"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Προσοχή .... !

Πηγή: www.capital.gr

Πιθανή εμπλοκή του γιατρού του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης που συνελήφθη την Δευτέρα για «φακελάκι» και σε άλλες περιπτώσεις χρηματισμού από ασθενείς, εξετάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ήδη παραγγέλθηκε προκαταρκτική έρευνα, μετά από σχετικές καταγγελίες που βαρύνουν τον συγκεκριμένο γιατρό, ο οποίος κατείχε τη θέση του διευθυντή της χειρουργικής κλινικής του «Ιπποκράτειου» Νοσοκομείου.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία της παθητικής δωροδοκίας και ακολούθως παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, απ’ όπου ζήτησε και πήρε αναβολή για να δικαστεί την προσεχή Πέμπτη.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό από τη διοίκηση του «Ιπποκράτειου», αμέσως μετά τη σύλληψη του διευθυντή της κλινικής ορίστηκε ο αντικαταστάτης του και κινήθηκε η πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του.

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011

Έρχονται οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων .....


Πηγή: www.newsit.gr


Ο κύβος ερρίφθη για συγχωνεύσεις νοσοκομείων, με στόχο την εξοικονόμηση πόρων, οι οποίες ωστόσο θα προκαλέσουν αντιδράσεις στους κατοίκους και στους εργαζόμενους.

Ο τελικός κατάλογος με τις συγχωνεύσεις θα συνταχθεί εντός της εβδομάδας. Ο επικεφαλής της ειδικής επιτροπής καθηγητής Λ. Λιαρόπουλος θα την παραδόσει στον υπουργό ώστε από την 1η Απριλίου να ξεκινήσει ο διάλογος και να τεθεί σε εφαρμογή από τον Ιούλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας, στα μεγάλα αστικά κέντρα τα νοσοκομεία θα χωριστούν σε ομάδες με το μεγαλύτερο να αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο. Το νοσοκομείο – συντονιστής θα διαθέτει και το περισσότερο προσωπικό.

Στην Αττική, όπου υπάρχουν 45 νοσηλευτικά ιδρύματα θα δημιουργηθούν 9 ή 10 ομάδες. Τα νοσοκομεία της ίδιας ομάδας θα έχουν κοινή λειτουργία στις υπηρεσίες προμηθειών, διοικητικής διαχείρισης, αγορών και υπηρεσιών, ενώ αυτά που βρίσκονται σε πολύ μικρή απόσταση μεταξύ τους θα διαθέτουν ένα τμήμα – π.χ. κοινό τμήμα σίτισης ή αποστείρωσης.

Μία από τις πρώτες αλλαγές θα αφορά το Παιδοψυχιατρικό Νοσοκομείο Πεντελης. Τα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί έχουν ήδη μεταφερθεί σε άλλα ιδρύματα ενώ παραμένουν οι περίπου 100 εργαζόμενοι. Το σχέδιο αναφέρει ότι θα ενσωματωθούν στο προσωπικό του Σισμανογλείου που βρίσκεται επίσης στα βόρεια προαστια.

Τα τμήματα του νοσοκομείου “Αγία Ελένη” θα μεταφερθούν στον γειτονικό “Άγιο Σάββα”, ώστε να αλλάξει και ο δεύτερος σκοπό λειτουργίας.

Οι υπηρεσίες του νοσοκομείου Πατησίων θα ενσωματωθούν σε αυτές τοων “Αγίων Αναργύρων” και το κτίριο θα διατεθεί για άλλου τύπου υγειονομικές υπηρεσίες.

Βέβαιη θεωρείται η συγχώνευση των δύο νοσοκομείων Παίδων “Αγλαΐα Κυριακού” και “Αγία Σοφία”. Θα υπάρξει κοινή διοίκηση και όλα τα τμήματα αναμένεται να συγχωνευθούν.

Στο “Αττικό” νοσοκομείο αναμένεται να μεταφερθούν τα τμήματα του γενικού νοσοκομείου Δυτικής Αττικής “Αγία Βαρβάρα”, αφού θεωρείται ότι οι ανάγκες που καλύπτει σήμερα δεν δικαιολογούν τις δαπάνες του. Τμήματα του νοσοκομείου έχουν ήδη συρρικνωθεί.

Αλλαγή λειτουργίας θα προταθεί για την Πολυκλινική της πλατείας Ομονοίας. Αναμένεται να μετατραπεί σε κέντρο παροχής ειδικών υπηρεσιών για εξειδικευμένες παθήσεις, είτε να γίνει κέντρο υγείας αστικού τύπου για τις πρώτες ανάγκες των κατοίκων του κέντρου.

Συγχωνεύσεις προωθούνται και στην Πάτρα, η οποία διαθέτει σήμερα οκτώ νοσοκομεία διάσπαρτα σε όλη την περιοχή. Θα συνενωθούν τμήματα που σήμερα παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και δεν εμφανίζουν όλα μεγάλη πληρότητα. Παράλληλα θα αναδιοργανωθούν κλινικές, κάποιες από τις οποίες θα καταργηθούν για να συγκεντρωθούν όλες στις ίδιες εγκαταστάσεις.

Ψαλίδι θα πέσει και στα νοσοκομεία της Κρήτης. Στο νομό Λασιθίου υπάρχουν τέσσερα νοσοκομεία σε κοντινή απόσταση. Το πιο πιθανό είναι να δημιουργηθεί κοινή διοίκηση και τα όμοια τμήματα να συνενωθούν σε ένα κτίριο.

Τρεις υγειονομικοί σχηματισμοί υπάρχουν και στην Ηλεία, στα Κρέστενα, στην Αμαλιάδα και στον Πύργο. Η πρόταση εδώ είναι να δημιουργηθεί μ΄μια μονάδα που θα καλύπτει όλη την περιοχή και την αλλαγή χρήσης των άλλων δύο, είτε για εξειδικευμενες εξετάσεις, είτε για παροχή υπηρεσιών προτωβάθμιας φροντίδας.

Φεύγεις ...?


Πηγή : www.protagon.gr

Του Σταύρου Θεοδωράκη


Είναι ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες. Επιστήμονας, σπουδαίος. Κάποια στιγμή μάλιστα πέρασε από την πολιτική, δεν τους άντεξε βέβαια και τα παράτησε. Σάββατο βράδυ τα βήματα μας διασταυρώθηκαν. Ανταλλάξαμε αυτά τα στενοχωρημένα λόγια που ανταλλάσουν όλο και πιο συχνά οι Έλληνες. Μετά τον ρώτησα για τον γιo. Πίστεψα ότι η ερώτηση μου θα τον χαροποιήσει. Θα αφήναμε  για λίγο στην άκρη τα γκρίζα σενάρια και θα συζητούσαμε για τις νέες προοπτικές που ανοίχτηκαν ξαφνικά στη οικογένεια του.

Ο γιός του, επιστήμονας και αυτός, έφυγε πριν μερικές εβδομάδες για την Αυστραλία. Να συνεχίσει εκεί την καριέρα του. Είχε βαρεθεί να στριμώχνεται στις λίστες της αναξιοκρατίας. Και εκεί που περίμενα να μου πει «ναι, ξέφυγε, περνάει καλά», άρχισε να μου λέει πόσο αποκαρδιωτική είναι για τη χώρα η επιλογή της φυγής. «Και ποιοι θα μείνουν πίσω;» με ρώτησε χωρίς να περιμένει απάντηση.  «Οι συνταξιούχοι, τα λαμόγια και οι ανήμποροι»; Θέλω να προσπαθήσετε να τον καταλάβετε. Δεν εννοούσε ότι ο γιός του ήταν ο μόνος ικανός στην επιστήμη του. Ούτε διαφωνούσε τελικά με την επιλογή του να φύγει. Είχε όμως την πίκρα του ανθρώπου που συνειδητοποιεί, ότι κάθε μέρα άλλος ένας νέος άνθρωπος σκέφτεται τη φυγή ως τη μόνη διέξοδο. Άρχισε να μου αριθμεί συγκεκριμένες περιπτώσεις ανθρώπων που έφυγαν και άλλων που συζητούν να φύγουν. Ο ένας δέχτηκε μια έδρα στην Αγγλία, ο άλλος στήνει επιχείρηση στο Βερολίνο, ο τρίτος πέρασε απέναντι στη Τουρκία, στην Πόλη.

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Σε αργία 6 γιατροί για εξωσυμβατικές προμήθειες ορθοπεδικών υλικών....


Πηγή:www.agelioforos.gr


Σε αργία τίθενται με απόφαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ έξι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο με τις εξωσυμβατικές προμήθειες ορθοπεδικών υλικών.

Η απόφαση, που ελήφθη κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου στο υπουργείο Υγείας, δείχνει την έξοδο των γιατρών από το ΕΣΥ για ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα που αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο στις προμήθειες υλικών για ορθοπεδικές επεμβάσεις ξεκίνησε το 2008 από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και η σχετική έκθεση - φωτιά κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές και σε άλλους αρμόδιους φορείς. Η έκθεση «καίει» 14 γιατρούς του Ιπποκρατείου, ανάμεσά τους χειρουργοί της Ορθοπεδικής Κλινικής και νευροχειρουργοί. Οι 10 από αυτούς είχαν παραπεμφθεί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, ενώ πρόσφατα κινήθηκε ανάλογη διαδικασία και για τους υπόλοιπους 4 οι οποίοι είναι πανεπιστημιακοί. Οι έξι γιατροί, πέντε ορθοπεδικοί και ένας νευροχειρουργός, τίθενται σε αργία με το σκεπτικό της βλάβης για το δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο, οι υπόλοιποι τέσσερις γιατροί που είχαν παραπεμφθεί στο Συμβούλιο θα συνεχίσουν να εργάζονται στο νοσοκομείο.

Ερευνα σε άλλα έξι νοσοκομεία

Μετά το Ιπποκράτειο, στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Υγείας μπαίνουν άλλα έξι νοσοκομεία για να ερευνηθεί αν υπήρξε ζημία και σε ποια ποσά ανέρχεται από την προμήθεια κυρίως ορθοπεδικών υλικών. Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας θα διερευνήσει αν και σε ποιο βαθμό υπήρξε ζημία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κατά την προμήθεια λαπαροσκοπικών και διεγερτών, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς για παραγγελίες λαπαροσκοπικών και ορθοπεδικών υλικών. Παράλληλα, προγραμματίζονται έλεγχοι στις ορθοπεδικές κλινικές των νοσοκομείων «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πτολεμαΐδας και Αλεξανδρούπολης. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν άμεσα, όπως τονίζεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, σχετικά με την οικονομική ζημιά που υπέστη το Ιπποκράτειο από προμήθεια ορθοπεδικού υλικού και εκτιμάται από τους επιθεωρητές σε 2.932.031 ευρώ για τη διετία 2008-2009.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ξεκινά ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις στα νοσοκομεία ....



Πηγή: www.enet.gr

Ξεκινά την 1η Απριλίου ο διάλογος για τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων, ενώ την 1η Ιουλίου θα εκδοθεί η πρώτη σχετική απόφαση. Αυτά, μεταξύ άλλων, είπε χθες στην παρουσίαση του υγειονομικού χάρτη της χώρας ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Στο χώρο της υγείας επί δεκαετίες βασίλεψε το πελατειακό κράτος... Δεν οικοδομήσαμε ένα σύστημα βάσει των αναγκών του πολίτη. Ετσι κατακερματίστηκαν οι δυνάμεις και τα αποτελέσματα είναι τεχνικές ελλείψεις και αναποτελεσματικότητα... Γι' αυτό χρειάζεται οργάνωση... Η λύση για την οργάνωση του συστήματος είναι ο υγειονομικός χάρτης», πρόσθεσε κι έδωσε τη σκυτάλη στον καθηγητή Οικονομικών της Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, Γιάννη Κυριόπουλο, ο οποίος παρουσίασε τους δείκτες του υγειονομικού χάρτη από γεωγραφική και οικονομική διάσταση.

Οι Ελληνες ασθενείς είναι μετανάστες στον τόπο τους, παρατήρησε ο καθηγητής Γ. Κυριόπουλος. «Ο ρυθμός βελτίωσης των υπηρεσιών υγείας έχει μειωθεί. Το σύστημα έχει λαχανιάσει», συνέχισε. «Ενώ υπάρχουν καλοί γιατροί και σύγχρονος εξοπλισμός, τα μισά νοσοκομεία δεν λειτουργούν ικανοποιητικά». Σύμφωνα με τον ίδιο, οι περιφέρειες που έχουν ιατρικές σχολές έχουν «θετικό ισοζύγιο στην κίνηση των ασθενών». Αριστα παίρνουν τα πανεπιστημιακά νοσοκομεία που «σηκώνουν το βάρος της περίθαλψης».

Από τα υπόλοιπα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, μόνο τα μισά έχουν αξιοπρεπείς επιδόσεις και τα υπόλοιπα ακολουθούν φθίνουσες αποδόσεις. Για τα νομαρχιακά νοσοκομεία ο Γ. Κυριόπουλος είπε ότι «η κατάστασή τους είναι απαράδεκτη όσον αφορά το κόστος των υπηρεσιών που προσφέρουν».

ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Διατηρείται το "ειδικό μισθολόγιο" στους γιατρούς του ΕΣΥ, λέει τώρα η κυβέρνηση ...


Σε αντίθεση με όσα λέγονταν προ ολίγων μόνο ημερών, φαίνεται πως διατηρείται το ειδικό μισθολόγιο στους γιατρούς ΕΣΥ και Πανεπιστημιακούς. Βέβαια, μένει να δούμε τί ακριβώς πρόκειται να εφαρμοστεί ....

Πηγή: www.tanea.gr

Παραμένουν σε ισχύ όλα τα ειδικά μισθολόγια, για τα οποία θα μελετηθούν για κάθε ένα ξεχωριστά τα περιθώρια αναμόρφωσής τους, ανεξάρτητα όμως από το προωθούμενο ενιαίο μισθολόγιο.

Φρένο στα σενάρια περί κατάργησης των ειδικών μισθολογίων έβαλε με κατηγορηματικό τρόπο η κυβέρνηση, διευκρινίζοντας πως στο πλαίσιο της διαμόρφωσης ενιαίου μισθολογίου δεν θα θιγούν οι ειδικοί αυτοί κλάδοι δημοσίων υπαλλήλων, πρόκειται για περισσότερους από 285.000. Τη διαβεβαίωση πως δεν θα καταργηθούν τα 15 ειδικά μισθολόγια που διέπουν, μεταξύ άλλων, γιατρούς του ΕΣΥ, δικαστικούς λειτουργούς και τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, είχε δώσει προ ημερών ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης παρουσιάζοντας τις βασικές αρχές για το νέο μισθολόγιο.

Για τους στρατιωτικούς

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε προχθές και ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Μπεγλίτης επιχειρώντας, ύστερα από συνεννόηση με τον κ. Ραγκούση, να κατευνάσει τις αντιδράσεις που είχαν προκληθεί στους κόλπους των στρατιωτικών ενόψει του νέου μισθολογίου.

«Η απόφαση της κυβέρνησης για το ενιαίο μισθολόγιο στον δημόσιο τομέα δεν αφορά και δεν θίγει το ειδικό μισθολογικό καθεστώς που ισχύει και θα συνεχίσει να ισχύει στις Ενοπλες Δυνάμεις», τόνισε ο κ. Μπεγλίτης. Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην υπάρξει καμία παρέκκλιση από τα ισχύοντα και δεν πρόκειται στο πλαίσιο του νέου μισθολογίου να εξαιρεθεί κανένας υπάλληλος που σήμερα εντάσσεται στα ειδικά καθεστώτα.

«Στο στρατιωτικό μισθολόγιο περιλαμβάνονται όλοι όσοι έχουν τη στρατιωτική ιδιότητα, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και την εξειδίκευσή τους, δεδομένου ότι η ιδιότητα του στρατιωτικού καθώς και οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, που απορρέουν από αυτή, είναι ίδιες και μοναδικές για όλους τους αξιωματικούς και υπαξιωματικούς της στρατιωτικής ιεραρχίας των Ενόπλων Δυνάμεων», ήταν η διευκρίνιση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας.

Κύκλοι του υπουργείου Εσωτερικών ανέφεραν πως η λογική αυτή θα ισχύσει για όλα τα ειδικά μισθολόγια. Οπως επεσήμαιναν, βασική αρχή του νέου ενιαίου μισθολογίου παραμένει η κατοχύρωση ίσης αμοιβής για δουλειά ίσης αξίας. Ωστόσο, αναφερόταν πως η αρχή δεν μπορεί να λειτουργήσει ισοπεδωτικά και να μην εξακολουθήσουν να υπάρχουν διαφοροποιήσεις ανάλογα με το αντικείμενο και την ευθύνη κάθε εργασίας.

Σημειώνεται ότι σε κάθε ειδικό μισθολόγιο, πέραν των αμοιβών που καθορίζονται μεμονωμένα, προβλέπεται και μία σειρά ειδικών ρυθμίσεων και επιδομάτων ειδικών συνθηκών εργασίας. Για παράδειγμα, οι γιατροί του ΕΣΥ λαμβάνουν επίδομα νοσοκομειακής απασχόλησης, οι στρατιωτικοί επιδόματα κινδύνου και αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας και τα μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ ή ΤΕΙ παίρνουν επίδομα διδακτικής προετοιμασίας και ερευνητικό επίδομα.

Θα επανεξεταστούν

Τα ειδικά μισθολόγια θα μπουν στο μικροσκόπιο των συναρμόδιων υπουργείων μετά την ολοκλήρωση της καθιέρωσης του ενιαίου μισθολογίου για τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο αναμόρφωσής τους. Στο πλαίσιο αυτό θα μελετηθεί και η πρακτική που ακολουθείται σε άλλες χώρες με τις ειδικές κατηγορίες εργαζομένων.

Στόχος είναι να μην εξομοιωθούν με τους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά θα επιχειρηθεί να επικρατήσει κοινή λογική αμοιβών για αντίστοιχες ειδικότητες. Ετσι, για παράδειγμα, ένας στρατιωτικός με ειδικότητα οικονομολόγου θα διέπεται από το ειδικό μισθολογικό καθεστώς των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά οι αμοιβές του δεν θα πρέπει να υπολείπονται κατά πολύ εκείνων που θα λαμβάνουν οι οικονομολόγοι του Δημοσίου βάσει του νέου ενιαίου μισθολογίου.

Σε κάθε περίπτωση, έχει επισημανθεί από το υπουργείο Εσωτερικών πως οι όποιες παρεμβάσεις, τόσο για το νέο, ενιαίο μισθολόγιο όσο και για τα ειδικά μισθολόγια, δεν αποσκοπούν στην περικοπή του συνολικού μισθολογικού κόστους.

Η μείωση των δαπανών θα προκύψει, όπως αποτυπώνεται και σε σχετική μελέτη, από πολιτικές που ήδη ακολουθούνται όπως είναι η απαρέγκλιτη τήρηση του κανόνα μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις στο Δημόσιο.

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

....και αυτοί τρώγονται μεταξύ τους ...!



Σε θερμό κλίμα έγινε η συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου το Σάββατο 12 Μαρτίου, καθώς οι γιατροί εμφανίστηκαν διχασμένοι ειδικά σε ότι αφορά τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων τους, τα οποία σχετίζονται με το διάλογο με το υπουργείο υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τους φαμακοποιούς.

Στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΙΣ, της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Το συντονιστικό όργανο θα επιχειρήσει να ξεκινήσει σε νέα βάση διάλογο με το υπουργείο Υγείας, για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), καθώς το Ταμείο οφείλει στους συμβεβλημένους γιατρούς ιατρικές πράξεις 15 έως και 18 μήνων.

Προηγουμένως, υπήρξε αντιπαράθεση για τις προτάσεις που θα έμπαιναν σε ψηφοφορία, όπου η ΔΗΚΙ διαχώρισε και πάλι τη θέση της από την ΠΑΝΔΗΚΙ.

Η ΠΑΝΔΗΚΙ (υπό τον Εμμ. Καλοκαιρινό) καέβασε πρόταση μαζί με την ΠΑΣΚ και η ΔΗΚΙ συγκρότησε πανιατρικό αγωνιστικό μέτωπο μαζί με την ΑΕΓ και την ΑΡΣΙ καταγγέλοντας μάλιστα «τον πρόεδρο του ΠΙΣ Εμμ. Καλοκαιρινό για την παρουσία του στο διάλογο-παρωδία Λοβέρδου».

Στην ψηφοφορία επικράτησε η πρόταση Καλοκαιρινού (ΠΑΝΔΗΚΙ-ΠΑΣΚ) με 73 ψήφους έναντι 61 της πρότασης του αγωνιστικού μετωπου (ΔΗΚΙ-ΑΕΓ-ΑΡΣΙ).

healthview.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Κανονικά προχωρούν οι εξελίξεις των μελών ΔΕΠ.....


Πηγή: www.esos.gr


«Τα μέλη ΔΕΠ είναι δημόσιοι λειτουργοί και έχουν ειδικό μισθολόγιο». Τη δήλωση αυτή έκανε η υπ. Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου στους εκπαιδευτικούς συντάκτες απαντώντας σε σχετική ερώτηση , ενώ για την εξέλιξη των μελών ΔΕΠ είπε:

 « Όσον αφορά δε το θέμα των εξελίξεων, επειδή υπάρχει συζήτηση και με το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο ναι μεν δεν απάντησε ακόμα γραπτά, αλλά σας λέω ότι ισχύει ό,τι συμβαίνει και σε όλο το δημόσιο. Δηλαδή εξελίξεις, οι οποίες δε σημαίνουν νέες προσλήψεις συμβαίνουν, προχωρούν κανονικά».

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Έγκριση 681 προσλήψεων γιατρών ΕΣΥ από το υπ Εσωτερικών για όλο το 2011 .....

Πηγή: cosmo.gr

“Πρεμιέρα” για της προσλήψεις στο Δημόσιο έγινε με την έγκριση του υπουργού Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση την Τρίτη (8/3).

Οι προσλήψεις αφορούν επιτυχόντες του ΑΣΕΠ από παλαιότερους διαγωνισμούς τα υπουργεία Υγείας και Δικαιοσύνης αλλά και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και βασίζεται στη λογική της “μίας πρόσληψης για πέντε αποχωρήσεις”.

Οι προσλήψεις αναλυτικά είναι οι εξής:

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Ειδικευμένοι Ιατροί (κλάδου Ε.Σ.Υ.)

Εξακόσιες ογδόντα μία (681) θέσεις όλων των βαθμών και ειδικοτήτων.

Τομέας Υγείας

Πληρώματα Ασθενοφόρων (66 θέσεις)

Νοσηλευτικό, Παραϊατρικό Προσωπικό (70 θέσεις)

Τεχνικό Προσωπικό (12 θέσεις)

Διάφορες Ειδικότητες (22 θέσεις)

Βοηθητικό προσωπικό (10 θέσεις)

Τομέας Πρόνοιας

Νοσηλευτικό προσωπικό (63 θέσεις)

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Απόφοιτοι Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών (16η Εκαιδευτική Σειρά)

α. Τριάντα οκτώ (38) άτομα Πολιτικής - Ποινικής Κατεύθυνσης και

β. Είκοσι τέσσερα (24) άτομα Διοικητικής Κατεύθυνσης

Υπάλληλοι του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

α. Ογδόντα (80) άτομα Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης

β. Εξήντα οκτώ (68) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

γ. Ένδεκα (11) άτομα Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
Επιτροπή Ανταγωνισμού

Tριάντα οκτώ (38) θέσεις Ειδικών Επιστημόνων

Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Στο ενιαίο μισθολόγιο και οι γιατροί του ΕΣΥ ?


Πηγή: www.kathimerini.gr


Της Φωτεινη Καλλιρη

Την ενσωμάτωση των 15 ειδικών μισθολογίων (γιατροί του ΕΣΥ, δικαστικοί, διπλωματικοί, καθηγητές ΑΕΙ, ένστολοι κ. ά.) στο ενιαίο μισθολόγιο και των επιδομάτων, που λαμβάνουν περίπου 300.000 υπάλληλοι, στον κορμό του βασικού μισθού επεξεργάζεται ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ιω. Ραγκούσης.

Επί της ουσίας, αυτό συνεπάγεται ότι εκτός από το ειδικό καθεστώς που ισχύει σε 15 επαγγελματικές κατηγορίες θα κοπούν και τα 17 ειδικά επιδόματα που υπάρχουν στα ειδικά μισθολόγια. Ετσι, όπως όλα δείχνουν, θα διατηρηθούν, εκτός από τα οικογενειακά, μόνο δύο επιδόματα: το επίδομα αντικειμένου εργασίας και το επίδομα θέσης ευθύνης.

Το πρώτο θα αφορά τις ειδικές συνθήκες εργασίας και θα έχει να κάνει με τις ιδιαιτερότητες της δουλειάς που θα έχει κάθε κατηγορία υπαλλήλων που εντασσόταν σε ειδικό μισθολόγιο (π. χ. επίδομα κινδύνου για στρατιωτικούς ή βιβλιοθήκης για τους γιατρούς ή ειδικών συνθηκών για δικαστικούς), ενώ το δεύτερο θα αφορά τα χρόνια προϋπηρεσίας του υπαλλήλου και την επιτελική θέση ευθύνης που κατέχει στην εργασία του. Τα κριτήρια αυτά θα προσδιορίζουν τις ειδικές μισθολογικές ρυθμίσεις που θα διέπουν τους κλάδους των γιατρών του ΕΣΥ, των δικαστικών, των μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, τους ερευνητές, τα μέλη ΔΕΠ ΑΕΙ-ΤΕΙ, το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, τους αρχιερείς και τους μουσικούς. Ωστόσο, δεν θα ισχύουν οι ρυθμίσεις αυτές για όλους ανεξαιρέτως τους υπαλλήλους. Για παράδειγμα, οι αμοιβές ενός οικονομολόγου που υπηρετεί στις Ενοπλες Δυνάμεις θα εξομοιωθούν με εκείνες που λαμβάνουν οι υπάλληλοι αντίστοιχων προσόντων σε άλλους φορείς του Δημοσίου. Αντίστοιχη πρόβλεψη θα υπάρχει για το σύνολο των διοικητικών υπαλλήλων που σήμερα εντάσσονται στα ειδικά μισθολόγια. Βασική αρχή του νέου μισθολογίου θα είναι η τήρηση της αρχής «ίση αμοιβή» για «δουλειά ίσης αξίας» με στόχο να αποτελέσει «κίνητρο και όχι αντικίνητρο» για τους δημοσίους υπαλλήλους.

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Επιτέλους εκλογη Καθηγητών Ορθοπαιδικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ....


Habemus Papam
Πραγματοποιήθηκαν την εβομάδα που μας πέρασε και εχθές οι κρίσεις για την εκλογή Τακτικού Καθηγητή Ορθοπαιδικής, από την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τη μια θέση κατέλαβε ο έως τώρα Αναπληρωτής Καθηγητής Kος Παναγιώτης Παπαγγελόπουλος και την άλλη ο νυν Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Leeds της Αγγλίας, Κος Παναγιώτης Γιαννούδης. 

Το HELLENIC-ORTHOPAEDICS, εύχεται και στους δύο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο τους.


Κόβονται τα επιδόματα "Νοσοκομειακής απασχόλησης" και "Βιβλιοθήκης" ...?


Πηγή: www.nooz.gr


Στον αέρα βρίσκονται όλα τα ειδικά επιδόματα που λαμβάνουν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, δικαστικοί, γιατροί του ΕΣΥ, σώματα ασφαλείας, πανεπιστημιακοί, διπλωματικοί υπάλληλοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Σύμφωνα με το "ΕΘΝΟΣ", τα ειδικά επιδόματα θα μειωθούν έως και 20% και θα ενσωματωθούν στο βασικό μισθό.

Η σχετική πρόταση της αρμόδιας επιτροπής προβλέπει διατήρηση μόνο του οικογενειακού επιδόματος, του επιδόματος θέσης και του πριμ παραγωγικότητας, το οποίο θα συνδεθεί με μετρήσιμους στόχους για κάθε υπάλληλο.

Επίσης προτείνεται η θεσμοθέτηση επιδόματος ειδικών συνθηκών εργασίας το οποίο θα καταβάλετε με κοινά κριτήρια σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους ανάλογα με την ιδιαιτερότητα της θέσης τους.

Στο επίδομα αυτά μπορεί να ενταχθούν αλλά που ήδη καταβάλλονται, όπως το αυξημένης επιχειρησιακής ετοιμότητας για τους στρατιωτικούς.

Επιδόματα που περικόπτονται ή ενσωματώνονται

Δικαστικοί Βιβλιοθήκης, Πάγια αποζημίωση

Γιατροί ΕΣΥ Νοσοκομειακής απασχόλησης, Βιβλιοθήκης

Σώματα Ασφαλείας Εξομάλυνσης, ειδικής απασχόλησης, τροφής

Διπλωματικοί υπάλληλοι Πάγια αποζημίωση, υπηρεσία αλλοδαπής

Μέλη ΔΕΠ σε ΑΕΙ, ΤΕΙ Διδακτικής προετοιμασίας, βιβλιοθήκης, ειδικό ερευνητικό

ΟΤΑ Έξοδά κίνησης, ειδικό απασχόλησης