"Καλωσήρθατε στο ελεύθερο blog των Ελλήνων Ορθοπαιδικών. Ένα βήμα ενημέρωσης αλλά και ανταλλαγής απόψεων σε θέματα που αφορούν στην Ορθοπαιδική κοινότητα της χώρας. Απόψεις, ανακοινώσεις, διαφωνίες και συζητήσεις είναι ευπρόσδεκτες και θα αναρτώνται χωρίς λογοκρισία, αρκεί να κινούνται στα πλαίσια της ευπρέπειας."

Περιμένουμε λοιπόν τα posts σας στό

hellenic.orthopaedics@gmail.com

Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011

Οι Νεοϋορκέζοι αποτάσσονται το τσιγάρο ....


Στην Ελλάδα καταπατούμε τους νόμους και καπνίζουμε όπου μας γουστάρει (συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων και των χειρουργείων ).......
Πηγή: www.nooz.gr


Περίπου 450.000 Νεοϋορκέζοι έχουν κόψει το κάπνισμα από το 2002, μειώνοντας τα ποσοστά καπνιστών από 22% σε 14% που αποτελεί ρεκόρ όλων των εποχών, ανακοίνωσαν οι δημοτικές Αρχές.

Περίπου το 35% των ενηλίκων καπνιστών σταμάτησαν να καπνίζουν από το 2002, και οι 100.000 από αυτούς από το 2009 ως το 2010, δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ. Σήμερα στη Νέα Υόρκη παραμένουν καπνιστές περίπου 850.000 ενήλικες.

"Το κάπνισμα είναι η πρώτη αιτία πρόωρων θανάτων που θα μπορούσαν να έχουν αποφευχθεί στη Νέα Υόρκη και όλη τη χώρα. Είμαστε περήφανοι που ένας σημαντικός αριθμός Νεοϋορκέζων έκοψαν το κάπνισμα και έσωσαν τη ζωή τους", υπογράμμισε ο Μπλούμπεργκ.

Το κάπνισμα ανάμεσα στους εφήβους μειώθηκε κατά 9% φτάνοντας το 20% από το 2001 ως το 2009.

Η μείωση του ποσοστού των καπνιστών ακολούθησε την απαγόρευση του καπνίσματος σε εστιατόρια και μπαρ το 2002 και την αύξηση του διπλού φόρου στα τσιγάρα.

Ταυτόχρονα, οι Υπηρεσίες Υγείας του δήμου ξεκίνησαν εκστρατεία κατά του καπνίσματος με τηλεοπτικά μηνύματα, τα οποία περιελάμβαναν εικόνες από ανθρώπινα όργανα που έχουν προσβληθεί από ασθένειες, δραματοποιώντας τις επιπτώσεις που καρκίνου των πνευμόνων και αναφέροντας ιστορίες πρώην καπνιστών που παραμορφώθηκαν όταν υποβλήθηκαν σε σοβαρές επεμβάσεις λόγω ασθενειών που συνδέονται με το κάπνισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου