"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2010

Επίσχεση εργασίας των γιατρών στο Γενικό Νοσοκομείο Ν. Ιωνίας

Πηγή:  http://www.medvoi365.gr

Με επιστολή τους προς το Διοικητή του Γ. Ν. Ν. Ιωνίας, η 5μελής επιτροπή της ΕΙΝΑΠ, γνωστοποίησε ότι οι γιατροί του Νοσοκομείου ξεκινούν επίσχεση εργασίας. Η επιστολή έχει ως εξής:


"Σας γνωστοποιούμε επίσημα ότι, οι γιατροί του νοσοκομείου σε χτεσινή μαζικότατη Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την Παρασκευή 27/8/2010, απαιτώντας την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών  Απριλίου, Μαΐου ,Ιουνίου, Ιουλίου 2010, χωρίς περικοπές, καθώς και των οφειλομένων από το 2009, (Αυγούστου και Δεκεμβρίου).
Η επίσχεση εργασίας αποτελεί καθʼόλα νόμιμο δικαίωμα των εργαζομένων, στο οποίο υποχρεούνται να καταφύγουν, ως έσχατο μέσο διεκδίκησης του αυτονόητου: Να πληρωθούν για εφημερίες τις οποίες υποχρεωτικά έκαναν.

Με δεδομένη την σχεδόν καθολική συμμετοχή των γιατρών στην επίσχεση, θα  πρέπει από σήμερα να φροντίσετε, σε συνεννόηση με όλους τους αρμόδιους:

1. Την αναστολή της πρωινής εφημερίας του νοσοκομείου την Παρασκευή 27-08-2010, την αναστολή της εφημερίας του Ψυχιατρικού τμήματος το Σάββατο 28/08/2010, καθώς και της Γενικής εφημερίας της Κυριακής 29/08/2010.
2. Οι κλινικές και τα τμήματα θα λειτουργήσουν ΜΟΝΟ με τους εφημερεύοντες, γι αυτό είναι αναγκαίο, σε συνεννόηση με τους συντονιστές Διευθυντές, να γίνει όπου χρειαστεί διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.
3. Κατά τις μέρες και ώρες εφημερίας, θα αντιμετωπίζονται ΜΟΝΟ περιστατικά, των οποίων η ζωή είναι σε κίνδυνο. Τα υπόλοιπα, και το ΕΚΑΒ, θα κατευθύνονται σε άλλα νοσοκομεία.
4. Είναι απαραίτητο, να λάβετε όλα τα απαιτούμενα μέτρα, ενημέρωση εμπλεκομένων φορέων καθώς και πολιτών, ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια των ασθενών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου