"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή, 21 Αυγούστου 2011

Μήνας κινητοποιήσεων για τους νοσοκομειακούς γιατρούς ο Σεπτέμβριος ... ...


Πηγή: tvxs.gr

Σε μήνα κινητοποιήσεων κηρύσσει το Σεπτέμβριο η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μετά τη χθεσινή της συνέλευση.

Πιο συγκεκριμένα αποφάσισαν την έναρξη κινητοποιήσεων όλων των Ιατρικών Κλάδων , με την πραγματοποίηση 48ωρης προειδοποιητικής Πανελλήνιας Πανιατρικής Απεργίας για τις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, με αφορμή την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους απορρίπτουν στο σύνολό του το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΕΟΠΠΥ, “ως απαράδεκτο και επικίνδυνο για την περίθαλψη των πολιτών, την αξιοπρέπεια του Έλληνα Ιατρού και του Ιατρικού έργου”.

Παράλληλα καλούν τα συναρμόδια υπουργεία να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του απαράδεκτου σχεδίου τους για τον ΕΟΠΥΥ και να επανεξετάσουν συνολικά το σχεδιασμό τους βάσει των προτάσεων της ιατρικής κοινότητας.

Τέλος οι νοσοκομειακοί γιατροί αποφάσισαν την ενεργοποίηση προσφυγών στο Συμβούλιο της Επικρατείας και στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια για την αντισυνταγματικότητα του Νόμου που παραδίδει την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας σε εξωϊατρικές επιχειρήσεις, καθώς και την υποβολή αγωγών σε Προέδρους – Διοικητές Ασφαλιστικών Οργανισμών, για τη μη εμπρόθεσμη εξόφληση των οφειλών τους στους γιατρούς, με την συνδρομή των Ιατρικών Συλλόγων και του Π.Ι.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου