"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

29ο Ετήσιο Συνέδριο της Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογικής Εταιρείας Μακεδονίας - Θράκης


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την Τετάρτη 7 Απριλίου 2010 (παγκόσμια ημέρα Υγείας) μέχρι το Σάββατο 10 Απριλίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη το 29ο Ετήσιο Συνέδριο της Ορθοπαιδικής και Τραυματιολογικής Εταιρείας Μακεδονίας - Θράκης.
Το ετήσιο συνέδριο της Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. αποτελεί την κορυφαία επιστημονική εκδήλωση των Ορθοπαιδικών της Βόρειας Ελλάδας για ανταλλαγή απόψεων σε όλα τα σύγχρονα ορθοπαιδικά θέματα μεταξύ τους και με Ορθοπαιδικούς της υπόλοιπης Ελλάδας και του εξωτερικού. Ταυτόχρονα, αποτελεί αφορμή για δημιουργία διαπροσωπικών σχέσων μεταξύ των συνέδρων και των συνοδών τους.







Κύρια θέματα του Συνεδρίου Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. 2010 θα αποτελέσουν η Έρευνα στην Ορθοπαιδική, η αντιμετώπιση πολυκαταγματιών,τα περιτροχαντήρια κατάγματα και οι παθήσεις του άκρου ποδός (Τετάρτη 7/4/2010), οι αθλητικές κακώσεις και η αρθροσκοπική χειρουργική, η αστάθεια του ώμου, τα προβλήματα της επιγονατιδομηριαίας άρθρωσης και οι συνδεσμικές κακώσεις της ποδοκνημικής (Πέμπτη 8/4/2010), οι ολικές αρθροπλαστικές, οι όγκοι των μαλακών μορίων και των οστών και οι ορθοπαιδικές παθήσεις του νεογνού (Παρασκευή 9/4/2010) και οι κακώσεις σπονδυλικής στήλης και λεκάνης, η ενδοσκοπική χειρουργική σπονδυλικής στήλης και η Ορθοπαιδική σε παιδιά (Σάββατο 10/4/2010). 
Τα παραπάνω και αλλά θέματα θέματα αναπτυχθούν σε 8 “Ask the Experts”, 40 διαλέξεις, 4 Mini Debates, 8 στρογγύλες τράπεζες, 6 Surgical Demonstrations,  6 Instructional Course Lectures και 6 “How I Do It, 4 ενότητες παρουσίασης 20 προφορικών ανακοινώσεων και 150 ηλεκτρονικά αναρτημένες ανακοινώσεις και περιπτώσεις. 
Θα υπάρξουν επίσης παράλληλες εκδηλώσεις με στρογγύλες τράπεζες Φυσιοθεραπευτών (αποκατάσταση μετά συνδεσμοπλαστική προσθίου χιαστού συνδέσμου), Νοσηλευτών (Νοσηλευτική ορθοπαιδικών ασθενών) και Διοικητικών Υγείας (Ηλεκτρονική διακυβέρνηση- εργαλείο για την ορθολογική διαχείρηση των προμηθειών των Νοσοκομείων).
Σημειωτέον ότι το Συνέδριο Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. 2010 αξιολογήθηκε με 22 C.M.E. μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης αμοιβαία αναγνωρισμένα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
Στόχος του Συνεδρίου Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. 2010 είναι η ισόρροπη αφ’ενός ανάπτυξη των εξελίξεων και νεότερων δεδομένων στην Ορθοπαιδική Επιστήμη και Τέχνη (νεότερες τεχνικές) και αφετέρου επισήμανση όλων των “tricks and trips” των κλασσικών (που έχουν υποστεί τη δοκιμασία του χρόνου) μεθόδων διάγνωσης και αντιμετώπισης των ορθοπαιδικών τραυμάτων και παθήσεων. Η προσωπική πινελιάκάθε εξειδικευμένου ομιλητού θα αναπτυχθεί στις ενότητες “Ask the Experts” και “How I Do It”.
Επίσης, στην εμπορική έκθεση που θα λειτουργήσει δορυφορικά του Συνεδρίου, οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκθέτες για τα προϊόντα των φαρμακευτικών εταιρειών και των εταιρειών ορθοπαιδικών ειδών που θα συμμετάσχουν στην έκθεση.
Στη διάρκεια του συνεδρίου θα βραβευθούν από αντίστοιχες επιστημονικές επιτροπές α) η καλύτερη δημοσιευμένη στο περιοδικό ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗ επιστημονική εργασία, β) η καλύτερη προφορική ανακοίνωση και γ) η καλύτερη ηλεκτρονικά αναρτημένη ανακοίνωση.
Για πρώτη φορά φέτος, η συμμετοχή στο Συνέδριο Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. 2010 των Ειδικευόμενων Ιατρών θα είναι δωρεάν μετά από πιστοποιημένη παρακολούθηση τουλάχιστον του 60% των εργασιών του. Επιπλέον, στους Ειδικευόμενους Ιατρούς που θα παραλάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης θα δοθεί δωρεάν ένα σύγγραμμα Ορθοπαιδικής, προσφορά της Ο.Τ.Ε.Μα.Θ. Τέλος, στους συνέδρους θα προσφερθούν, με 2 κληρώσεις καθημερινά, δώρα συμμετοχής.
Τέλος, οι κοινωνικές εκδηλώσεις του συνεδρίου περιλαμβάνουν α) την τελετή έναρξης του συνεδρίου (Τετάρτη 7 Απριλίου 2010) με ομιλία της Νεκταρίας Καραντζή για τις Ρίζες της θρακιώτικης μουσικήςκαι μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα με τον Χρόνη Αηδονίδη, β) την παρακολούθηση της θεατρικής παράστασης  Βγάλ’ τον υπουργό απ’ τη πρίζα από το Θεατρικό Εργαστήρι Ορεστιάδας Διόνυσος στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης (Πέμπτη 8 Απριλίου 2010) και γ) το επίσημο δείπνο στου συνεδρίου (Παρασκευή 9 Απριλίου 2010) με χορούς της Θράκης και λαϊκό τραγούδι από το Λεωνίδα Βελή και το Μιχάλη Κλώντζα αλλά και εκδρομές των συνοδών στο Δέλτα του Εβρου, στο δάσος της Δαδιάς, στο Βόρειο Έβρο και στην Κομοτηνή και Ξάνθη.

Ο πρόεδρος του 29ου Συνεδρίου Ο.Τ.Ε.Μα.Θ.
Dr. Στέργιος Παπαστεργίου
Τηλ 6932902578

Διοργάνωση Συνεδρίου
Global Events
Σταδίου 50Α, 55535 Πυλαία Θεσσαλονίκη - Τηλ 2310247743 - www.globalsevents.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου