"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Έρευνα για τα υπερκοστολογημένα υλικά στο ΚΑΤ


Πηγή: www.newsit.gr


Άλλο ένα σκέλος στη μεγάλη υπόθεση της διαφθοράς στον χώρο της Υγείας προστέθηκε σήμερα στη μεγάλη έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, που παρέλαβε στοιχεία για το νοσοκομείο ΚΑΤ.

Η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας πρωτοδικών κ. Ράικου ανέθεσε στους τρεις από τους Εισαγγελείς του Οικονομικού Τμήματος, που ασχολούνται με την Υγεία, τη διενέργεια νέας έρευνας με αντικείμενο μοσχεύματα που αγόραζε το ΚΑΤ.

Αφορμή για την προκαταρκτική εξέταση αποτέλεσε σχετικό πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Υγείας, στο οποίο διαπιστώνεται υπερκοστολόγηση μοσχευμάτων που προμηθευόταν το ΚΑΤ, με αντίστοιχη επιβάρυνση του Δημοσίου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης θα επεκταθεί και σε άλλα νοσοκομεία, καθώς φαίνεται να προκύπτουν ενδείξεις για ανάλογες υψηλού τιμήματος χρεώσεις για προμήθειες μοσχευμάτων.

Πρόθεση της Εισαγγελίας είναι να σχηματίζει χωριστές δικογραφίες για κάθε νοσοκομείο που θα ολοκληρώνεται η έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου