"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ιωάννης Φερούσης: «Οχι σε άλλη συρρίκνωση του ορθοπεδικού τομέα»


Πηγή: www.enet.gr



Συνέντευξη στην ΚΑΤΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ

Ο δρ Ιωάννης Φερούσης, χειρουργός ορθοπεδικός, συντονιστής διευθυντής Η' ορθοπεδικής κλινικής μονάδας χειρουργικής ώμου Ασκληπιείου Βούλας, τ. πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας μιλάει για τα προβλήματα.

Τον τελευταίο καιρό εκφράζεται μια έντονη ανησυχία, τόσο από τους γιατρούς ορθοπεδικής στο Ασκληπιείο όσο και από την Ελληνική Εταιρεία Χειρουργικής Ορθοπεδικής και Τραυματολογίας, για ενδεχόμενη συρρίκνωση του ορθοπεδικού τομέα στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων που σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας. Γιατί υπήρξε εξ αρχής αυτή η ανησυχία;

«Ετσι ακούγεται ότι θα γίνει, ότι αυτός είναι ο σχεδιασμός... Αλλά επιτρέψτε μου να πω δυο λόγια για την ιδιαιτερότητα του Ασκληπιείου: είναι ένα γενικό νοσοκομείο που εξυπηρετεί την ευρύτερη περιοχή των νοτίων προαστίων -παραδοσιακά, ωστόσο, τα τελευταία 90 χρόνια έχει συγκεκριμένη ορθοπεδική κατεύθυνση. Αποτελεί σημείο αναφοράς για ορθοπεδικές παθήσεις από όλα τα μέρη της Ελλάδος και τις γειτονικές χώρες απ' όπου παραπέμπονται ασθενείς. Το Ασκληπιείο έχει έξι ορθοπεδικές κλινικές με εξειδικευμένα τμήματα (χειρουργικής ώμου, άκρας χειρός, ποδιού, οστεοπόρωσης, αθλητικών κακώσεων, επανορθωτικής χειρουργικής, ογκολογικό) και αποτελεί μια μεγάλη δύναμη στο χώρο, ενώ εκπροσωπεί μια συγκεκριμένη ορθοπεδική σχολή -θα έλεγε κανείς πως είναι ένα ορθοπεδικό "ινστιτούτο" με συγκεκριμένες υποειδικότητες.

Ενδεχόμενη συρρίκνωση του ορθοπεδικού τομέα δεν θα επηρεάσει μόνο τα νότια προάστια αλλά θα καταργήσει μια παράδοση ετών, η οποία τροφοδοτεί τα νοσοκομεία της Ελλάδας με καινούργιες αντιλήψεις και εκπαίδευση πάνω στον τομέα της ορθοπεδικής».

Εχετε ενδείξεις για συρρίκνωση;

Περισσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου