"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις ....

    Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει στους Έλληνες Πολίτες τον Υπουργό Υγείας που με προχειρότητα και αυτοσχεδιασμούς της στιγμής, επιχειρεί να στήσει απεργοσπαστικούς μηχανισμούς προκειμένου να κάμψει την αντίσταση του συνόλου των γιατρών και ειδικότερα των γιατρών του Ι.Κ.Α.

    Ο κ. Λοβέρδος αντί να εγκαινιάσει ένα διάλογο ουσίας, με επαρκή χρόνο, προκειμένου να συζητηθεί διεξοδικά το υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την υγεία, προτίμησε τις υπεκφυγές.
Με προχειρότητα και χωρίς να αναλογίζεται τις συνέπειες της πολιτικής του για την Υγεία των Πολιτών, με την εξαγγελία περί εκχώρησης δικαιώματος των ασφαλισμένων του Ι.Κ.Α. να επισκέπτονται τους ιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων, του ΟΑΕΕ και του ΟΠΑΔ, επιχειρεί να χρησιμοποιήσει μέρος των γιατρών ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων τους, που...... διεκδικούν υψηλού επιπέδου περίθαλψη για τους Πολίτες και κατοχύρωση του επιστημονικού έργου του Έλληνα γιατρού.

     Ενημερώνουμε τον κ. Λοβέρδο ότι οι Έλληνες γιατροί δεν θα υποκύψουν στις μεθοδεύσεις του. Καλούμε όλους τους συναδέλφους ανά την Ελλάδα να μην γίνουν «πιόνια» στις επιδιώξεις του Υπουργού Υγείας, που θέλει να τους στρέψει ενάντια στους συναδέλφους τους. ΚΑΝΕΙΣ γιατρός δεν πρέπει να κάνει δεκτή την απεργοσπαστική πρόταση του Υπουργού.


ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ ΜΑΣ
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΕΡΓΑΣΙΑ


Σχόλιο Ηellenic-Orthopedics

Το παραπάνω κείμενο αντιγγράφουμε από το φιλικό blog : http://kafeneio-gr.blogspot.com .  Ενός από τα μεγαλύτερα blogs της Ελλάδας. 
Όποιος συνάδελφος έχει την υπομονή να διαβάσει και τα σχόλια των αναγνωστών του blog θα μπορέσει ξεκάθαρα να καταλάβει και την ετυμηγορία της "κοινής γνώμης" (της συνισταμένης των απόψεων) για τους Έλληνες γιατρούς και για το Ιατρικό επάγγελμα...
Ο γιατρός είναι το ... γιατρουδάκι, 
το λαμόγιο, 
ο φακελάκιας, 
ο "παρτάκιας" 
ο φοροφυγάς, 
ο απατεώνας ή ακόμα χειρότερα ...
ο "απατεωνίσκος¨"

Θλιβερή πραγματικότητα της εποχής μας... Και το ερώτημα που παραμένει είναι ..." ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ ?? "    "ΠΟΙΟΙ Φταινε ? "  ... " ΤΙ  ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ??|"  

Αλλά για όλα αυτά σε επόμενα posts μας....






2 σχόλια:

  1. Πρόσφατα πήρα τον τίτλο ειδικότητας, 17 χρόνια μετά από την απόφασή μου να γίνω γιατρός (στη δευτέρα λυκείου). Βγαίνω στην αγορά εργασίας μάλλον τη χειρότερη εποχή τα τελευταία 20 χρόνια. Αυτό που βλέπω είναι ένα κράτος το οποίο είναι 100% ένοχο με συνένοχους τους παλαιότερους από εμάς που πήραν τις αποφάσεις να χαλιναγωγεί την κοινή γνώμη για να περάσει ότι τροποποίηση χρειάζεται. Με την υπόθεση Depuy τα πρώτα ονόματα ανακοινώθηκαν μία βδομάδα πριν το νομοσχέδιο Ξενογιαννακοπούλου. Τυχαίο? Δε νομίζω? Το πόρισμα για τους 6 ανακοινώθηκε 1 μέρα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου Λοβέρδου. Τυχαίο? Πάλι δε νομίζω! Η επόμενη εξέλιξη της υπόθεσης θα ανακοινωθεί πριν από την επόμενη τροποποίηση του συστήματος.
    Από τη μια θυμώνω με τα σχόλια σε αυτό το blog γιατί με περιλαμβάνουν σαν γιατρό και με αδικούν κατάφορα, από την άλλη όλος αυτός ο θυμός δεν μπορεί να μην είναι δικαιολογημένος. Οι πιο πολλοί από αυτούς θα είναι καμμένοι από το λαμπρό μας σύστημα υγείας.
    Καιρός μου να φεύγω για τα ξένα (πάλι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η φυγή δεν είναι λύση. Δυστυχώς, η γενιά των νέων Ορθοπαιδικών όπως εσύ θα πληρώσουν τα σπασμένα των προηγούμενων που χωρίς καμία αμφιβολία μας έφεραν σε αυτό το χάλι.
    Η μόνη λύση είναι ο αγώνας απο πλευράς μας για επανακτηση του κουρελιασμένου κύρους του γιατρού.
    Το πώς θα γίνει αυτό, είναι μια άλλη υπόθεση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή