"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Αυστηρό κατηγορητήριο για Κεντέρη - Θανου .....


Πηγή: www.sportnooz.gr


Λίγο πριν το Πάσχα αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Τριμελούς Πρωτοδικείου αναφορικά με την υπόθεση Κεντέρη-Θάνου.

Και αναμένεται να είναι ιδιαιτέρως αυστηρή καθώς ο Εισαγγελέας κ. Γιώργος Πέτρος θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή ποινή για τους δύο αθλητές και τον τότε προπονητή τους Χρήστο Τζέκο.



Ο κ. Πέτρος εκτιμά πως ουδέοπτε έγινε το ατύχημα παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και οι κατηγορούμενοι αποδεικνύεται πως έχουν πράξει όλα τα αδικήματα για τα οποία τους προσάπτονται.

«Ουδέποτε έλαβε χώρα το συμβάν. Τα όσα κατέθεσαν μεταγενέστερα οι κατηγορούμενοι Κεντέρης, Θάνου, Τζέκος και ο αυτόπτης μάρτυρας Σακελαρίου ήταν ψευδή. Δεν υπήρχε λόγος νοσηλείας των αθλητών στο ΚΑΤ, δεν είχαν πάθει τίποτα», τόνισε o Εισαγγελέας.

Αναφορικά με την παράβαση καθήκοντος των επτα γιατρών ο Εισαγγελέας θεώρησε ότι την έπραξε ο κ. Μπαλτόπουλος, οποίος διέταξε την εισαγωγή. Είχε δηλώσει τότε πως οι αθλητές δεν μπορούν να καταθέσουν στην τροχαία ή να δώσουν αίμα. Για τους υπόλοιπους έξι γιατρούς θεώρησε πως υπάρχει μόνο η συνέργεια.


Τα ελαφρυντικά όσον αφορά στην περίπτωση των αθλητών, είναι «ψυχική εξάρτηση από τον προπονητή» και για τους γιατρούς επειδή «είχαν απέναντι τους δυο θρύλους της Ελλάδας».



Δεν αναγνωρισε ύπαρξη ελαφρυντικών στην περίπτωση του κ. Τζέκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου