"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011

Οι Ρουμάνοι, οι Πολωνοί , οι Ιρακινοί και οι ... 'Ελληνες !



Υπέρογκο πρόστιμο καλείται να καταβάλλει η Johnson & Johnson που παραδέχτηκε ότι έδινε μίζες σε γιατρούς στην Ευρώπη για να εξασφαλίζει συμβόλαια. Το ελληνικό Δημόσιο ζημιώθηκε κατά 24.258.072 δολάρια



 
Λίγες ημέρες μετά την ποινική δίωξη για κακουργήματα που ασκήθηκε σε βάρος έξι γιατρών δημόσιων νοσοκομείων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χρηματισμού από την εταιρεία ορθοπεδικών ειδών DePuy International, η Johnosn & Johnson, μητρική της DePuy, καλείται να πληρώσει πρόστιμο 70.006.316 εκατομμυρίων δολαρίων, καθώς παραδέχτηκε ότι δωροδοκούσε γιατρούς στην Ευρώπη για να κερδίσει συμβόλαια.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας παραδέχτηκαν ότι οι θυγατρικές εταιρείες της Johnson & Johnson έδωσαν μίζες σε γιατρούς και διοικητές νοσοκομείων στην Ελλάδα, στην Πολωνία, τη Ρουμανία και το Ιράκ για να προωθούν μόνο τα προϊόντα της εταιρείας DePuy International.

Η εταιρεία, σύμφωνα με στοιχεία που κατέθεσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σε δικαστήριο της Ουάσινγτον, χρησιμοποιούσε μαύρα ταμεία και προχωρούσε σε εικονικές συμβάσεις Off-shore εταιρειών με έδρα τη Νήσο του Μαν για να δωροδοκεί γιατρούς και διευθυντικά στελέχη δημόσιων νοσοκομείων σε χώρες της Ευρώπης.

Το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με την Αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ζημιώθηκε από το 1998 έως το 2006 κατά 24.258.072 δολάρια, καθώς η εταιρεία δωροδοκούσε Έλληνες γιατρούς για να προωθούν τα προϊόντα της.

Να σημειωθεί πως η J&J διοχέτευε χρήματα σε Έλληνες χειρουργούς μέσω του ονομαζόμενου "Έλληνα ατζέντη", ο οποίος έπαιρνε τα χρήματα από μια ιδιωτική εταιρεία με έδρα τη Νήσο του Μαν σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιοαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Από την Πολωνία κέρδισε 4.348.000 δολάρια σε περίοδο έξι ετών, από το 2000 έως το 2006, και περίπου 3.5 εκατομμύρια δολάρια από παράνομο χρηματισμό στη Ρουμανία σε περίοδο 7 ετών, από το 2000 μέχρι το 2007.

Η θυγατρική της Johnson & Johnson, DePuy International Ltd., υποχρεώθηκε να πληρώσει σε αποζημίωση 4.8 εκατομμύρια λίρες, περίπου 7.9 εκατομμύρια δολάρια, ως συμβιβασμό στις αγωγές που έγιναν σε βάρος της από τη Βρετανική Αρχή Απάτης σχετικά με τις μίζες στην Ελλάδα.

Μέρος του Συμφωνητικού Συμβιβασμού που συμφώνησε να υπογράψει η J&J περιλαμβάνει και την υποχρέωση να ανακοινώνει κάθε έξι μήνες για τα τρία επόμενα χρόνια ποια μέτρα εξυγίανσης λαμβάνει ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι ανάλογο.

NEWS247.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου