"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Αποφάσεις παν-ιατρικής συνέλευσης ...



Σε απεργιακές κινητοποιήσεις το δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου προσανατολίζονται οι γιατροί, όπως αποφασίστηκε στην πανιατρική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας και διήρκησε περισσότερο από 5 ώρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρη Βαρνάβα, κρίθηκε ως επιτακτική ανάγκη η κατάρτιση το ταχύτερο δυνατόν συλλογικής συμφωνίας των γιατρών, την οποία θα διαπραγματευθούν με τους φορείς της Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας.

Τις επόμενες μέρες, ομάδα νομικών από κοινού με εκπροσώπους των γιατρών θα ξεκινήσει τη σύνταξή της.

Η συνέλευση αποφάσισε να εισηγηθεί στους Ιατρικούς Συλλόγους, τις Ομοσπονδίες καθώς επίσης και στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), που θα διεξαχθεί στις 12 Μαρτίου, τη διερεύνηση κινητοποίησης το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, σε συνδυασμό με τυχόν εξαγγελίες της κυβέρνησης περί ενιαίου μισθολογίου και των συνακόλουθων περικοπών.

Τέλος, αποφασίστηκε να διοργανωθούν από την Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) και τους τοπικούς ιατρικούς συλλόγους συγκεντρώσεις ειδικευομένων, ώστε να συζητηθούν τα προβλήματα που τους απασχολούν και τα οποία θα τεθούν στην ατζέντα των διεκδικήσεων του ιατρικού κινήματος.

HEALTHVIEW.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου