"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Δικαιολογημένο το «εισιτήριο» των πέντε ευρώ ! Καμία συγχώνευση Ορθοπαιδικών κλινικών στο ΚΑΤ ....



Υπάρχουν και αυτές οι απόψεις ....

Πηγή: www.tanea.gr


ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Διευθυντής της Γ’ Ορθοπεδικής Κλινικής στο ΚΑΤ - επιστημονικός ορθοπεδικός σύμβουλος στο Ωνάσειο

20 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ «Το ‘‘φιλέτο’’ των ορθοπεδικών υλικών πρέπει να γίνει ‘‘σουβλάκι’’»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: ΜΑΡΘΑ ΚΑΪΤΑΝΙΔΗ

Επί 34 χρόνια υπηρετεί στο Νοσοκομείο ΚΑΤ και παρότι οι αλλαγές στο ΕΣΥ είναι ριζικές και ραγδαίες, δεν τις βλέπει με μισό μάτι. Ομολογεί ότι τα ορθοπεδικά υλικά εξαιτίας των φουσκωμένων τιμών αποτελούσαν το «φιλέτο», επιμένει όμως ότι πρέπει να γίνουν «σουβλάκι». Στο πλαίσιο αυτό, η υποκοστολόγηση υλικών και η συνεργασία νοσοκομείων με κοινές προμήθειες αποτελούν θετικά βήματα. Οχι όμως και οι συνενώσεις κλινικών που θα δημιουργήσουν διευθυντές-αφέντες, όπως λέει.

1) Εάν γυρίζατε τα χρόνια πίσω θα ιδιωτεύατε;

Θα επέμενα στην ιδεολογική επιλογή μου στο ΕΣΥ.

2) Ποιο είναι το μέλλον των νέων γιατρών με τα σημερινά δεδομένα;

Δύσκολο. Δημιουργείται γενιά αδιόριστων, ανειδίκευτων και ειδικευμένων γιατρών. Λύση: εξαίρεση του ΕΣΥ από το Μνημόνιο στους διορισμούς του προσωπικού, συνταξιοδότηση στα 65, ειδικευμένοι στα αγροτικά ιατρεία - κέντρα υγείας κ.λπ.

3)Μήπως μία δεύτερη λύση είναι γιατρός στο ΕΣΥ με δικαίωμα λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου;

Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών ΕΣΥ και πανεπιστημιακών. Ιατρείο μόνο μέσα στο νοσοκομείο.

4) Ισχύει η οικογενειοκρατία στην ιατρική;

Στο πανεπιστήμιο είναι γνωστή η ιατρική οικογενειοκρατία. Γιατί άραγε; Στο ΕΣΥ είναι σπανιότερη. Είμαι παιδί εργατών γης της Κυπαρισσίας.

 5)Ως ασθενής θα επιλέγατε δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο;

Μέχρι σήμερα η οικογένειά μου απευθύνεται στο ΕΣΥ, όπως και η πλειονότητα του «επώνυμου» και «ανώνυμου» λαού.

6) Υπάρχει όμως η ιατρική αλληλεγγύη, άρα στο ΕΣΥ θα είχατε καλύτερη μεταχείριση από έναν κοινό ασθενή.

Η ανθρώπινη αλληλεγγύη προς όλους τους ασθενείς είναι νόμος των γιατρών του ΕΣΥ. Μονόδρομος, η άμεση και σωστή παροχή υπηρεσιών στους ασθενείς χωρίς εξαίρεση.

7)Το επάγγελμά σας έχει στοχοποιηθεί μετά τις φουσκωμένες καταθέσεις γιατρών.

Γιατροί του ΕΣΥ ελάχιστοι, ελευθεροεπαγγελματίες οι περισσότεροι ενοχοποιούμενοι.

8) Και οι ορθοπεδικοί είναι πρώτοι στη λίστα, με τα υλικά να αποτελούν «φιλέτο»;

Οι τιμές διαμορφώθηκαν από το 2005 από την πολιτική ηγεσία απουσία των γιατρών. Η προσαρμογή στις ευρωπαϊκές τακτικές προμήθειάς τους έφεραν πρόσφατα μείωση τιμών 80%, με επιπλέον περιθώρια. Αγωνιζόμουν και επιμένω το «φιλέτο» να γίνει «σουβλάκι».

9) Φακελάκι: σταθερή πληγή του ΕΣΥ;

Πληγή της δημόσιας ζωής, όχι μόνο του ΕΣΥ. Θεραπεία: άμεση παροχή ιατρικών υπηρεσιών με διαφάνεια, σωστή πολιτική αμοιβών.

10) Οι διευθυντές κλινικών έχουν κατηγορηθεί ότι λειτουργούν ως κλειδοκράτορες κρεβατιών.

DRUJ Arthroplasty - Hand Surgery ...(English)



Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Μήνας κινητοποιήσεων για τους νοσοκομειακούς γιατρούς ο Σεπτέμβριος ... ...


Πηγή: tvxs.gr

Σε μήνα κινητοποιήσεων κηρύσσει το Σεπτέμβριο η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη χθεσινή της συνέλευση.

Πιο συγκεκριμένα αποφάσισαν την έναρξη κινητοποιήσεων όλων των Ιατρικών Κλάδων , με την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής Πανελλήνιας Πανιατρικής Απεργίας για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους απορρίπτουν στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, “ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου”.

Παράλληλα καλούν τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν συνολικά το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.

Τέλος οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν την ενεργοποίηση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου που παραδίδει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε εξωϊατρικές επιχειρήσεις, καθώς και την υποβολή αγωγών σε Προέδρους – Διοικητές Ασφαλιστικών Οργανισμών, για τη μη εμπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών τους στους γιατρούς, με την συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ.

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Η μείωση των νοσοκομειακών κλινών, που όμως είναι ... αύξηση !


" Από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας επισημαίνεται ότι ο πραγματικός αριθμός των νοσοκομειακών κλινών δεν ξεπερνούσαν τις 31.000, αν και οργανικά εμφανίζονταν να είναι 46.783."


Άρα... οι 36000 που μένουν μετά τις συγχωνεύσεις μας κάνουν άυξηση των κλινών κατά 5000. Απλά μαθηματικά. 
Τυχαίο ? Δε νομίζω ......


Πηγή: www.iatronet.gr

Σε μείωση των νοσοκομειακών κλινών, από 46.783 που είναι σήμερα σε 36.035, οδηγεί η απόφαση του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδοτ για λειτουργική διασύνδεση των δημόσιων νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Στην απόφαση επισημαίνεται ότι στην ευρύτερη έννοια της διασύνδεσης και στο πλαίσιο συνεργασίας σε διοικητικό, τεχνικό, νοσηλευτικό και ιατρικό επίπεδο, περιλαμβάνονται τα εξής:

- Ο ενιαίος σχεδιασμός κοινών υπηρεσιών, ώστε να επιτυγχάνεται η κάλυψη ανάγκης της κάθε περιοχής σε πρωτοβάθμια, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθλψη.

- Η κατάρτιση κοινών προγραμμάτων λειτουργίας τμημάτων, κλινικών, εργαστηρίων και μονάδων, με σκοπό την αποδοτικότερη λειτουργία τους, την αξιοποίηση των υποδομών τους και τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους.

- Ο σχεδιασμός της ισόρροπης ανάπτυξης ομοειδών ιατρικών τμημάτων, καθώς και η συνένωση - συλλειτουργία τους, με σκοπό μία νέα λειτουργική και ορθολογική κατανομή τους, για κάλυψη των αναγκών περίθαλψης του πληθυσμού.

- Ο σωστός προγραμματισμός, ανάπτυξη και διαχείριση των κλινών, με στόχο την αποσυμφόρηση τμημάτων και κλινικών με μεγάλο ποσοστό κάλυψης και ανάλογη αύξηση της πληρότητας νοσοκομείων μικρότερης δυναμικότητας. Ο προγραμματισμός και διάθεση ορισμένου αριθμού κλινών νοσοκομείων μικρής δυναμικότητας για τη φιλοξενία ασθενών με νεοπλασίες, στο πλαίσιο της ανακουφιστικής φροντίδας.

- Ο σχεδιασμός μετατροπής του σκοπού (μερικά ή ολικά) των δομών υγείας των διασυνδεόμενων νοσοκομείων, κατόπιν αξιολόγησης του έργου τους, σε συνδυασμό με τη χωροταξική τους κατανομή.

- Ο προγραμματισμός για την περαιτέρω ανάπτυξη υπαρχόντων δομών υγείας (ειδικές μονάδες, μονάδες αποκατάστασης).

- Η από κοινού ανάπτυξη ενιαίων μονάδων - δρατηριοτήτων (πλυντήρια, αποστείρωση, εστίαση, φύλαξη, καθαριότητα) για την υποστήριξη των διασυνδεόμενων νοσοκομείων.

- Ο ενιαίος σχεδιασμός της κτιριολογικής ανάπτυξης, συντήρησης, διαρρύθμισης υπαρχόντων χώρων, ανανέωσης εξοπλισμού και ενιαία διαχείριση υπάρχοντος εξοπλισμού και υλοποίηση έργων.

- Ο ενιαίος προγραμματισμός και ομαδοποίηση προμηθειών.

- Ο σχεδιασμός ενιαίων διαδικασιών ελέγχου ποιότητας υπηρεσιών και κόστους.

- Η ενίσχυση και αλληλοσυμπλήρωση των διασυνδεόμενων νοσοκομείων με ανθρώπινο δυναμικό.

- Η διαχείριση και αξιοποίηση της περιουσίας τους.

- Έγκριση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών υγείας με τους ασφαλιστικούς φορείς και με ιδιωτικές ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Στο πλαίσιο της διασύνδεσης, μπορεί νοσοκομεία των νησιωτικών περιοχών να συνεργάζονται με γειτνιάζοντα πανεπιστημιακά νοσοκομεία, καθώς και νοσοκομεία τριτοβάθμιας περίθαλψης.

13th EFORT CONGRESS. BERLIN 23 TO 25 MAY 2012 ...



We would like to inform you that the abstract submission for the 13th EFORT Congress, 23-25.5.2012 in Berlin is now open.


- Abstracts can be submitted here.




The Abstract submission remains open until 15 September 2011. 

Click here to sign up for a reminder text three days before the page closes for submissions.


Registration can be accessed as from 1 September 2011.



We look forward to receiving your valuable papers and to welcoming you in Berlin 2012.


Kind regards,


EFORT Scientific Committee Berlin 2012
c/o
EFORT Head Office
Technoparkstrasse 1
8005 Zurich, Switzerland

Σάββατο 13 Αυγούστου 2011

Surgical Procedure - Direct Anterior Total Hip Replacement



Παραμένουν (προσωρινά) οι γιατροί ΕΣΥ και τα μέλη ΔΕΠ στο ειδικό μισθολόγιο.....


Παρόλα αυτά, πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ένταξη στο "εννιαίο" μισθολόγιο μόλις οι ....κοινωνικές συνθήκες το επιτρέψουν ..


Πηγή: www.kathimerini.gr


Του Σωτηρη Νικα

Για ακόμη μία φορά η κυβέρνηση αναμένεται να ζητήσει καινούργια παράταση από την τρόικα για την ολοκλήρωση του νέου ενιαίου μισθολογίου στο Δημόσιο. Αυτή τη φορά όμως, οι σκέψεις του οικονομικού επιτελείου επικεντρώνονται στο να ζητηθεί χρονική παράταση ώστε να εντάξει στο νέο μισθολόγιο ακόμα περισσότερες κατηγορίες υπαλλήλων.

Εφόσον προχωρήσει αυτή η πρόταση, τότε η ενσωμάτωση στο ενιαίο μισθολόγιο των ειδικών μισθολογίων (δικαστές, ιατροί, σώματα ασφαλείας, πανεπιστημιακοί κ. λπ.) που υπάρχουν στο Δημόσιο θα μετατεθεί για αργότερα.

Η κυβέρνηση δεν είναι έτοιμη ακόμα να παρουσιάσει στα τέλη Αυγούστου το νέο μισθολόγιο και για αυτό θα επιδιώξει να «κερδίσει» τουλάχιστον έναν επιπλέον μήνα. Υπενθυμίζεται ότι η αρχική προθεσμία έληγε στα τέλη Ιουλίου. Πάντως, στο πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο Οικονομικών τον Ιούλιο και ψηφίστηκε Αύγουστο, περιλαμβάνεται η δραστική περικοπή αρκετών επιδομάτων. Αυτό θεωρείται δείγμα «καλής διαγωγής», αφού εξασφαλίζεται το μεγαλύτερο μέρος της μείωσης των δαπανών για φέτος που θα προέκυπτε από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου.

Με αυτό το επιχείρημα και σε συνδυασμό με την πρόθεση της κυβέρνησης να ενταχθούν στο ενιαίο μισθολόγιο κι άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων, το υπουργείο Οικονομικών πιστεύει ότι θα δοθεί ο απαραίτητος χρόνος από την τρόικα για να ολοκληρωθεί το νέο μισθολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προς άμεση ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο οδεύουν κυρίως:

- Οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

- Οι κληρικοί.

- Οι υπάλληλοι της Βουλής.

- Οι δικαστικοί υπάλληλοι

- Οι εργαζόμενοι στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).

Μάλιστα, ειδικά για τα ΝΠΔΔ που είναι πάρα πολλά και το κάθε ένα έχει το δικό του μισθολόγιο και βαθμολόγιο, αναμένεται μεν να γίνει η μισθολογική εξίσωση των εργαζομένων σε αυτά με εκείνων στον στενό δημόσιο τομέα, αλλά θα διατηρηθεί η δυνατότητα βαθμολογικής εξέλιξης στο κάθε ΝΠΔΔ με τον τρόπο που γινόταν έως σήμερα.

Το όφελος που θα προκύψει από την άμεση ένταξη των παραπάνω υπαλλήλων στο ενιαίο μισθολόγιο εκτιμάται ότι μπορεί να αντισταθμίσει τις απώλειες από την έως τώρα προβλεπόμενη ενσωμάτωση σε αυτό των ειδικών μισθολογίων. Φαίνεται πως στις προθέσεις της κυβέρνησης είναι να ενταχθούν αργότερα στο νέο καθεστώς τα ειδικά μισθολόγια, τα οποία καλύπτουν περίπου το 30% του συνολικού αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Δηλαδή, στην παρούσα φάση ενδέχεται να μη θιγούν (προφανώς για λόγους αποφυγής μεγαλύτερης κοινωνικής και πολιτικής έντασης από ό, τι θα δημιουργηθεί έτσι κι αλλιώς) δικαστικοί λειτουργοί, το κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, οι ιατροδικαστές, τα μέλη ΔΕΠ - Πανεπιστημίων πλήρους απασχόλησης, τα μέλη ΕΠ - ΤΕΙ, οι ερευνητές και ειδικοί λειτουργικοί επιστήμονες, οι καθηγητές Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, το επιστημονικό ερευνητικό προσωπικό ΚΕΠΕ, οι καθηγητές της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, το προσωπικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, οι ιατροί του ΕΣΥ, οι διπλωματικοί υπάλληλοι, οι αρχιερείς, οι μουσικοί, τα μόνιμα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας κ.λπ.

Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

Προκήρυξη θέσης Επίκουρου Καθηγητή Ορθοπαιδικής απο το Πανεπιστημιο Θεσσαλονίκης .. ...



Προκήρυξη θέσης μέλους ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο «Ορθοπαιδική».

Το ΦΕΚ της προκήρυξης ΕΔΩ

Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

Υποτροφίες για νέους Ορθοπαιδικους από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπαιδικής και Τραυματολογίας (EEXOT) ...


Χορηγία δύο (2) ερευνητικών πρωτοκόλλων ύψους 10.000€ ανά πρωτόκολλο και 10 υποτροφιών διάρκειας 6 μηνών για μετεκπαίδευση σε κέντρα της Ευρώπης ή της Αμερικής, ύψους 8.000€ η κάθε μία, ανακοίνωσε η ΕΕΧΟΤ. 

Η λήξη προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων για τα ερευνητικά πρωτόκολλα και για τις υποτροφίες είναι η 7η Σεπτεμβρίου 2011.

Η επιλογή των υποτρόφων θα γίνει κατόπιν εξετάσεων που θα πραγματοποιηθούν στις 14 Σεπτεμβρίου 2011. 

Περισσότερες πληροφορίες για τα ερευνητικά πρωτόκολλα ΕΔΩ και για τις υποτροφίες εξωτερικού ΕΔΩ

Επίσης στο site της ΕΕΧΟΤ:   www.eexot.gr

Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Guardian: Greece's healthcare system is on the brink of catastrophe



Πηγή: http://www.guardian.co.uk/


Patients who cannot afford treatment and hospitals without critical supplies are among victims of the financial meltdown...



Adonis Kostakos is unemployed and diabetic. Aged 50, he last worked regularly four years ago in the port of Piraeus. Back then he used Greece's public hospital system to have his blood sugar checked and get his medication.

These days, receiving no unemployment benefit, he cannot afford to pay for his drugs or the new €5 hospital fee introduced as part of Greece's austerity measures.

So today Kostakos has come to a free clinic in the shipbuilding town of Perama, where he lives, to pick up his medication. The drop-in surgery run by the global charity Médecins du Monde was originally set up to cater for illegal immigrants. But today, there are only native Greeks.

Posters on the wall show war and famine, but the solitary doctor, George Padakis, 30, is dealing with a different kind of catastrophe – victims of the financial meltdown, which has pushed Greece's health system to the brink.

"I have no insurance and I'm unemployed," says Kostakos. "I heard about this clinic from a friend. I was going to the public hospital, but nowadays I can't afford to do even that. I know lots of people in this town who are in the same situation as me, 10 of them personally."

Next in line is Nikos Famalis. He is 72 and has multiple health problems.

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Στους ιατρικούς συλλόγους η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος...



Το αίτημα 30 χρόνων να μεταφερθεί η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, από τις περιφέρειες (πρώην νομαρχίες) στους ιατρικούς συλλόγους, έκανε δεκτό ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος στη συνάντηση που είχε με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Συγκεκριμένα ο κ. Λοβέρδος δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου, η οποία θα δίνει τη δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό, συνολικά το ρόλο τους.

Μάλιστα, ο υπουργός Υγείας συμφώνησε να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος. Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι εφόσον περάσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα ανοίξει ο δρόμος για τον πραγματικό ρόλο του ΙΣΑ , ο οποίος θα πρέπει να είναι συμβουλευτικός προς τον εκάστοτε υπουργό Υγείας και οι ιατρικοί σύλλογοι θα γίνουν επιτέλους «εργαστήρι παραγωγής πολιτικής υγείας».

Θετικά φαίνεται ότι είδε στη συνάντηση με τους γιατρούς ο Α. Λοβέρδος το αίτημά τους να μπορούν να συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και γιατροί που δεν θα είναι συμβεβλημένοι με αυτόν, με την προϋπόθεση ότι θα ελέγχονται από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφισης.

Οι γιατροί παρέμειναν ανυποχώρητοι στη θέση τους να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρούν ότι αποτελεί «άνοιγμα» του ιατρικού επαγγέλματος σε κάθε μη γιατρό. Ωστόσο, ο Ανδρέας Λοβέρδος τους εξήγησε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία το ιατρικό επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό.

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Προς γνώση και συμμόρφωση ....


Συνάδελφοι προσοχή..!!! Οι καιροί είναι δύσκολοι και αντε μετά να αποδείξεις πως δεν είσαι ελέφαντας..... Εάν προσέξατε η εκδοχή του γιατρού ή έστω του δικηγόρου του δεν εμφανίζεται πουθενά!

Πηγή: www.fimotro.gr

Το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ φέρεται να πήρε 58χρονος παιδίατρος του ΙΚΑ Τούμπας, προκειμένου να εμβολιάσει ένα αγοράκι 3 ετών κι ένα κοριτσάκι 2 μηνών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, ο παιδίατρος συνελήφθη σήμερα το πρωί.

Χθες ο 37χρονος πατέρα των δύο παιδιών επιχείρησε να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό των παιδιών του μέσω του αριθμού 184 του ΙΚΑ. Ωστόσο, τον ενημέρωσαν ότι μπορούσαν να του κλείσουν ραντεβού για τέλος Σεπτέμβρη. Τότε απευθύνθηκε στον παιδίατρο, που διέθετε συμβεβλημένο ιδιωτικό ιατρείο με το ΙΚΑ, ο οποίος φέρεται να του ζήτησε το ποσό των 40 ευρώ για να κάνει τον εμβολιασμό, είτε στο ιδιωτικό του ιατρείο, είτε, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των ραντεβού, στο ιατρείο του ΙΚΑ.

Ο 37χρονος απευθύνθηκε στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό ευρώ και κανονίστηκε ραντεβού για σήμερα το πρωί, στο Ιατρείο του στο ΙΚΑ Τούμπας. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας, αφού έγινε ο εμβολιασμός των δύο ανηλίκων παιδιών, του παρέδωσε τα 40 ευρώ και στη συνέχεια οι αστυνομικοί μπήκαν στο ιατρείο του 58χρονου και κατόπιν έρευνας βρήκαν τα χρήματα και συνέλαβαν τον γιατρό, ο οποίος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσσαλονίκης.

Προσφυγές στην Ελληνική και την Ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και κινητοποιήσεις, από τον ιατρικό κόσμο για την απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος.....



Πηγή: www.newsit.gr


Με προσφυγές στην ελληνική και την ευρωπαϊκή δικαιοσύνη και κινητοποιήσεις, απαντά ο ιατρικός κόσμος στην απελευθέρωση του ιατρικού επαγγέλματος.

Σήμερα οι πρόεδροι των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Πάτρας, Μεσσηνίας, Φθιώτιδας και Λάρισας, συναντήθηκαν στη Βουλή με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο και τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο και τους δήλωσαν ότι δεν προτίθενται να υποχωρήσουν.

Είχε προηγηθεί συνάντησή τους με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, τον οποίο ενημέρωσαν, επίσης, για το επίμαχο ζήτημα.

Οι επαφές των προέδρων των Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας Γιώργου Πατούλη, Πειραιά Βαρβάρας Ανεμοδουρά, Θεσσαλονίκης Αθανάσιου Εξαδάκτυλο, Πάτρας Δημήτρη Σιαμπλή, Μεσσηνίας Ιωάννη Σπυρόπουλου, Φθιώτιδας Λεωνίδα Αναγνωστόπουλου, και Λάρισας Κωνσταντίνου Γιαννακόπουλου, πραγματοποιήθηκαν, σε συνέχεια της επιστολής των ιατρικών συλλόγων της χώρας προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων και τους βουλευτές, ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

«Ζητούμε την απόσυρση της παρ. 1 του άρθρου 24 του νομοσχεδίου που φέρνει εσπευσμένα στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, συνεπικουρούμενος από τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδο. Εάν ισχύσει, θα σημαίνει ότι ακόμη και σε μη γιατρούς να μπορούν να δημιουργούν ιατρεία, προοπτική που θα βυθίσει οικονομικά ακόμα περισσότερο τα ασφαλιστικά ταμεία και θα οδηγήσει τον Έλληνα πολίτη και ασφαλισμένο να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη», επεσήμανε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργος Πατούλης.

Εκτός από τους αρμόδιους υπουργούς, οι πρόεδροι των ιατρικών συλλόγων της κατέθεσαν τις ενστάσεις τους και στους εισηγητές του νομοσχεδίου, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Λιντζέρη και βουλευτή της ΝΔ Θεόδωρο Καράογλου και τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μιχαήλ Κατρίνη, Νίκο Τσώνη και τον καθηγητή Δημήτρη Κρεμαστινό.

Στην κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι των επτά ιατρικών συλλόγων της χώρας αναφέρουν:

«Εμμένουμε και συνεχίζουμε στην κοινωνία, στη Δικαιοσύνη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, εάν δεν αποσυρθεί η επίμαχη προσθήκη στο πολυνομοσχέδιο για την Υγεία που παραδίδει την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα και στους κερδοσκόπους. Προαναγγέλλουμε ότι θα προσφύγουμε στην ελληνική και στην ευρωπαϊκή Δικαιοσύνη και θα προχωρήσουμε σε νέο γύρο δυναμικών κινητοποιήσεων. Ζητούμε, επιτέλους, τη νομοθετική ρύθμιση των ιατρικών υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα με καθαρούς κανόνες, σύμφωνους με την ιατρική νομοθεσία και δεοντολογία. Δεν θα εγκαταλείψουμε τους αγώνες που έχουμε ξεκινήσει από το 2008, αγώνες που μέχρι τώρα έχουν αποτρέψει τις όποιες ανάλογες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν».

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Αποποινικοποιείται η χρήση ναρκωτικών στην Ελλάδα...!


Πηγή: www.newsit.gr


Τους βασικούς άξονες του υπό κατάρτιση νομοσχεδίου για τα ναρκωτικά παρουσίασε στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.
Ειδικότερα ο κ. Παπαϊωάννου παρουσίασε τις προτεινόμενες από τη νομοπαρασκευαστική επιτροπή του υπουργείου Δικαιοσύνης μεταρρυθμίσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

H σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών εκκινεί από δύο αριθμητικά δεδομένα που αφορούν τη χώρα μας:

α) Ο αριθμός των θανάτων που επισήμως συνδέονται με την κατάχρηση ναρκωτικών ουσιών κυμαίνονται περί τους 300 ετησίως

β) Το 40% περίπου των κρατούμενων στις φυλακές κρατείται για υποθέσεις που αφορούν άμεσα τα ναρκωτικά ενώ πολλοί άλλοι κρατούνται για εγκλήματα συνδεόμενα με τη διάδοση των ναρκωτικών ουσιών (ιδίως διακεκριμένες κλοπές, ληστείες κλπ.).

Προς αντιμετώπιση αυτής της κατάστασης, η Ελληνική Πολιτεία προκρίνει τη λελογισμένη αλλά τολμηρή μεταρρύθμιση της σχετικής νομοθεσίας με στόχο 1) την θεραπεία και τον περιορισμό της παραβατικότητας των χρηστών ναρκωτικών ουσιών, εξαρτημένων ή μη, και 2) την καταστολή της διακίνησης των ουσιών αυτών κατά τρόπο αυστηρό, αλλά αντικειμενικό και δικαιοκρατικά ορθό.

Οι ανωτέρω στόχοι εξυπηρετούνται από τις ακόλουθες βασικές μεταρρυθμίσεις που εισάγονται με το νομοσχέδιο.

1. Αποποινικοποίηση της χρήσης


Καταψύχθηκε ο "πατέρας" της Κρυονικής ...


Πηγή: www.pathfinder.gr

Ο Robert Ettinger, πρωτοπόρος της κινήματος της Κρυονικής, που υποστηρίζει την κατάψυξη του νεκρού με την ελπίδα ότι η ιατρική τεχνολογία θα καταφέρει να τον επαναφέρει στη ζωή κάποια στιγμή στο μέλλον, πέθανε σε ηλικία 92 ετών, το Σάββατο 23 Ιουλίου, στο σπίτι του στο Clinton Township του Ντιτρόιτ.

Το σώμα του είναι το 106ο που αποθηκεύεται στο Ινστιτούτο Κρυονικής, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος το 1976.

«Ο πατέρας μου είχε αφιερώσει τη ζωή του στο να κάνει οτιδήποτε ώστε η οικογένειά του, οι φίλοι του και άλλοι να μπορέσουν να επιστρέψουν στη ζωή και να ξαναζήσουν,» δήλωσε ο David Ettinger, γιος του επιστήμονα. «Εάν το κατάφερε, δεν το ξέρεις κανείς προς το παρόν, αλλά πιστεύουμε ότι έχει κάνει μία πολύ καλή προσπάθεια.»

Ο Robert Ettinger, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Wayne State, είχε τραυματιστεί σοβαρά κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και πέρασε πολλά χρόνια στα νοσοκομεία. Η επέμβαση οστικού μοσχεύματος στα πόδια του τον γέμισαν αισιοδοξία σε ό,τι αφορούσε στις μελλοντικές προοπτικές διατήρησης της ζωής μέσω της τεχνολογίας.

Ο γιος του δήλωσε ακόμα ότι ο επιστήμονας είχε εμπνευστεί και από τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας γύρω από την βαθιά κατάψυξη των νεκρών, ελπίζοντας πως οι ερευνητές θα σημειώσουν σημαντική πρόοδο προς αυτή την κατεύθυνση. Όταν όμως είδε ότι δεν γίνεται τίποτα, έγραψε ένα βιβλίο 1964 σελίδων, με τίτλο «The Prospect of Immortality», παρουσιάζοντας την ιδέα της Κρυονικής.

«Εάν αντέξουν οι πολιτισμοί, η ιατρική επιστήμη θα μπορεί τελικά να αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη του ανθρωπίνου σώματος, συμπεριλαμβανομένης της βλάβης από την κατάψυξη, τη γεροντική εξασθένιση και άλλες αιτίες θανάτου» έγραφε ο ίδιος.

«Δεν έχει σημασία τί μας σκότωσε, εάν ήταν λόγω γηρατειών ή λόγω κάποιας ασθένειας. Ακόμα και αν οι τεχνικές κατάψυξης εξακολουθούν να είναι σκληρές όταν πεθαίνουμε, αργά ή γρήγορα οι φίλοι μας από το μέλλον θα είναι σε θέση να μας επαναφέρουν στη ζωή και να μας γιατρεύσουν.»

Ο Ettinger είχε προωθήσει τη θεωρεία του τόσο μέσω συγγραμμάτων όσο και μέσω τηλεοπτικών εκπομπών. Το Ινστιτούτο Κρυονικής έχει 900 μέλη, ενώ παρόμοιες εγκαταστάσεις για την διατήρηση νεκρών σωμάτων υπάρχουν στην Αριζόνα, την Καλιφόρνια και τη Ρωσία.