"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Λοβέρδος: " δεν υπάρχει ούτε πρόθεση ούτε λόγος για τη μείωση των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ "



Θεσμικά και οικονομικά θέματα που αφορούν τον ιατρικό κλάδο αποτέλεσαν το αντικείμενο της συνάντησης που είχε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος, με τον πρόεδρο και τα με μέλη της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ).

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Λοβέρδος υποσχέθηκε ότι θα καταβληθούν τα δεδουλευμένα που οφείλουν στους γιατρούς τα ασφαλιστικά ταμεία ενώ αναφερόμενος στο θέμα των μισθών των γιατρών του ΕΣΥ ανέφερε ότι δεν υπάρχει ούτε πρόθεση ούτε λόγος για τη μείωσή τους.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ χαρακτήρισε ως θετική εξέλιξη τη διαβεβαίωση του υπουργού σχετικά με τους μισθούς των γιατρών του ΕΣΥ ενώ αναφερόμενος στο θέμα των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων είπε ότι έχουν μειωθεί από 250 εκατομμύρια στα 200 εκατομμύρια ευρώ.

Όσον αφορά το δικαίωμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης που δόθηκε και στους γιατρούς που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ ο κ. Εξαδάκτυλος συμφώνησε με τον υπουργό Υγείας ο οποίος ζήτησε να γίνεται ορθολογική χρήση. «Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση πρέπει να γίνεται στη βάση της αναγκαίας και μόνο χρήσης, ώστε να μη ξεπεραστούν τα όρια του προϋπολογισμού. Δηλαδή πρέπει να γράφουμε όλοι φάρμακα για όλους αλλά με μία λογική. Διαφορετικά μπορεί να μας αφαιρεθεί αυτό το δικαίωμα» είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου