"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Κλείνουν οι πόρτες για προσλήψεις γιατρών στο ΕΣΥ ....



Οι νέοι συνάδελφοι είναι και επίσημα .... περιττοί !
Ποιός όμως έχει την ευθύνη της υπερπαραγωγής γιατρών και μάλιστα εξειδικευμένων ? 

                                                                                                                                                                                             Πηγή: www.ethos.gr

"Για κάθε νοσοκομειακό κρεβάτι αναλογεί ένας γιατρός, όταν ένας νοσηλευτής καλείται να αντεπεξέλθει με 30 ασθενείς", τονίζει ο υπουργός Υγείας και κάνει λόγο για "σύστημα υποταγής στο ιατρικό κατεστημένο"


"Κάθε πρόσληψη που θα εγκρίνεται για την Υγεία θα είναι νοσηλευτή. Δεν υπάρχει περίπτωση να προσλάβουμε γιατρό. Είμαστε αμετακίνητοι και ανυποχώρητοι σε αυτήν την τελική μας επιλογή".

Με αυτόν τον κατηγορηματικό τρόπο περιέγραψε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος την πολιτική προσλήψεων που θα ακολουθήσει. Ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για στρεβλώσεις και πελατειακές σχέσεις, οι οποίες γέμισαν τα νοσοκομεία του Κέντρου με γιατρούς και τα άδειασαν από νοσηλευτές:

"Εχουμε υπερδιπλάσιο αριθμό γιατρών σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες και ο αριθμός αυτός αφορά τους γιατρούς που είναι εντός και εκτός ΕΣΥ" υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, για να σημειώσει:

"Για κάθε νοσοκομειακό κρεβάτι αναλογεί ένας γιατρός, όταν ένας νοσηλευτής καλείται να αντεπεξέλθει με 30 ασθενείς. Ανεχόμαστε αυτήν την κακή αναλογία, όταν στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) αναλογεί ένας νοσηλευτής ανά δύο κρεβάτια".

Σύμφωνα με τον κ. Λοβέρδο οικοδομήθηκε ένα σύστημα υποταγής στο ιατρικό κατεστημένο, όπως αυτό αποτυπώθηκε στις πελατειακές εκφάνσεις του σε όλες τις πόλεις. Ολο το σύστημα κοινωνίας και πολιτείας ?είπε? το αναπαρήγαγε, χωρίς να καλύπτει τα κενά: Πέντε καρδιολόγοι ή αναισθησιολόγοι και κανένας παιδίατρος...

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι ?την ίδια ώρα? επικρατεί το παράδοξο φαινόμενο να υπάρχουν ελλείψεις γιατρών σε νοσοκομεία της Περιφέρειας: "Ενώ υπάρχει ανεργία στον κλάδο των γιατρών, όπου προκηρύσσουμε θέσεις στην Περιφέρεια δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Αν η θέση δεν αφορά μεγάλες πόλεις, όπως η Πάτρα, η Λάρισα ή το Ηράκλειο, δεν πάνε".

Ο κ. Λοβέρδος επανέλαβε ότι τα κενά θα καλύπτονται από συνεργαζόμενους γιατρούς. Πρόκειται για τους 22.000 γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι ή πρόκειται να συμβληθούν με τον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου