"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τί θα γίνουν οι συντονιστές διευθυντές στις κλινικές που συγχωνεύονται?


Αφού το πολυδιαφημισμένο "πολυδιεθυντικό" σύστημα στο ΕΣΥ κατέληξε σε άλλο ένα φιάσκο (με την καθιέρωση τελικά διακριτού τίτλου συντονιστή διευθυντή), εύλογα προκύπτει το ερώτημα για  την τύχη των συντονιστών διευθυντών των κλινικών που..."συγχωνεύονται". 
Μια πρώτη γεύση έδωσε η εφημερίδα "Πρώτο Θέμα". 

Εμείς απλά προβλέπουμε τραγελαφικές καταστάσεις "διαρχίας" .....



" Η κατάργηση των κλινικών θα γίνει κυρίως με κριτήριο την πληρότητά τους. Σε ό,τι αφορά τους ισάριθμους (200) γιατρούς, συντονιστές διευθυντές, αυτοί θα μπορούν να διεκδικήσουν τη θέση τους στην εναπομείνασα κλινική μέσω σχετικής αξιολόγησης και κρίσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Υγείας μέσω του ESY.net, ο κύριος όγκος των άδειων κλινικών καταγράφεται στην Αττική από όπου σχεδιάζεται να ξεκινήσει και το… haircut των κλινικών. "

1 σχόλιο:

  1. Ανάλογο θέμα προέκυψε στο Γενικό Νοσοκομείο πατρών όπου συγχωνεύθηκαν στο παθολογικό τμήμα, η Νευρολογική κλινική με δικό της συντονιστή διευθτνή και η Μονάδα Χημειοθεραπείας με επίσης δικό της συντονιστή διευθυντή.
    Έτσι το ερώτημα είναι ποιός προϊσταται πλέον του παθολογικού τμήματος; Ο παθολόγος, ο Νευρολόγος ή ο Ογκολόγος; Στην δική μας περίπτωση στο παθολογικό τμήμα υπάρχουν τρείς διευθυντές ΕΣΥ αλλά η θέση του συντονιστή διευθυντή παραμένει κενή εδώ και 8 χρόνια! Έτσι ξέσπασε διαμάχη για το ποιός δικαιούται να δευθύνει το παθολογικό τμήμα. Αν δεχθούμε τον νόμο, ότι το διευθύνει ιατρός με βαθμό συντονιστή διευθυντή αντίστοιχης ειδικότητας, τότε αυτή θα πρέπει να προκηρυχθεί και να διεκδκήθεί...ως τότε όμως ποιός δικαιύται νόμιμα να εκτελεί χρέη συντονιστή διευθυντή;
    Απάντηση μάλλον δεν θα πάρουμε...υπάρχει σοβαρό κενό νόμου....κι εδώ χωράνε πλείστες όσες αυθαιρεσίες, είτε κομματικού, είτε προσωπικού τύπου.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή