"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Νέο "εμπάργκο" των προμηθευτών στο ΕΣΥ ....


Πηγή: iatropedia.gr


Στοπ στην προμήθεια όλων των υλικών στα νοσοκομεία αποφάσισαν οι προμηθευτές του ΕΣΥ, από σήμερα 6 Μαρτίου διαμαρτυρόμενοι για τη μη αποπληρωμή των οφειλών από τα νοσοκομεία που οδηγεί πολλές προμηθεύτριες εταιρείες στο λουκέτο.


Όλοι οι κλάδοι των προμηθευτών που τροφοδοτούν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ από γάζες και γάντια μέχρι ορθοπεδικά υλικά και στεντς, παγώνουν τις προμήθειες δηλώνοντας αδυναμία να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους.
Βασική αιτία το κούρεμα των ομολόγων που τους δόθηκαν για την εξόφληση παλαιότερων οφειλών.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν αναφέρουν...

"Με αφορμή την υπαγωγή των εις χείρας μας ομολόγων ως «επιλέξιμων τίτλων» προς τροποποίηση, βάσει της από 24 Φεβρουαρίου 2012 πρόσκλησης του Ελληνικού Δημοσίου, καταγγέλλουμε την πρακτική που ακολουθείται, χωρίς κανένα πρόγραμμα και σχεδιασμό όσον αφορά στην δική μας, όλως ιδιαίτερη περίπτωση.

Σε ενδεχόμενη ενεργοποίηση της αναγκαστικής διαδικασίας που προβλέπεται με πρόσχημα την προστασία του υπέρτατου δημοσίου συμφέροντος, ο χώρος της υγείας στην χώρα μας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη ερήμωση, αφού η πλειοψηφία των επιχειρήσεών μας θα κλείσει».

Να σημειωθεί ότι τα άτοκα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου τα οποία δοθήκαν έναντι των ληξιπρόθεσμων αξιώσεων του κλάδου των ετών 2008 και 2009 από τα Νοσοκομεία «περιλαμβάνουν ΦΠΑ, φόρους και ειδικές εισφορές που έχουμε ήδη καταβάλλει και ανέρχονται συνολικά σε ποσό που υπερβαίνει κατά πολύ το κεφάλαιο των επιχειρήσεών μας, με αποτέλεσμα ενδεχόμενο «κούρεμά» τους να οδηγεί μαθηματικά σε πλήρη αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας μας» υπογραμμίζουν οι προμηθευτές.

Οι σύλλογοι των προμηθευτών αναφέρουν επίσης: «Επιπλέον καταγγέλλουμε την τακτική των μεθοδεύσεων του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σχετικά με τις υποσχέσεις για την αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών προς τον κλάδο μας των ετών 2010 και 2011.
Πέραν των ηχηρών υποσχέσεων του ΥΥ&ΚΑ, περί άμεσης και πλήρους αποπληρωμής ως το τέλος του Ιανουαρίου 2012, αλλά και ιδιαίτερα των διαβεβαιώσεων του Υφυπουργού κου Τιμοσίδη και του Γενικού Γραμματέα κου Πολύζου την 4η Ιανουαρίου περί πλήρους αποπληρωμής των οφειλών του έτους 2010 και των 7 πρώτων μηνών του 2011, που συγκεκριμενοποιήθηκε ρητά στις 9 Ιανουαρίου με την αναφορά σε συγκεκριμένα εντάλματα και ποσά, τίποτε δεν έχει γίνει αν και έχουν περάσει δύο μήνες».

Σε περίπτωση που δε δοθούν χρήματα έως τις 12 Μαρτίου οι προμηθευτές προτίθενται να συνεχίσουν επ αόριστον το «εμπάργκο» τους.

2 σχόλια:

  1. Πάντως στο δικό μου νοσοκομείο στην Αθήνα δεν υπάρχει κανένα εμπάργκο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. OI Promitheutes na zhthsoun piso to 30% poy epi 15 eti edinan mizes , kai etrexan oi epimelites ESY na vaftizoun ta kotsia katagma/ pseydarthrosi metakarpiou kai na xonoun tis eksoterikes , ta mosxeymata, kai toys ayksitikous, kai oi KATHIGITES na vazoun stent mexri kai sta osxea, kata th diarkia stefaniografias. Ypologizontai ano ton 800 ek eyro oi mizes se merikous xiliades kommatika diorismenous tou ESY , kai einai EKSO APO KATHE ELEGXO TOY SDOE . Ayta na pei o ypourgos , an tolma , stous promitheytes toy ESY , kai an exete ithiki , dhmosieysete sthn selida sas thn alhthia.

      Διαγραφή