"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Αναστολή λειτουργίας σε Αιγινήτειο και Αρεταίειο ...


Αρεταίειο και Αιγινήτειο αποφάσισαν να σταματήσουν τις εισαγωγές ασθενών. Η έλλειψη κονδυλίων εντείνει τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Δεν υπάρχουν χρήματα για τρόφιμα, καύσιμα και φάρμακα.

Μετά από συνεδρίαση στην οποία μετείχαν διοικητικοί, γιατροί και πανεπιστημιακοί, αποφασίστηκε να σταματήσουν τις εισαγωγές στο Αιγινήτειο και το Αρεταίειο, καθώς δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στις εφημερίες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη εξαιτίας της έλλειψης κονδυλίων που δημιουργεί προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των δύο μεγάλων νοσοκομείων και τα οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο.

Αρμόδιοι του νοσοκομείου επισημαίνουν πως δεν υπάρχουν χρήματα για τρόφιμα, καύσιμα αλλά ούτε και για φάρμακα.

Σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία του προσωπικού, εδώ και εβδομάδες βρίσκεται στον "αέρα", λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις.

Να σημειωθεί πως τα δύο νοσοκομεία εξέπεμπαν σήμα κινδύνου από τον περασμένο Νοέμβριο, επισημαίνοντας πως η μειωμένη κατά 30% επιχορήγησή τους από το Υπουργείο Παιδείας, στο οποίο και υπάγονται, επιδείνωνε τη βεβαρημένη κατάστασή τους.

Ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Αρεταίειου καθηγητής Διονύσιος Βώρος επέκρινε το γεγονός πως χρηματοδοτούνται από το υπουργείο Παιδείας, τονίζοντας πως στα κρατικά νοσοκομεία δεν υπήρξαν περικοπές, αλλά αντίθετα έγινε και ρύθμιση των χρεών τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου