"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Εως και 18% αναμένεται να κοπούν οι αμοιβές για τις εφημερίες των γιατρών και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του έτους ...


Πηγή: enikos.gr

 
Εως και 18% αναμένεται να κοπούν οι αμοιβές για τις εφημερίες των γιατρών και μάλιστα αναδρομικά από την αρχή του έτους. Μαχαίρι στις αποδοχές τους περιμένει και όσους απασχολούνται με σύμβαση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο, καθώς δεν θα λαμβάνεται υπόψη η προϋπηρεσία τους - ρύθμιση που αναμένεται να πλήξει ως επί το πλείστον τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.
Σύμφωνα με νοσοκομειακούς γιατρούς, η κυβέρνηση επιχειρεί μέσω των ρυθμίσεων αυτών να πετύχει τον στόχο της μείωσης κατά 50 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπεται στο νέο Μνημόνιο. «Χωρίς να αλλάξουν τον αριθμό των εφημερευόντων γιατρών, αλλάζουν απλώς το ωρομίσθιο των εφημεριών ώστε να καλύψουν το ποσό» σημειώνουν. Ειδικότερα, ενώ η αμοιβή για το ωρομίσθιο των εφημεριών γιατρών του ΕΣΥ προσδιοριζόταν στο 0,0059 επί του βασικού μισθού, με τη νέα διάταξη θα υπολογίζεται στο 0,0049 των μηνιαίων αποδοχών.Δραστικό ψαλίδι μπαίνει και στις εφημερίες των διευθυντών του ΕΣΥ.
 
Δραστικές περικοπές στις απολαβές τους θα έχουν το επόμενο διάστημα και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, ενώ χαμηλότερα εισοδήματα θα πρέπει να περιμένει συνολικά το προσωπικό που απασχολείται με σχέση ορισμένου χρόνου στο Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου