"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Τραγική η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία, διαπιστώνουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας

Πηγή: http//:health.in.gr

Αθήνα: Την παρέμβαση εισαγγελέα, τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και την παραπομπή σε πειθαρχικά συμβούλια ή στον Ιατρικό Σύλλογο, προτείνουν οι Επιθεωρητές Δημόσιας Υγείας στην ετήσια έκθεση πεπραγμένων του 2008 για προβλήματα που διαπίστωσαν σε ελληνικά νοσοκομεία.
Η έκθεση δόθηκε στη δημοσιότητα χθες, Πέμπτη, και σε αυτήν διαπιστώνονται σοβαρά προβλήματα σε αρκετά νοσοκομεία, τα οποία όμως δεν κατονομάζονται.
Όπως αναφέρουν τα Νέα, καταγράφονται -μεταξύ άλλων- παρατυπίες, παρανομίες (π.χ. πλαστογραφία ιατρικών γνωματεύσεων), γιατροί που απουσίαζαν από τη θέση τους την ώρα που ασθενής με εγκεφαλικό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και τελικά πέθανε, καθήλωση παιδιών σε παιδιατρικό νοσοκομείο, βρώμικοι θάλαμοι και άλλες εγκαταστάσεις, λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου στο νοσοκομείο, χρηματισμός και αυταρχικές συμπεριφορές, προβληματική αποκομιδή των ιατρικών αποβλήτων κ.ά.
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε παιδιατρικό νοσοκομείο διαπιστώθηκε ότι στη Μονάδα Επειγόντων Περιστατικών δεν γίνεται διαχωρισμός κατά ηλικία και παρατηρείται έλλειψη βασικής υλικοτεχνικής υποδομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου