"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 10 Ιουνίου 2010

Απεβίωσε ο Καθηγητής Παναγιώτης Συμεωνίδης

Τέλος εποχής....


Απεβίωσε στη Θεσσαλονίκη, σε ηλικία 81 ετών, ο ομότιμος καθηγητής στην Ιατρική σχολή του ΑΠΘ, Παναγιώτης Συμεωνίδης.
 
Ο Π. Συμεωνίδης γεννήθηκε στην Άρδασα Πτολεμαΐδας το 1929. Ήταν ο πρώτος καθηγητής Ορθοπεδικής στη Βόρεια Ελλάδα και η κλινική, η οποία εγκαταστάθηκε στο νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου», η πρώτη αμιγής Πανεπιστημιακή Ορθοπεδική Κλινική.
Ο κορυφαίος γιατρός, που το 2001 έτυχε της υψίστης τιμής να εκλεγεί αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, κατάφερε στη διάρκεια της μακράς πορείας του να ξεχωρίσει τόσο για την επιστημονική του επάρκεια όσο και για το ήθος του, αποτελώντας κορυφαία προσωπικότητα των Επιστημών.
Διετέλεσε πρόεδρος της Πανελλήνιας Ορθοπεδικής Εταιρείας και πρόεδρος της Ορθοπεδικής Εταιρείας Μακεδονίας-Θράκης. Το 1993 εξελέγη πρόεδρος της Ιατρικής σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έλαβε μέρος σε πολλά παγκόσμια και διεθνή συνέδρια, ενώ δημοσίευσε περισσότερες από 500 επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα περιοδικά.
 Η εξόδιος ακολουθία έγινε εχθές από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου, στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου