"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

....και αυτοί τρώγονται μεταξύ τους ...!



Σε θερμό κλίμα έγινε η συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου το Σάββατο 12 Μαρτίου, καθώς οι γιατροί εμφανίστηκαν διχασμένοι ειδικά σε ότι αφορά τον τρόπο διεκδίκησης των αιτημάτων τους, τα οποία σχετίζονται με το διάλογο με το υπουργείο υγείας, τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και τα χρέη του ΟΠΑΔ προς τους φαμακοποιούς.

Στη γενική συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου αποφασίστηκε η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του ΠΙΣ, της Ομοσπονδίας νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και της Ομοσπονδίας των γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Το συντονιστικό όργανο θα επιχειρήσει να ξεκινήσει σε νέα βάση διάλογο με το υπουργείο Υγείας, για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο.

Στη συνέλευση αποφασίστηκε, επίσης, να γίνει κατάληψη στα γραφεία του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου (ΟΠΑΔ), καθώς το Ταμείο οφείλει στους συμβεβλημένους γιατρούς ιατρικές πράξεις 15 έως και 18 μήνων.

Προηγουμένως, υπήρξε αντιπαράθεση για τις προτάσεις που θα έμπαιναν σε ψηφοφορία, όπου η ΔΗΚΙ διαχώρισε και πάλι τη θέση της από την ΠΑΝΔΗΚΙ.

Η ΠΑΝΔΗΚΙ (υπό τον Εμμ. Καλοκαιρινό) καέβασε πρόταση μαζί με την ΠΑΣΚ και η ΔΗΚΙ συγκρότησε πανιατρικό αγωνιστικό μέτωπο μαζί με την ΑΕΓ και την ΑΡΣΙ καταγγέλοντας μάλιστα «τον πρόεδρο του ΠΙΣ Εμμ. Καλοκαιρινό για την παρουσία του στο διάλογο-παρωδία Λοβέρδου».

Στην ψηφοφορία επικράτησε η πρόταση Καλοκαιρινού (ΠΑΝΔΗΚΙ-ΠΑΣΚ) με 73 ψήφους έναντι 61 της πρότασης του αγωνιστικού μετωπου (ΔΗΚΙ-ΑΕΓ-ΑΡΣΙ).

healthview.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου