"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Συγχωνεύσεις κλινικών στο ίδιο νοσοκομείο και άλλα ....


Πηγή: www.skai.gr


Συγχωνεύσεις δημόσιων νοσοκομείων προωθεί το υπουργείο Υγείας, και οι τελικές αποφάσεις θα ανακοινωθούν τον προσεχή Ιούλιο.

Εξετάζεται μεταξύ άλλων η τοποθέτηση κοινού διοικητή σε δυο ή περισσότερα νοσοκομεία, οι συγχωνεύσεις μονάδων, η ανταλλαγή προσωπικού, και η μετατροπή μικρών νοσοκομείων σε Κέντρα Υγείας.

Την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πέντε μορφές συγχωνεύσεων.

Σύμφωνα με την πρώτη μορφή θα υπάρχει ένας διοικητής για δύο η περισσότερα νοσοκομεία. Αυτό προβλέπεται άλλωστε και από σχετικό νόμο που ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο.

Η δεύτερη μορφή προβλέπει κοινή διοίκηση για δύο ή και περισσότερα νοσοκομεία.

Ο τρίτος τρόπος συγχώνευσης θα αφορά συγχώνευση μονάδων στο εσωτερικό των νοσοκομείων. Δηλαδή δεν θα υπάρχουν σε ένα νοσοκομείο περισσότερες από μια κλινικές που θα έχουν μικρό αριθμό γιατρών.
Όπως τόνισε ο κ. Λοβέρδος οι πολλές κλινικές συνεπάγονται σπατάλη ανθρώπινου δυναμικού και κατακερματισμό των δυνάμεων.

Η τέταρτη μορφή συγχωνεύσεων προβλέπει συνεργασίες νοσοκομείων, ειδικά αυτών που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Το μέτρο αυτό δεν θα εφαρμοστεί στην Αθήνα.

Τέλος, σύμφωνα με τον πέμπτο τρόπο θα μετατραπούν μικρά νοσοκομεία σε κέντρα υγείας.
Στόχος των συγχωνεύσεων, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας, είναι η νέα κατανομή και η βέλτιστη αξιοποίηση του ανθρώπινου, δυναμικού, των πόρων και των υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου