"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Σε επίσχεση εργασίας οι γιατροί στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο ....


Πηγή: iatropedia.gr

Σε αναβρασμό βρίσκονται γιατροί και εργαζόμενοι στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας εξαιτίας των αλλαγών στο ΕΣΥ αλλά και των εφημεριών και των υπερωριών που δεν έχουν αποπληρωθεί εδώ και μήνες. 

Τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν εδώ και καιρό στο «κόκκινο» αλλά παρ αυτά τα κονδύλια για τις εφημερίες και τις υπερωρίες ψαλιδίζονται. 
 
Είναι ενδεικτικό ότι αύριο Τρίτη γιατροί και εργαζόμενοι βάζουν λουκέτο στο Νοσοκομείο Σωτηρία διαμαρτυρόμενοι για τις συγχωνεύσεις αλλά και τη μείωση των κονδυλίων που τους κάνει να λαμβάνουν μισθούς ακόμη και …200 ευρώ. 
 
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών (ΟΕΝΓΕ) μόνο στην Αττική σε επίσχεση είναι τα εξής νοσοκομεία:
Γ.Κ. Νίκαιας
ΚΑΤ από 14/3 
Ασκληπιείο Βούλας
Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής-Δαφνί,
Λοιμωδών
Άγιοι Ανάργυροι
Πατησίων
Τζάννειο
Αγλαΐα Κυριακού
Νοσοκομείο Σωτηρία
Αγ. Όλγα από 19/3
Σισμανόγλειο από 19/3
Αττικόν από 19/3
Ευαγγελισμός από 20/3
Παίδων Πεντέλης συνέλευση περί επίσχεσης στις 19/3
 
Στην περιφέρεια σε αμέτρητα νοσοκομεία γιατροί ειδικευμένοι αλλά και ειδικευόμενοι έχουν ξεκινήσει ανάλογη κινητοποίηση εδώ και καιρό. Παρ αυτά μέχρι στιγμής …αντίδραση καμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου