"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη, 12 Ιουλίου 2011

Aπάτη και εκτεταμένη φοροδιαφυγή από εταιρίες που εμπορεύονταν ορθοπεδικά υλικά .........

Πηγή: www.newsit.gr


Στα ίχνη μεγάλης απάτης και εκτεταμένης φοροδιαφυγής από εταιρίες που εμπορεύονταν ορθοπεδικά υλικά και ειδικότερα τεχνητά μέλη βρίσκεται το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΘΗΝΑ 9.84, η κομπίνα είχε στηθεί από εταιρίες που «πόνταραν» στην έλλειψη μηχανοργάνωσης των ασφαλιστικών ταμείων που οδηγούσε στην αδυναμία των ελεγκτικών αρχών να προβούν σε διασταυρώσεις.

Ειδικότερα οι εν λόγω εταιρίες όταν διάθεταν τεχνητό μέλος ή άλλο ακριβό ορθοπεδικό υλικό εξέδιδαν τιμολόγιο. Κρατούσαν το πρωτότυπο και στον ασθενή παρέδιδαν αντίγραφο του τιμολογίου σφραγισμένο από τους ίδιους το οποίο ο ασθενής προσκόμιζε στο ασφαλιστικό ταμείο προκειμένου να αποζημιωθεί.

Με το λογικό επιχείρημα της διευκόλυνσης των ασθενών (να μη καταβάλλουν το τίμημα άμεσα με την παραλαβή) οι εταιρίες λάμβαναν εξουσιοδότηση από τους ασθενείς για την είσπραξη της αποζημίωσης και την εισέπρατταν οι ίδιες.

Αφού εισέπρατταν τα χρήματα στη συνέχεια ακύρωναν το πρωτότυπο τιμολόγιο και έτσι στα βιβλία τους εμφάνιζαν ότι δεν είχε γίνει η πώληση του τεχνητού μέλους ή όποιου άλλου υλικού. Με τον τρόπο αυτό εισέπρατταν «μαύρο χρήμα» και δεν πλήρωναν ούτε φόρο εισοδήματος ούτε ΦΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απάτη εμπλέκονται πλήθος εταιριών σε όλη την Ελλάδα και οι οποίες στην πλειοψηφία τους διαθέτουν καταστήματα απέναντι από μεγάλα δημόσια νοσοκομεία.


Η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και ενδεικτικό της έκτασης της απάτης είναι ότι μόνο σε μια Ο.Ε. της Αθήνας έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής ακυρωθέντα τιμολόγια πώλησης ορθοπεδικών ειδών σε ασθενείς που καλύπτονταν από το ασφαλιστικό τους ταμείο άνω των 5.000.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου