"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Μέτρα για μείωση των καπνιστών στο μισό θα ανακοινώσει η Βρετανία

Πηγή: nooz.gr

Μέτρα για τη μείωση των καπνιστών κατά το ήμισυ μέχρι το τέλος της δεκαετίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα το υπ. Υγείας της Βρετανίας. Μεταξύ αυτών εξετάζονται η αφαίρεση της μάρκας από τα πακέτα και η κατάργηση των αυτόματων μηχανών που "δίνουν" τσιγάρα.

Παρά τα μέτρα που έχουν ληφθεί και τη μείωση των καπνιστών κατά ένα τέταρτο απο την προηγούμενη δεκαετία, σήμερα το 21 % του πληθυσμού στη Βρετανία εξακολουθούν να καπνίζουν.

Σημειώνεται ότι στη Βρετανία ισχύει η απαγόρευση πώλησης καπνού σε άτομα κάτω των 18 ετών, ενώ το 2007 η βρετανική κυβέρνηση απαγόρευσε το κάπνισμα σε όλους τους δημόσιους χώρους και χώρους εργασίας. Ωστόσο, οι θάνατοι που οφείλονται στο κάπνισμα ανέρχονται στη χώρα, στους 80.000 ετησίως.

"Φτάσαμε ως εδώ και θα προχωρήσουμε περαιτέρω, για να σώσουμε περισσότερες ζωές" δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άντι Μπέρνχαμ. "Κάποια ημέρα - όχι στο πολύ μακρινό μέλλον - θα μας είναι δύσκολο να βρούμε καπνιστή" δήλωσε.

Μεταξύ των μέτρων που βρίσκονται υπό εξέταση είναι η υποχρέωση των εταιρειών να κυκλοφορούν στη βρετανική αγορά πακέτα χωρίς διακριτικά και κατάργηση των αυτόματων μηχανών πώλησης καπνού.

Hellenic-Orthopaedics: Στην Ελλάδα βέβαια ακόμα το συζητάμε.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου