"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 17 Μαΐου 2010

Ακούγεται και κανένα καλό...

Στις μέρες μας, που γιατροί και ιδιαίτερα Ορθοπαιδικοί, έχουν γίνει στόχος (άλλοτε δίκαια και άλλοτε άδικα) τηλεοράσεων και εφημερίδων, φαντάζει σαν όαση κάποιο θετικό σχόλιο για την ειδικότητά μας:

Πηγή: www.megatv.com

Άθλος από Έλληνες γιατρούς

Έναν επιστημονικό άθλο πέτυχαν Έλληνες γιατροί, οι οποίοι έκαναν για πρώτη φορά στα ιατρικά χρονικά στη χώρα μας μια εξαιρετικά σύνθετη, πολύωρη επέμβαση για να μπορέσει να κινήσει ξανά τα χέρια του ένας 26χρονος σπουδαστής, που είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα.

Η ομάδα των γιατρών, με επικεφαλής τον καθηγητή ορθοπαιδικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Παναγιώτη Σουκάκο, 

μετέφερε κατά τη διάρκεια της επέμβασης τμήμα του μυϊκού συστήματος από το πόδι του ασθενούς στο αριστερό του χέρι, επανασυνδέοντας ταυτόχρονα και τα αγγεία.

Στόχος, να αντιμετωπιστεί η ολική παράλυση του βραχιαίου πλέγματος, που είχε ως αποτέλεσμα να μην λειτουργούν τα νεύρα, που συνέδεαν τον αυχένα του σπουδαστή με το χέρι του.

Η επέμβαση, που διήρκεσε 14 ώρες, έγινε με τη βοήθεια της μικροχειρουργικής, με τα πλέον σύγχρονα μηχανήματα, στη "Βιοκλινική Αθηνών".

Οι γιατροί αισιοδοξούν ότι, σταδιακά, ο ασθενής θα μπορέσει να κινήσει ξανά το χέρι του. 

 Δείτε τη συνέντευξη του Καθ. Σουκάκου εδώ: http://www.megatv.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου