"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Κόβονται και άλλο οι προσλήψεις νέων γιατρών στο ΕΣΥ ....


Πηγή : www.enet.gr


«Ψαλίδισμα» πέφτει στις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών, λόγω του «πέντε φεύγουν, ένας έρχεται»... Ετσι θα προσληφθούν 2.000 γιατροί από τους 3.800 γιατρούς των οποίων εκκρεμούσε η πρόσληψη, ενώ αντί για 5.000 νοσηλευτές θα προσληφθούν 3.000.

Τα παραπάνω ανέφερε χθες ο υπουργός Υγείας Α. Λοβέρδος σε συνάντησή του με τους διοικητές των νοσοκομείων, προσθέτοντας ότι θα γίνουν μετατάξεις 315 εργαζομένων σε θέσεις βοηθητικού υγειονομικού προσωπικού από τον ΟΣΕ-ΤΡΕΝΟΣΕ.

Παράλληλα, δήλωσε πως την περασμένη χρονιά σημειώθηκε μείωση κατά 9% της προσέλευσης ασθενών στην πρωτοβάθμια, ενώ αυξήθηκε 24% η νοσηλεία στα νοσοκομεία, μειώθηκαν 11% οι εργαστηριακές και διαγνωστικές εξετάσεις και πραγματοποιήθηκαν 4% λιγότερα χειρουργεία.

Τέλος, όσον αφορά τα οικονομικά των νοσοκομείων, ο υπουργός τόνισε πως έχουν επιτευχθεί μέσα σε πέντε μήνες βασικοί στόχοι, που «καλύπτουν τις υποχρεώσεις των Ελλήνων ασθενών, αλλά και τις δεσμεύσεις μας προς την τρόικα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου