"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Το ενδεχόμενο κατάργησης (και όχι συγχώνευσης) κλινικών εξετάζει το υπουργείο Υγείας


Να τα μαααας......

Πηγή: www.capital.gr

Όχι απλά τη συγχώνευση αλλά την κατάργηση των κλινικών των νοσοκομείων εξετάζει το υπουργείο Υγείας, βασιζόμενο σε πρόταση του διοικητή της πρώτης υγειονομικής περιφέρειας, Άρη Μουσιώνη.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, καταργούνται οι κλινικές και αντικαθίστανται από 3 τμήματα: το παθολογικό, το χειρουργικό και το εργαστηριακό. Φυσικά διατηρούνται τα τμήματα των επειγόντων περιστατικών και των τακτικών εξωτερικών ιατρείων.

«Ο ασθενής πρέπει να αντιμετωπίζεται ενιαία και όχι κατακερματισμένα» ανέφερε ο κ. Μουσιώνης σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας και των διοικητών των νοσοκομείων.
Ο κ. Μουσιώνης έκανε λόγο για ανάγκη ύπαρξης ενιαίου και ισχυρού management ώστε να υπάρχει συνεννόηση, κάτι που δεν επιτυγχάνεται με την αποσπασματική λειτουργία των κλινικών.

«Εμένα μου αρέσουν οι ριζοσπαστικές απόψεις. Θα εξετάσουμε την πρόταση και θα καταλήξουμε τις επόμενες ήμερες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου