"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2012

Λοβέρδος: Ο ορισμός των καρτέλ οι προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού ...


Πηγή: www.epikaira.gr«Άθλια» χαρακτήρισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος τη συμπεριφορά των προμηθευτών
στις ανεξόφλητες υποχρεώσεις των νοσοκομείων.Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Πυθαγόρα Βαρδίκου, είπε πως επί 17 χρόνια οι προμηθευτές αν και πληρώνονταν με καθυστέρηση δεν κινητοποιούνταν καθώς υπήρχαν υπεριμολογήσεις. Πρόσθεσε ότι «τώρα κάθε τόσο μας απειλούν με εμπάργκο».Με εξίσου σκληρά λόγια μίλησε ο υπουργός και για τους προμηθευτές ορθοπεδικού υλικού, και αφού προανήγγειλε ότι τη μεθεπόμενη εβδομάδα θα γίνει η πρώτη ηλεκτρονική δημοπρασία για τα ορθοπεδικά, υποστήριξε ότι «οι συγκεκριμένοι προμηθευτές συμπεριφέρθηκαν ως καρτέλ, δεν κατέθεσαν προσφορές και είναι ο ορισμός του καρτέλ».«Τι νομίζουν οι κύριοι αυτοί, ότι θα υποχωρήσουμε; Δεν θα υποχωρήσουμε εμείς αλλά αυτοί» είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας λίγο αργότερα ότι η Ελλάδα θα αγοράσει ορθοπεδικό υλικό από την Κύπρο και με νόμο θα νομιμοποιήσει τη δαπάνη «για να μάθουν οι κύριοι αυτοί».
Παράλληλα ο Ανδρέας Λοβέρδος, σχετικά με την οικονομία, τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθούν «εδώ και τώρα» αναπτυξιακές προϋποθέσεις στη χώρα, αλλιώς «το 2013 δεν θα βγει».Ο υπουργός Υγείας κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να δραστηριοποιηθούν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ή θα κινητοποιηθούν οι κυβερνήσεις όλες για αναπτυξιακές πολιτικές το 2012 αλλιώς το 2013 δεν θα βγει. Να τα ξέρουμε αυτά, δεν έχουμε πολυτέλεια να χάσουμε το 2012. Μιλάω για εμάς που είμαστε τώρα και για όποιους βγουν μετά εκλογές της άνοιξης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου