"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Σε αργία 6 γιατροί για εξωσυμβατικές προμήθειες ορθοπεδικών υλικών....


Πηγή:www.agelioforos.gr


Σε αργία τίθενται με απόφαση του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ιατρών ΕΣΥ έξι γιατροί του Ιπποκράτειου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για το σκάνδαλο με τις εξωσυμβατικές προμήθειες ορθοπεδικών υλικών.

Η απόφαση, που ελήφθη κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου στο υπουργείο Υγείας, δείχνει την έξοδο των γιατρών από το ΕΣΥ για ένα χρόνο.

Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα που αποκάλυψε το τεράστιο σκάνδαλο στις προμήθειες υλικών για ορθοπεδικές επεμβάσεις ξεκίνησε το 2008 από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και η σχετική έκθεση - φωτιά κατατέθηκε στις εισαγγελικές αρχές και σε άλλους αρμόδιους φορείς. Η έκθεση «καίει» 14 γιατρούς του Ιπποκρατείου, ανάμεσά τους χειρουργοί της Ορθοπεδικής Κλινικής και νευροχειρουργοί. Οι 10 από αυτούς είχαν παραπεμφθεί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Ιατρών ΕΣΥ, ενώ πρόσφατα κινήθηκε ανάλογη διαδικασία και για τους υπόλοιπους 4 οι οποίοι είναι πανεπιστημιακοί. Οι έξι γιατροί, πέντε ορθοπεδικοί και ένας νευροχειρουργός, τίθενται σε αργία με το σκεπτικό της βλάβης για το δημόσιο συμφέρον. Ωστόσο, οι υπόλοιποι τέσσερις γιατροί που είχαν παραπεμφθεί στο Συμβούλιο θα συνεχίσουν να εργάζονται στο νοσοκομείο.

Ερευνα σε άλλα έξι νοσοκομεία

Μετά το Ιπποκράτειο, στο μικροσκόπιο των επιθεωρητών Υγείας μπαίνουν άλλα έξι νοσοκομεία για να ερευνηθεί αν υπήρξε ζημία και σε ποια ποσά ανέρχεται από την προμήθεια κυρίως ορθοπεδικών υλικών. Το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας θα διερευνήσει αν και σε ποιο βαθμό υπήρξε ζημία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας κατά την προμήθεια λαπαροσκοπικών και διεγερτών, ενώ στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς για παραγγελίες λαπαροσκοπικών και ορθοπεδικών υλικών. Παράλληλα, προγραμματίζονται έλεγχοι στις ορθοπεδικές κλινικές των νοσοκομείων «Γ. Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης, Καβάλας, Πτολεμαΐδας και Αλεξανδρούπολης. Οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν άμεσα, όπως τονίζεται σε έγγραφο του υπουργού Υγείας, σχετικά με την οικονομική ζημιά που υπέστη το Ιπποκράτειο από προμήθεια ορθοπεδικού υλικού και εκτιμάται από τους επιθεωρητές σε 2.932.031 ευρώ για τη διετία 2008-2009.

ΜΑΡΙΑ ΛΙΤΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου