"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Πυκνώνουν τα δημοσιεύματα για μειώσεις στα εδικά μισθολόγια ...


Πηγή: newsit.gr

Από τις συνεχείς απαιτήσεις για περικοπές στην υγεία μέχρι την εμμονή για μείωση του Δημόσιου Τομέα οι τροϊκανοί φαίνεται πως έχουν βάλει πλώρη για πλήρη αποκρατικοποίηση σε όλα τα επίπεδα.

Το ... τροπάριο γνωστό. Πρέπει να μειωθούν τα έξοδα του Κράτους. Έτσι για να ανοίξει ο δρόμος για τη μείωση των Δημοσίων Υπαλλήλων απαιτούν την αλλαγή στο Σύνταγμα ώστε οι υπάλληλοι να μην έχουν μόνιμη θέση, ενώ δια της ιδιωτικοποίησης απαιτούν και την άρση της μονιμότητας των υπαλλήλων των ΔΕΚΟ.

Ποιοι είναι οι υπάλληλοι που μπαίνουν πρώτοι στο στόχαστρο; Προφανώς εκείνοι που υπηρετούν σε φορείς και οργανισμούς που καταργούνται. Άλλωστε στη συνέντευξή του στην “Καθημερινή” ο επικεφαλής τους ΔΝΤ στην Ελλάδα αναφέρει χαρακτηριστικά πως “εαν εργάζονται σε μια επιχείρηση που δεν είναι απαραίτητη, ναι, πρέπει να εξεταστεί η πιθανότητα αναγκαστικών απολύσεων”.

Ταυτόχρονα θέτουν τελεσίγραφα για την ένταξη στο ενιαίο μισθολόγιο όλων των υπαλλήλων του Δημοσίου που υπάγονται στα λεγόμενα ειδικά μισθολόγια με αιχμή του δόρατος τα Σώματα Ασφαλείας που μετρούν εκατοντάδες χιλιάδες άνδρες και γυναίκες.

Στα ειδικά μισθολόγια ωστόσο υπάγονται και οι μισθοί των ιατρών του ΕΣΥ που μπαίνουν και αυτοί στο στόχαστρο με ένα παράλληλο σχέδιο να τρέχει ως προς τα νοσοκομεία.

Το αδιανόητο (για τους δανειστές μας) δημόσιο σύστημα υγείας της Ελλάδας θεωρείται πολυδάπανο και έτσι έχει πέσει στο τραπέζι η μερική έστω ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.

Η τρόικα ζήτησε να μπουν ιδιώτες επιχειρηματίες μέσω διαγωνισμών στη διοίκηση των νοσοκομείων τουλάχιστον ως προς το ξενοδοχειακό μέρος και να αυξηθεί η συμμετοχή των ασφαλισμένων όχι μόνο στα φάρμακα, αλλά σε όλες τις υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου