"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Δεν υπόκειται σε φορολόγηση ....


Πηγή: fimotro.blogspot.com

Δεν υπόκειται σε φορολόγηση η πάγια αποζημίωση, που χορηγείται στους γιατρούς του ΕΣΥ για «τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για αντιμετώπιση δαπανών συμμετοχής σε σεμινάρια», καθώς η σχετική νομοθετική ρύθμιση, που προβλέπει τη φορολόγησή του, είναι αντισυνταγματική.

Αυτό αποφάνθηκε το Β΄Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας και παρέπεμψε το όλο θέμα για οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι η επίμαχη αποζημίωση παρέχεται προς κάλυψη των πρόσθετων δαπανών, στις οποίες υποβάλλονται και είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση των καθηκόντων των γιατρών.

Η αποζημίωση αυτή χορηγείται στους γιατρούς μηνιαίως, όχι όμως γιατί κάθε μήνα υπάρχει συμμετοχή σε σεμινάρια και αγορά βιβλίων, αλλά προφανώς κατόπιν υπολογισμού της σχετικής δαπάνης σε ετήσια βάση, σημειώνουν οι δικαστές.

Συνεπώς, επισημαίνετια στη δικαστική απόφαση, κατά παράβαση των συνταγματικών επιταγών (άρθρα 4 και 78 του Συντάγματος) η επίμαχη αποζημίωση υπήχθη από 8.7.2002 σε φορολόγηση με τη διάταξη του άρθρου 12 του Ν. 3052/2002 (Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου