"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Επιτέλους καλά νέα από το υπ. Υγείας για τους γιατρούς του ΕΣΥ ....




Μετά από πολλούς μήνες κατάθλιψης και δυσμενών ειδήσεων για τους γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιαίτερα τους Ορθοπαιδικούς, με ανακοίνωσή του εχθές του Υπ. Υγείας αναπτέρωσε κάπως τις ελπίδες για το μέλλον της ειδικότητάς μας.

Συγκεκριμένα, με διευκρινιστική εγκύκλιο το Υπ. Υγείας ξεκαθαρίζει πως οι μισθοί που προκύπτουν μετά τις περικοπές των διαφόρων επιδομάτων και του νέου συστήματος εφημεριών (και κατα γενική ομολογία είναι μισθοί αναξιοπρέπειας), θα αποτελούν από εδώ και στο εξής τη βάση του νέου μισθολογίου των γιατρών ΕΣΥ.

Οι επιμελήτές και Διευθυντές ΕΣΥ, θα μπορούν να αυξάνουν περαιτέρω τα εισοδήματά τους από την καθιέρωση συστήματος σύνδεσης της αμοιβής τους με την παραγωγικότητά τους. Δηλαδή, θα πληρώνονται ανάλογα με τους ασθενέίς που εξετάζουν ακόμα και στα πρωϊνά εξωτερικά ιατρεία, αλλά παράλληλα, και ανάλογα με τον αριθμό και τη βαρύτητα των χειρουργικών επεβάσεων που πραγματοποιούν (fee for service).

Το υπουργείο θεωρεί, πως τα απαιτούμενα κονδύλια για τη νέα αυτή μεταρρύθμιση θα υπερκαλυφθούν από την εξοικονόμηση που ήδη παρατηρείται από την κατάργηση της "μίζας" στα υλικά και από τα κέρση των απογευματινών ιατρείων που ήδη αποτελούν εξαιρετικά επιτυχημένο θεσμό.!

Με πρόχειρους υπολογισμούς, ο μισθός ενός ικανού χειρουργού (επιμελητή Β ΕΣΥ) θα μπορεί μέχρι και να τετραπλασιασθεί.


2 σχόλια: