"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 3 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζεται η κατάληψη του υπουργείου υγείας. Νέες απεργίες.....


Πηγή: www.healthview.grΜετά από πολύωρη συζήτηση στο αμφιθέατρο του υπουργείου Υγείας που παραμένει υπό κατάληψη για τρίτη ημέρα οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών ιατρικών σωματείων και οι συμμετέχοντες γιατροί αποφάσισαν:

- Να παραμείνει υπό κατάληψη το υπουργείο Υγείας και το πρωί της Πέμπτης να γίνει στο αμφιθέατρο νέα συνεδρίαση των φορέων και στις 12.30 το μεσημέρι να δοθεί συνέντευξη τύπου.

- Να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Οι γιατροί του ΙΚΑ απεργούν μέχρι και την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Η Εκτελεστική Γραμματεία της ΟΕΝΓΕ που συνεδρίασε επί τόπου αποφάσισε να κηρύξει για σήμερα Πέμπτη 24ωρη απεργία στην Αθήνα και 4ωρη στάση εργασίας (10 π.μ.-2 μ.μ) στην υπόλοιπη Ελλάδα, προκειμένου να πραγματοποιηθούν Συνελεύσεις σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας.

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κ. Δ. Βαρνάβας «η συνάντηση με την πολιτική ηγεσία των υπουργείων Υγείας και Απασχόλησης που έγινε σε διάλλειμα της συνέλευσης δεν απέδωσε τίποτα θετικό, με τον κ. Λοβέρδο να βρίσκεται σε δυσχερή θέση και να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, αρνούμενος την απόσυρση του νομοσχεδίου. Το κλίμα που διαμορφώνεται μετά από τις παραπάνω εξελίξεις είναι εκρηκτικό και στην αυριανή σύσκεψη θα ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις».

Ο κ. Δ. Βαρνάβας καλεί τις Ενώσεις Γιατρών και τους Ιατρικούς Συλλόγους «να εκδώσουν σχετικές ανακοινώσεις και να ενημερώσουν την κοινωνία, ώστε να πάψει ο ποταμός παραπληροφόρησης που αναβλύζει από το υπουργείο Υγείας».

Ο υπουργός Υγείας κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με την 7μελή αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων γιατρών, πρότεινε να γίνει συνάντηση σήμερα Πέμπτη στο υπουργείο Εργασίας, αλλά οι γιατροί αρνήθηκαν.

Την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου προχωρούν σε 24ωρη απεργία και οι υγειονομικοί υπάλληλοι του ΙΚΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου