"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Συνεχίζεται το σήριαλ με τους προμηθευτές υλικών στο ΕΣΥ....


Πηγή: www.capital.gr

Άκαρπη η συνάντηση Λοβέρδου με προμηθευτές υλικού νοσοκομείων

Ειρήνη μέχρι το τέλος του 2011 για την εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομείων ζήτησε ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, από τους προμηθευτές υλικού, σε σύσκεψη που είχε, για περίπου τρεις ώρες, μαζί τους το απόγευμα της Τετάρτης στο υπουργείο Υγείας. Ο υπουργός Υγείας ζήτησε μεταξύ άλλων από τους προμηθευτές να αποδεχθούν την έκπτωση κατά 20% στις προμήθειες υλικού, αναδρομικά από το Μάρτιο του 2010, ενώ τους ξεκαθάρισε ότι έχει εναλλακτική λύση αν δεν συνεργαστούν.

Συγκεκριμένα τους είπε ότι θα πάει σε απευθείας προμήθειες από το εξωτερικό και θα ενεργοποιήσει το νόμο για την ανάληψη του συνόλου των προμηθειών από ένα ιδιωτικό φορέα. Ωστόσο, δεν δεσμεύτηκε για την αποπληρωμή τους για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου χρόνου τονίζοντας τους παράλληλα ότι δεν είναι δικαίωμα τους το εμπάργκο σε βάρος του ΕΣΥ γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, "αν καταρρεύσει το σύστημα θα πέσει πάνω και στο δικό τους κεφάλι".

Από την πλευρά τους μερίδα προμηθευτών αντέδρασε σε υψηλούς τόνους χωρίς όμως να μπουν στην ουσία των προτάσεων. Αρκετοί, εμφανώς δυσαρεστημένοι από την εξέλιξη της σημερινής σύσκεψης, επιφυλάχτηκαν να αποφασίσουν για την τύχη του εμπάργκο μέσα από τις γενικές συνελεύσεις τους στις επόμενες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου