"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Συνεχίζεται η αρνητική ειδησιογραφία για την ειδικότητά μας...

Επαναλαμβανόμενα είναι τα ρεπορτάζ σε δελτία ειδήσεων αλλά και τα άρθρα σε εφημερίδες σχετικά με τις "μίζες" των Ορθοπαιδικών στα νοσοκομεία. Πολλές φορές ακούγονται και υπερβολές, που μένουν δυστυχώς αναπάντητες, όπως για παράδειγμα χρήση 15 κουτιών οστικών μοσχευμάτων σε ένα χειρουργείο και άλλα. Δείτε ορισμένα από τα τελευταία ρεπορτάζ:


"Κραυγαλέες περιπτώσεις αποτελούν δέκα διευθυντές ορθοπεδικών και πανεπιστημιακών κλινικών, σύμφωνα με τους ελέγχους του ΣΔΟΕ αφού σύμφωνα με πληροφορίες στους λογαριασμούς τους βρέθηκαν καταθέσεις ύψους 10 έως 40 εκατομμυρίων ευρώ."  
 Περισσότερα εδώ: http://www.megatv.com/

"Το κόλπο που έχουν σκαρφιστεί οι γιατροί για να χρεώνουν περισσότερα υλικά κατά τη διάρκεια μιας επέμβασης, αυξάνοντας τη μίζα, έχει ως εξής: Ενώ για παράδειγμα στις επεμβάσεις χρειάζονται ένα ή δύο οστικά μοσχεύματα για κατάγματα, παραγγέλνουν δέκα ή δεκαπέντε, χρησιμοποιούν ένα ή δύο, όπου υπάρχει οστικό έλλειμμα, και τα υπόλοιπα τα πετάνε στα σκουπίδια, ενώ τα χρεώνουν κανονικά!" 

 Περισσότερα εδώ: http://www.megatv.com/

" 'Οργιο διαφθοράς και απροκάλυπτης μίζας για την προώθηση συγκεκριμένων ορθοπεδικών υλικών αποκάλυψαν οι ελεγκτικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών. Στο κύκλωμα εμπλέκονται 11 εταιρείες προμήθειας ορθοπεδικών υλικών και 15 νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας, γιατροί των οποίων χρηματίζονται για να προωθούν τα συγκεκριμένα υλικά."

Περισσότερα εδώ: http://www.tanea.gr/

 

Σε λίγο θα ντρεπόμαστε πια να κυκλοφορούμε και στους δρόμους.......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου