"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ιδιωτικά ιατρεία σε γιατρούς του ΕΣΥ ....

Από τη στιγμή που το εισόδημα των Νοσοκομειακών ιατρών πλήττεται ουσιαστικά, παύει ένα βασικό στοιχείο της συμφωνίας Κράτους-Ιατρών ΕΣΥ για πλήρη και αποκλειστική απασχόληση.

Αλλοιώς οι ιατροί που "φορτωθήκαμε" το ΕΣΥ και υπό αντίξοες συνθήκες το φέραμε μέχρις εδώ θα αισθανόμαστε όχι απλά "παγιδευμένοι" αλλά και προδωμένοι - απατημένοι.

Θα συμφωνούσα με δικαίωμα των ιατρών ΕΣΥ σε ελεύθερο ιατρείο, με μοναδική προϋπόθεση είτε τον χρόνο υπηρεσίας στο ΕΣΥ είτε τον βαθμό και με στόχο να μπορούν να παρέχονται υψηλού επιπέδου, λόγω αυξημένης γνώσης και εμπειρίας, ιατρικές υπηρεσίες στους ασθενείς που προτιμούν την ιδιαιτερότητα ενός ιδιωτικού ιατρείου και το πλεονέκτημα της ταχείας πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας υψηλού επιπέδου (υπενθυμίζω ότι το σύστημα IASIS είναι δύσκολο για συνεννόηση και τα ραντεβού είναι σε βάθος 1-3 μηνών, ανάλογα με την ζήτηση του ιατρού.

Αναγνώστης

1 σχόλιο:

  1. η επίσκεψη ασθενούς σε ιδιωτικό ιατρείο ιατρού ΕΣΥ θα γίνεται αποκλειστικά για δύο λόγους : είτε για να ευχαριστήσει ο ασθενής τον γιατρό για υπηρεσίες που του παρείχε στο νοσοκομείο , είτε για να διασφαλίσει από τον γιατρό την παροχή ποιοτικής περίθαλψης στο Νοσοκομείο. Αυτή είναι η αλήθεια και όσοι είναι υπερ της κατάργησης της πλήρους απασχόλησης πρέπει ευθέως να ξεκαθαρίσουν την θέση τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή