"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Ιατρεία Πανεπιστημιακών.... Για να μαθαίνουν κάποιοι πώς γίνονται οι κωλοτούμπες ...



6 / 2010 
  
Φρένο στα ιατρεία των Πανεπιστημιακών

Φρένο στα ιδιωτικά ιατρεία των πανεπιστημιακών γιατρών που με πρόσχημα τα απογευματινά ιατρεία των νοσοκομείων θησαύριζαν επί σειρά ετών στις πλάτες του ...ΕΣΥ και των ασθενών, επιχειρεί να βάλει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Όπως ανακοίνωσε η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στο πλαίσιο της ολοήμερης λειτουργίας των νοσοκομείων που προωθείται, όλοι οι γιατροί θα μπορούν να εργάζονται και τις απογευματινές ώρες με επιπλέον αμοιβή αλλά εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος."

 

1 / 2011 

1 / 2011

Επιστρέφουν οι «διπλοθεσίτες» γιατροί

Ο νόμος του πρώην υπουργού Υγείας Αλέκου Παπαδόπουλου για το ΕΣΥ είναι ξεκάθαρος: τέρμα η παράλληλη απασχόληση των πανεπιστημιακών γιατρών στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Το ίδιο ξεκάθαρος είναι και ο νόμος της πρώην υπουργού Υγείας Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου: από 1η Ιανουαρίου, με την έναρξη της λειτουργίας των ολοήμερων νοσοκομείων, οι εν λόγω γιατροί θα κάνουν ιατρείο μόνο εντός του νοσοκομείου.

Εδώ και έναν μήνα όμως ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προσπαθεί να «αδειάσει» τους… πρώην αφήνοντας στους γιατρούς περιθώριο λειτουργίας ιδιωτικού ιατρείου, υπό την προϋπόθεση ότι θα συνεισφέρουν στην ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ

 

 

 

3 / 2011

MEXΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ

Ειδικότερα, στην εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας αναφέρεται ότι 'για την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Γενικών Νοσοκομείων της Αττικής και Θεσσαλονίκης, όσον αφορά την ολοήμερη εκτός ωραρίου λειτουργία τους και δεδομένου της μέχρι σήμερα εφαρμογής της με τη συμμετοχή των πανεπιστημιακών γιατρών και επειδή δεν έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες διαμόρφωσης των απαραίτητων χώρων της ολοήμερης λειτουργίας της, παρατείνεται η προθεσμία που προβλέπεται στην παρ.1 του αρθ. 62 του Ν.3918/11 έως 30 /04/2011, και η οποία θα καλυφθεί με διάταξη νόμου.
Κατά τα λοιπά ισχύει η αριθμ. πρωτ. Υ4α/οικ. 30947/15.3.2011 Κοινή Υπουργική Απόφαση'.
  

 

 

4 / 2011 

O κωλοτούμπας υπουργός ....

 Όλο τον προηγούμενο μήνα το Ygeianet είχε στη δεξιά πλευρά τη φωτογραφία του κ. Λοβέρδου και το μότο «Μην ξεχνιόμαστε…

 Χ και σήμερα (μέρες) μείνανε».
Ορισμένοι νόμισαν ότι αφορούσε την ατάκα του κ. Λοβέρδου ότι θα παραιτηθεί την Πρωταπριλιά!
Κι όμως, αφορούσε κάτι άλλο.
Αφορούσε τη νομοθετημένη δέσμευση του κ. Λοβέρδου ότι την 1η Απριλίου θα έπρεπε οριστικά να κλείσουν τα ιατρεία των Πανεπιστημιακών. Γνωστού όντος ότι ο κ. Λοβέρδος δηλώνει με έμφαση υπηρέτης του δημοσίου συμφέροντος, ενώ διατελεί πιστός υπηρέτης των πανεπιστημιακών, του υπενθυμίζαμε το αυτονόητο, ότι οφείλει να τηρήσει το νόμο.
Ήγγιγε το πλήρωμα του χρόνου, έφτασε η 1η Απριλίου, και ο νομομαθής κ. Λοβέρδος έκανε το αμίμητο: εξέδωσε εγκύκλιο (κλικ εδώ) για να ακυρώσει το νόμο και ν΄ αφήσει για άλλον ένα μήνα ανοιχτά τα ιατρεία των πανεπιστημιακών!
Οφείλουμε λοιπόν ένα δυνατό χειροκρότημα στον κ. Λοβέρδο, τον άνθρωπο που με καταπληκτική ευκολία αλλάζει ρόλους. Από το ρόλο του battler μεταπηδά στο ρόλο του γελωτοποιού. Και τούμπαλιν…
www.ygeianet.gr/

 

 

6 / 2011 

Θα επιτρέπεται να έχουν ιδιωτικά ιατρεία οι πανεπιστημιακοί γιατροί

Οι πανεπιστημιακοί γιατροί όλης της χώρας θα μπορούν να έχουν ιδιωτικά ιατρεία, όπως ισχύει για Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε ο Ανδρέας Λοβέρδος ενώ δήλωσε ανοιχτός στο ενδεχόμενο να επεκταθεί η δυνατότητα αυτή και στους γιατρούς του ΕΣΥ.

 

 

 

 

 

... ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝΕ ΑΚΟΜΗ .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου