"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Και απλήρωτοι και δαρμένοι ....


Πηγή: protothema.gr
Μορφή επιδημίας τείνουν να λάβουν οι επιθέσεις ασθενών κατά ιατρών στη διάρκεια της εφημερίας. Μετά την πρόσφατη επίθεση αλλοδαπού συνοδού ασθενή κατά ιατρού στα Επείγοντα του νοσοκομείου «Ελπίς»,  ένα άλλο περιστατικό βίας και ξυλοδαρμού κατά εφημερεύοντος ιατρού καταγράφηκε το βράδυ της Δευτέρας στο νοσοκομείο «Αττικόν».
Ο γιατρός γρονθοκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της εφημερίας του από συνοδούς ασθενούς, καθώς αυτοί θεωρούσαν ότι το περιστατικό του δικού τους ανθρώπου είναι σοβαρό και έπρεπε να παρακαμφθεί η σειρά. Οι συστάσεις του γιατρού να περιμένουν στη σειρά προκάλεσαν ένταση και το αποτέλεσμα ήταν να ξυλοκοπηθεί ο γιατρός. Κατά την εφημερία της Δευτέρας στο «Αττικόν» προσήλθαν 1.020 ασθενείς στο Τμήμα Επειγόντων και έγιναν 215 εισαγωγές.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί τους τελευταίους μήνες στα  νοσοκομεία «Βενιζέλειο» στην Κρήτη, στον «Άγιο Ανδρέα» Πάτρας και στο Θεαγένειο Θεσσαλονίκης.

Καταδικάζει το συμβάν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας
Επιστολή σχετικά με την αναίτια επίθεση κατά γιατρού στο νοσοκομείο «Αττικόν»  απέστειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). «Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες ιατρών, που έπεσαν θύματα φραστικών ή σωματικών επιθέσεων! Καταγγέλλουμε τα θλιβερά αυτά περιστατικά τα οποία οφείλονταν στην ελλιπή φύλαξη των νοσοκομείων, εξαιτίας της οποίας οι ιατροί έχουν καταστεί έρμαια της διάθεσης των ασθενών και επισκεπτών» αναφέρει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γιώργος Πατούλης, τονίζοντας ότι οι ιατροί εργάζονται με μισθούς πείνας και χωρίς να τους έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες τους.
Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου «Αττικόν», τέτοιοι προπηλακισμοί εις βάρος του προσωπικού του νοσηλευτικού ιδρύματος είναι πλέον συνεχείς. «Οι γενικότερες συνθήκες λειτουργίας και εφημερίας του νοσοκομείου έχουν γίνει αφόρητες για ασθενείς και προσωπικό» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.
Το Σωματείο συγκαλεί για το θέμα της ασφαλούς εφημέρευσης του νοσοκομείου την Πέμπτη 14 Μαρτίου έκτακτη γενική συνέλευση όλου του προσωπικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου