"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Οι προμηθευτές υλικών υγείας ζητούν αποζημίωση για το PSI ... (epikaira.gr)


Πηγή: www.epikaira.gr

Ενός PSI μύρια δεινά έπονται στην πραγματική οικονομία της χώρας μας...

Από το κούρεμα ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου δεν ζημιώθηκαν σημαντικά μόνο οι ελληνικές τράπεζες ή τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι ελληνικές επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι προμηθευτές υλικών υγείας στα δημόσια νοσοκομεία, οι οποίοι ζητούν αποζημίωση ύψους 17.338.360,025 ευρώ από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών για την υποχρεωτική, επί της ουσίας, υπαγωγή τους στο PSI. Οι ίδιοι, άλλωστε, βρίσκονται σε δεινότατη θέση, αφού αδυνατούν να αποπληρώσουν τραπεζικά δάνεια, τα οποία έλαβαν για να χρηματοδοτήσουν τις επί τετραετία ανεξόφλητες εργασίες τους…

Οι προμηθευτές έλαβαν συνολικώς σε αντάλλαγμα για ομόλογα ονομαστικής αξίας 32.408.149,58 ευρώ τίτλους ονομαστικής αξίας ίσης με 15.069.789,554 ευρώ, λήξης από δύο έως 30 ετών, το οποίο σημαίνει απώλεια 53,5 % της αξίας τους.

Τα «Επίκαιρα» έχουν στη διάθεσή τους την αγωγή που κατάθεσαν με βασικό επιχείρημα την αντισυνταγματικότητα της διαδικασίας ανταλλαγής των επιλέξιμων τίτλων και των ομολόγων που έλαβαν από το ελληνικό Δημόσιο ως αποζημίωση για τις ανεξόφλητες οφειλές του απέναντί τους για τα έτη 2008 και 2009, με νέα ομόλογα έκδοσης του ελληνικού Δημοσίου και με νέους τίτλους έκδοσης του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF). Οι προμηθευτές κάνουν λόγο για ευθεία παραβίαση των συνταγματικώς κατοχυρωμένων αρχών της ισότητας, οικονομικής ελευθερίας και ελευθερίας των συμβάσεων, της προστασίας της περιουσίας, της αναλογικότητας, της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης του πολίτη, καθώς και της προστασίας της υγείας.


Γιάννης Συμεωνίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου