"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Οι ειδικευόμενοι μπορούν να συνταγογραφούν (Υgeianet)


Πηγή: www.ygeianet.gr

Στη χτεσινή πολύωρη συνάντηση του ΔΣ του ΠΙΣ με τον Πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Βουδούρη τέθηκε από τον υπογράφοντα και το ζήτημα του εγγράφου το οποίο απαγορεύει τη συνταγογράφηση στους ειδικευομένους (κλικ εδώ).
 
Ο κ. Βουδούρης απάντησε ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει θεσμικά τη δυνατότητα να δίνει οδηγίες ή να προβαίνει σε απαγορεύσεις πάνω σε ζητήματα που αφορούν τους γιατρούς του ΕΣΥ, οι οποίοι ανήκουν στην αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας.  Ισχυρίστηκε λοιπόν ότι το επίμαχο έγγραφοαποτελεί απλώς εισήγηση προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου. Στη συνέχεια της συζήτησης διευκρίνισε ότι η θέση του είναι να συνταγογραφούν οι ειδικευόμενοι όλα τα σκευάσματα πλην ορισμένων ακριβών (πχ αντι-νεοπλασματικά) ή άκρως εξειδικευμένων.
 
Συνεπώς οι ειδικευόμενοι πρέπει να συνεχίσουν να συνταγογραφούν είτε χειρόγραφα, είτε ηλεκτρονικά, όπως και οι ειδικευμένοι γιατροί.
 
Για τα υπόλοιπα σημεία συζήτησης στη συνάντηση ΠΙΣ-Βουδούρη θα αναρτήσουμε ιδιαίτερο ενημερωτικό σημείωμα
 
Συναδελφικά
Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου