"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Απεργίες, απεργίες, απεργίες .................


Πηγή: www.enet.gr


Της ΝΤΑΝΙ ΒΕΡΓΟΥ

Κλειστά τα φαρμακεία στον Πειραιά και ίσως σε όλη τη χώρα, κλειστά τα πολυϊατρεία και άλλες υγειονομικές μονάδες του ΙΚΑ, οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες του Λεκανοπεδίου, αλλά και του ΙΚΑ σε όλη τη χώρα, στους δρόμους.

Αυτή είναι η εικόνα της υγειονομικής περίθαλψης την εβδομάδα που διανύουμε. Αιτία, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο συζητείται από την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

48ωρες στο ΙΚΑ

Δύο πανελλαδικές σαρανταοκτάωρες απεργίες από αύριο έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, αποφάσισε η εκτελεστική γραμματεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ). Εκ νέου συνεδριάζει η ολομέλεια της διοίκησης της ομοσπονδίας για την κλιμάκωση των απεργιακών κινητοποιήσεων του κλάδου την Παρασκευή. Οι γιατροί του ΙΚΑ ζητούν την απόσυρση του «απαράδεκτου», όπως το χαρακτηρίζουν, νομοσχεδίου και «ουσιαστικό διάλογο» για τη θεσμοθέτηση ενιαίας πρωτοβάθμιας περίθαλψης με ελεύθερη επιλογή γιατρού, με συμβάσεις των γιατρών κατά πράξη και περίπτωση, με προσωπικούς γιατρούς και αστικά Κέντρα Υγείας, με νοσοκομεία που θα ασχολούνται με δευτεροβάθμια - τριτοβάθμια και όχι με πρωτοβάθμια περίθαλψη και με παροχές που θα ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες των ασφαλισμένων.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί του Λεκανοπεδίου πραγματοποιούν αύριο στάση εργασίας από τις 9 π.μ. έως τη 1 μ.μ. έπειτα από απόφαση της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).Οι νοσοκομειακοί γιατροί αναφέρουν ότι το πολυνομοσχέδιο παραβιάζει την κλαδική συμφωνία εργασίας μεταξύ υπουργείου Υγείας και Ομοσπονδίας των γιατρών του ΕΣΥ (Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας). Οι ίδιοι δηλώνουν ότι θα επανέλθουν στο ωράριο το οποίο ορίζει σχετική ευρωπαϊκή οδηγία και τα δύο προεδρικά διατάγματα -4-5 εφημερίες το μήνα για τους ειδικευμένους και 6 για τους ειδικευόμενους-, που θα έχει αποτέλεσμα οι κλινικές των νοσοκομείων του ΕΣΥ να μένουν χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς από τα μισά κάθε μήνα.

Οι ιδιώτες γιατροί των διαγνωστικών κέντρων αλλά και οι εργαστηριακοί συνάδελφοί τους μπαίνουν και αυτοί στις κινητοποιήσεις με την ομοσπονδία τους (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Υγείας-ΠΟΣΙΠΥ) να ανακοινώνει ότι τα μέλη τους θα προσφύγουν με μηνυτήριες αναφορές και αγωγές κατά των ασφαλιστικών ταμείων, τα οποία οφείλουν συνολικά περισσότερο από 1 δισ. ευρώ εδώ και 2 χρόνια.

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι Αθήνας (ΙΣΑ) και Πειραιά (ΙΣΠ) καλύπτουν τις κινητοποιήσεις των γιατρών διοργανώνοντας αύριο στις 10 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας.

Φαρμακεία

Και τα φαρμακεία του Πειραιά θα παραμείνουν κλειστά όλη την εβδομάδα, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις σήμερα το μεσημέρι του διοικητικού συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) και το απόγευμα της γενικής συνέλευσης των μελών του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ). Τα εφημερεύοντα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά (ΦΣΠ) συνεχίζουν επίσης την αναστολή τής επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ, του ΤΣΑΥ, του ΤΑΣ, καθώς και των Ταμείων του ΗΣΑΠ και της ΔΕΗ. Το ίδιο μέτρο εφαρμόζουν από αύριο τα φαρμακεία της δύναμης του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ) εις βάρος του ΟΠΑΔ, του ΤΣΑΥ, του ΤΑΣ, καθώς και των Ταμείων των δικηγόρων και του ΗΣΑΠ. *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου