"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

20% μαχαίρι στα ειδικά μισθολόγια....


Η συμφωνία κυβέρνησης τρόικας φέρνει και πάλι μειώσεις μισθών στους νοσοκομειακούς γιατρούς αφού από το τσεκούρωμα δε γλιτώνουν τα ειδικά μισθολόγια.

Δεν έφθαναν οι συνεχείς μειώσεις στους μισθούς που έκαναν γιατρούς 25ετίας να παίρνουν κοντά στα 1200 με 1400 ευρώ, έρχεται και η μείωση στα ειδικά μισθολόγια που αναμένεται να τινάξει το δημόσιο σύστημα υγείας στον αέρα.

Με βάση τη συμφωνία και στο πλαίσιο της συνολικής μείωσης των μισθολογικών κονδυλίων κατά 5,5 δις ευρώ, οι αποδοχές των γιατρών αναμένεται τους επόμενους μήνες να μειωθούν κατά 20%.

Το ειδικό μισθολόγιο στο οποίο εντάσσονται και οι γιατροί, δε θα γλιτώσει από τις περικοπές, οδηγώντας φυσικά το ιατρικό προσωπικό των νοσοκομείων στην εξάντληση.

Οι κίνδυνοι που προκύπτουν για τους ασθενείς είναι ορισμένοι γιατροί να γίνουν αδιάφοροι ή να επιλέγουν να εργάζονται λιγότερο. Από την άλλη όσοι έπαιρναν φακελάκια θα εντείνουν φυσικά αυτή τους την παράνομη δραστηριότητα για να αυξήσουν τα εισοδήματά τους.

Πηγή: iatropedia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου