"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Από την πίσω πόρτα ιδιώτες γιατροί στο ΕΣΥ ....


Και ΕΣΥ συνάδελφε μάζευε προϋπηρεσίες, δημοσιεύσεις και άλλα χαρτιά για να κριθείς κατάλληλος, μεταξύ δεκάδων συνυποψηφίων., για επιμελητής Β....

Πηγή: www.ethos.gr

Ιδιώτες γιατροί στα νοσοκομεία

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να εργάζονται στο ΕΣΥ έως και δύο φορές την εβδομάδα καλύπτοντας τις κενές θέσεις. Δεν υπάρχει η δυνατότητα για προσλήψεις διεμήνυσε ο Αν. Λοβέρδος



Eως και δύο φορές την εβδομάδα θα μπορούν να απασχολούνται στο ΕΣΥ οι γιατροί που έχουν σύμβαση με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).


Με αυτόν τον τρόπο το υπουργείο Υγείας επιχειρεί να καλύψει τα κενά που υπάρχουν στα νοσοκομεία, χωρίς να υποχρεωθεί να κάνει προσλήψεις. Με βάση το ισχύον καθεστώς, οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μπορούν να απασχολούνται έως και μία φορά την εβδομάδα σε νοσοκομείο έπειτα από αίτημα του διοικητή του.


Τις επόμενες μέρες αναμένεται να υπάρξει νέα ρύθμιση, η οποία θα προβλέπει ότι οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν να εργάζονται σε νοσοκομεία έως και δύο φορές την εβδομάδα. Ανάλογη πρόβλεψη υπάρχει και για τα Κέντρα Υγείας, ενώ το υπουργείο Υγείας μελετά το ενδεχόμενο να εφαρμόσει το σύστημα με το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό.


«Εχει υπογραφεί η απόφαση με τις αμοιβές των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Πάρτε στα νοσοκομεία γιατρούς από τον Οργανισμό», παρότρυνε χθες τους διοικητές των νοσοκομείων ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εκτίμησε ότι το επόμενο διάστημα θα δεχτούν πιέσεις για κάλυψη κενών θέσεων, λόγω και της προεκλογικής περιόδου:


«Πείτε την αλήθεια σε όσους σας ζητούν προσλήψεις. Οτι δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και αξιοποιήστε γιατρούς του ΕΟΠΥΥ». Ο υπ.Υγείας παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ελλείψεις, σημειώνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις καταγράφεται πελατειακή κατανομή στο προσωπικό του ΕΣΥ.


Τον περασμένο χρόνο -είπε- συνταξιοδοτήθηκαν 4.500 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Ο αριθμός αυτός είναι μεγάλος και εξανεμίζει το πλεονέκτημα που είχε διαμορφωθεί με τις 3.800 γρήγορες προσλήψεις.


Από στοιχεία που παρουσίασαν οι διοικητές των νοσοκομείων προκύπτει μείωση στις λειτουργικές δαπάνες, με παράλληλη αύξηση των εσόδων. Ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε αξιόλογα τα αποτελέσματα από το «κλείσιμο» του 2011 και ζήτησε ένταση των προσπαθειών κατά τους πρώτους μήνες του 2012.


ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΥΛΙΚΟΥ
Φρένο στα καρτέλ μέσω εισαγωγών


Με προμήθειες υγειονομικού υλικού από το εξωτερικό θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα δημιουργίας καρτέλ στην υγεία.


Ο υπ. Υγείας κάλεσε χθες τους διοικητές των νοσοκομείων να τον ενημερώσουν για τα φαινόμενα αυτά. Οπου εμφανίζονται καρτέλ, το υπουργείο θα προχωρεί σε προμήθειες από την Κύπρο, χώρες-μέλη της ΕΕ που βρίσκονται στα βόρεια της Ελλάδας, ακόμη και από ευρωπαϊκές χώρες που δεν είναι μέλη της ΕΕ.


Ο κ. Λοβέρδος κάλεσε τους διοικητές να αυξήσουν τη χρήση αντιγράφων φαρμάκων, τα οποία είναι πιο φτηνά από τα πρωτότυπα. Η συνταγογράφηση των εν λόγω σκευασμάτων βρίσκεται στο 25% στα νοσοκομεία, ποσοστό που -κατά τον κ. Λοβέρδο- πρέπει να φτάσει άμεσα στο 30%, με στόχο το 50%.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου