"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη, 2 Ιουνίου 2011

Τελικό: Με τροπολογία ελεύθερα τα ιδιωτικά ιατρεία για Πανεπιστημιακούς γιατρούς. Μελετάται και πιθανότητα ιδιωτικού ιατρείου και για τους γιατρούς του ΕΣΥ ...!!!


ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ....

Πηγή: www.tanea.gr


Προς συζήτηση θέτει ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος το ενδεχόμενο να δοθεί το «πράσινο φως» στους γιατρούς του ΕΣΥ να διατηρούν ιδιωτικό ιατρείο. Στο μεταξύ, σχετική τροπολογία δίνει την δυνατότητα στους πανεπιστημιακούς γιατρούς όλης της χώρας της άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος

Υπενθυμίζεται, σε ό,τι αφορά τους πανεπιστημιακούς γιατρούς πως το «προνόμιο» των ιδιωτικών ιατρείων είχαν μόνον οι συνάδελφοι τους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.

Προϋπόθεση ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην τροπολογία είναι να συμμετέχουν οι πανεπιστημιακοί «τουλάχιστον δύο ημέρες την εβδομάδα, πλέον εφημερίας, στην ολοήμερη πλέον του τακτικού ωραρίου λειτουργίας του νοσοκομείου».

Παρόλα αυτά, κατά την σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Λοβέρδος έθεσε ζήτημα εφαρμογής αντίστοιχου μέτρου και για τους γιατρούς του ΕΣΥ.

«Αυτό γεννάει ένα θέμα το οποίο είμαι πολύ πρόθυμος να κουβεντιάσω – δηλαδή, το θέμα της παροχής δυνατότητας άσκησης ελεύθερου επαγγέλματος και από τους γιατρούς του ΕΣΥ».

Ωστόσο, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας είναι αναγκαία η αποδοχή και των υπολοίπων κομμάτων. Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις βουλευτών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα θετική ήταν η αντίδραση της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου