα η Adriana, που ζει με την κόρη της σε ένα δυάρι στο κέντρο της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Στο ερώτημα αν σκέφτεται το ενδεχόμενο να κάνει κι άλλο παιδί απαντά:
«Ιατρικά είναι εφικτό. Ξέρω ότι τώρα που μιλάμε, μια 70χρονη από την....


Αγγλία προσπαθεί να μείνει έγκυος. Είμαι υγιής και δεν αποκλείω το ενδεχόμενο».

Και συνεχίζει: «
Δεν καπνίζω και δεν πίνω. Αν ζήσω όσο έζησαν οι γονείς μου η Eliza θα είναι 20. Έχω πολλά ακόμα να της δώσω».

Η μικρή της κόρη έχει αρχίσει, πλέον, μεγαλώνοντας
να βλέπει ότι η μαμά της είναι διαφορετική από τις άλλες. Τι τακτική ακολουθεί η 71χρονη μητέρα της; «Δεν την λέω την ηλικία μου. Της εξήγησα ότι όταν έκλεισα τα 40 έγινε σκοπός της ζωής μου να την αποκτήσω».

Πολλοί είναι, πάντως, εκείνοι, οι οποίοι θεωρούν το λιγότερο ακραίο μια γυναίκα στην τρίτη πλέον ηλικία να αγνοεί την φύση και να αποκτά ένα παιδί, το οποίο,
σύμφωνα με το νόμο των πιθανοτήτων, σύντομα θα μείνει ορφανό.
 

Best News Πάτρας

"Ρομποτική" Ορθοπαιδική ....

Αγαπητοί συνάδελφοι, συγχαρητήρια και πάλι για τις προσπάθειές σας για σωστή ενημέρωση. 

Συχνά μας ρωτούν ασθενείς που πρέπει να υποβληθούν σε αρθροπλαστική ισχίου ή γόνατος αν εφαρμόζουμε την «νέα» μέθοδο της «ρομποτικής» με την πολύ μικρή τομή, χωρίς ουλή κ.λ.π. 


Επειδή κάποιοι συνάδελφοι με συνεχή δημοσιεύματα σε έντυπα κυρίως μέσα ενημέρωσης, παραπλανώντας αρκετούς ασθενείς, αναφέρουν μόνον άριστα αποτελέσματα με αυτή την «νέα» μέθοδο – δεν γνωρίζουμε αν την εφαρμόζουν πράγματι ή την προβάλλουν απλώς για άλλους ιδιοτελείς σκοπούς...-, καλό είναι να παρουσιασθούν και τα αρνητικά της «νέας» αυτής μεθόδου και οι επιπλοκές της όπως αυτές παρουσιάζονται στην διεθνή βιβλιογραφία και όχι μόνον στα ΜΜΕ. 

Αναλυτικά στοιχεία μπορεί να βρει κανείς στο άρθρο μου «Ρομποτική Αρθροπλαστική»  
http://roboticarthroplasty-gr.blogspot.com/,
www.christodoulou-n.gr.
 

Mε συναδελφικούς χαιρετισμούς και εκτίμηση, 
Νίκος Χριστοδούλου, 
Χειρουργός Ορθοπεδικός

Από 1η Δεκεμβριου τα πρώτα "ολοήμερα Νοσοκομεία" ... και όποιος αντέξει !

Πηγή: www.megatv.com


Στόχος του υπουργείου Yγείας είναι να προσελκύσουν τα νοσοκομεία ασθενείς και τα απογεύματα με την ολοήμερη λειτουργία ώστε να αυξηθούν τα έσοδά τους. Το πρόγραμμα αυτό θα αρχίσει να παίρνει "σάρκα και οστά" από την 1η Δεκεμβρίου.



Νοσοκομεία πρώτης γραμμής στην αρχή, θα είναι πανεπιστημιακά, παιδιατρικά και ογκολογικά, μεταξύ των οποίων τα:



* Ευαγγελισμός
* ΚΑΤ
* Αγία Σοφία
* Άγιος Σάββας
* Ερυθρός Σταυρός
* "Γ. Γεννηματάς"
* Σισμανόγλειο.



Από τις 2.30 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ οι ασθενείς θα μπορούν να επισκέπτονται τον γιατρό επιλογής τους και να πραγματοποιούν εργαστηριακές, διαγνωστικές απεικονιστικές εξετάσεις καθώς και μικρο επεμβάσεις.



Σύμφωνα με το υπουργείο Yγείας έχει εξασφαλιστεί έκπτωση μέχρι 20% σε σχέση με τα τιμολόγια του ιδιωτικού τομέα.



Δεν είναι πάντως λίγοι αυτοί που εκτιμούν πως το "στήσιμο" του ολοήμερου νοσοκομείου δύσκολα θα αποδώσει καρπούς αφού οι ασθενείς θα πληρώνουν από την τσέπη τους την επίσκεψη.



Σε επιμελητή γιατρό ή επίκουρο καθηγητή η επίσκεψη θα κοστίζει 60 ευρώ, σε διευθυντή ή αναπληρωτή καθηγητή 75 ευρώ και σε καθηγητή έδρας 90 ευρώ. Εκτιμούν ότι πολλοί από αυτούς τους γιατρούς θα μεταφέρουν τους ασθενείς από τα πρωινά δωρεάν ιατρεία το απόγευμα, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.



Κάθε χρόνο 2 δισ. ευρώ διοχετεύονται στον ιδιωτικό τομέα υγείας. Μεγάλο μέρος από τα χρήματα αυτά θα μπορούσε να μείνει στο ΕΣΥ εάν είχαν δημιουργηθεί αυτόνομοι χώροι κάτι σαν μπουτίκ με συγκεντρωμένες όλες τις υπηρεσίες ιατρικών εξετάσεων σε χαμηλές τιμές με γρήγορη εξυπηρέτηση, δήλωσε στο Mega ο καθηγητής οικονομικών υγείας Γιάννης Κυριόπουλος.



Το μεγάλο ερώτημα είναι εάν και τα ασφαλιστικά ταμεία ανταποκριθούν και καταβάλουν τα χρήματα για τις διαγνωστικές εξετάσεις, αφού ήδη χρωστούν στα νοσοκομεία 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι επισκέψεις στους γιατρούς πάντως θα βαρύνουν μόνο τους ασφαλισμένους.

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Εντατικά σεμινάρια ......


ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΩΝ (ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ)
*ΝΕΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!*
Μαθήματα τώρα διαθέσιμα και για τις γυναίκες στα ακόλουθα θέματα:

1: Σιωπή, Το Τελικό Σύνορο: Εκεί που Καμία Γυναίκα Δεν Έχει Ξανάπαει

2. Η ανεξερεύνητη Πλευρά των Τραπεζικών Συναλλαγών: Καταθέσεις

3. Πάρτυ: Χωρίς Καινούρια Ρούχα

4. Διαχείριση Ανδρών: Οι μικροκαβγάδες μπορούν να περιμένουν για μετά το τέλος του αγώνα.

5. Τουαλέτα Ι: Και οι άνδρες χρειάζονται χώρο στην τουαλέτα

6. Τουαλέτα ΙΙ: Το ξυραφάκι του είναι δικό του

7. Επικοινωνία Ι: Δάκρυα - Το τελευταίο καταφύγιο, όχι το πρώτο

8. Επικοινωνία ΙΙ: Σκέψη πριν την ομιλία

9. Επικοινωνία ΙΙΙ: Πώς να παίρνεις αυτό που θέλεις χωρίς γκρίνια

10. Ασφαλής οδήγηση: Ένα προσόν που ΜΠΟΡΕΙΣ να αποκτήσεις

11. Τηλέφωνο: Πώς να το κλείσεις

12. Εισαγωγή στο παρκάρισμα

13. Παρκάρισμα για προχωρημένες: Με την όπισθεν!!!

14. Μαγειρική Ι: Αγοράζω πατάτες, αυγά και λάδι

15. Μαγειρική ΙΙ: Πώς να μην επιβάλλεις τη δίαιτά σου στους άλλους ανθρώπους

16: Κομπλιμέντα: Να τα δέχεσαι με ευγένεια

17. Χορός: Γιατί στους άντρες δεν αρέσει

18. Κλασική Υπόδηση: Να φοράς παπούτσια που ήδη έχεις

19. Σκόνη στο σπίτι: Μια άκακη φυσική ουσία που μόνο οι γυναίκες προσέχουν

20. Ενοποίηση της μπουγάδας: Πώς να τα πλένεις όλα μαζί

21. Λάδι και Βενζίνη: Το αυτοκίνητό σου χρειάζεται και τα δύο

 
 *ΝΕΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΑΝΤΡΕΣ!*

* *Απογευματινά μαθήματα. Έναρξη αυτόν τον μήνα!

Θέμα 1
Πώς να γεμίζετε παγοθήκες. Βήμα - βήμα με  παρουσίαση slides.

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Όταν η ευσυνειδησία του γιατρού μετατρέπεται σε κατηγορία......

Οργισμένη απάντηση και εξώδικο από ιατρό του ΙΚΑ, σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" που την κατηγορεί για υπερσυνταγογράφηση.

Λέει χαρακτηριστικά η γιατρός:

"Δεν έχω σκοπό να σιωπήσω. Σε λίγο που δε θα υπάρχει δημόσια υγεία δε θα υπάρχει κανείς να μιλήσει"


Διαβάστε το άρθρο του βήματος ΕΔΩ και την απάντηση της γιατρού ΕΔΩ.

Αναγκαστικά έρχονται συνειρμοί για την οργισμένη ....σιωπή από την πλευρά των Ορθοπαιδικών (ατόμων αλλά και συλογικά), σχετικά με τις κατηγορίες που σχεδόν καθημερινά εκτοξεύονται στα μέσα ενημέρωσης για την ειδικότητά μας....

Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Déjà vu και στην κατάταξη των Πανεπιστημίων? Την είδηση την είχαμε αναρτήσει στο blog μας εβδομάδες νωρίτερα...

Και ξαφνικά, όλα τα "ανεξάρτητα" sites της Ελληνικής ενημέρωσης, ανακάλυψαν τη λίστα με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου, στην οποία φέτος λείπουν τα Ελληνικά πανεπιστήμια.

Διαβάζαμε σήμερα και τρίβαμε τα μάτια μας. Αυτή η λίστα δημοσιοποιήθηκε το Σεπτέμβριο και αναρτήσαμε την είδηση στις 30 Σεπτεμβρίου (από τα ελάχιστα blogs που το κάνανε).
Τι τους έπιασε τότε και τη θυμηθήκανε ταυτόχρονα όλοι σήμερα?

Να και το www.nooz.gr,  να και το "πολύ" www.in.gr , να και το "ανεξάρτητο" "ΒΗΜΑ", να και το "φιλολαϊκό" "ΣΚΑΙ" .......

Ξανακοιτάμε την είδηση, μην τυχόν και αυτή είναι άλλη ταξινόμηση?  Μήπως είναι κάτι καινούργιο?
Δυστυχώς όχι.

Δεν διαφωνούμε πως τα Ελληνικά Πανεπιστήμια είναι σε μαύρα χάλια. Αλλά όποιος δε βλέπει το τρόπο που συγκεκριμένα εκδοτικά συμφέροντα, ξεδιάντροπα κατευθύνουν τη κοινή γνώμη σε συγκεκριμένη κατεύθυνση είναι τουλάχιστον αφελής.

Απόντα λοιπόν τα Ελληνικά Πανεπιστήμια από τα 200 καλύτερα του κόσμου. Το ξέραμε εδώ και ένα μήνα στο blog μας. Σήμερα το μάθανε και ...κάποιοι άλλοι.
Αναμένουμε σύντομα ανακοινώσεις και εξελίξεις από την Κυρία Διαμαντοπούλου....

Κυριακή 7 Νοεμβρίου 2010

Γεια σου επαναστάτη Έλληνα....


Με πρωτοφανή ΄...αποφασιστικότητα οι Έλληνες έριξαν γροθιά στο δικομματισμό που έφερε την πατρίδα σε αυτά τα χάλια (δες τον εκλογικό χάρτη). 

Μετά από αυτά, όλοι οι ψηφοφόροι έλαβαν ξανά τις θέσεις τους στις επάλξεις της επανάστασης !!

Καληνύχτα Ελλάδα,  από αύριο πάλι στα δικά μας.....

ΚΑΛΟ ΒΟΛΙ ....